Logo

Για οικονομικά ζητήματα και για την κλοπή σε αντλιοστάσιο της Μελίκης ενημέρωσε ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας

Για την ζημιά στο αντλιοστάστιο της Μελίκης και για οικονομικά ζητήματα μίλησε στην προ ημερησίας ενημέρωσή του ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα ανέφερε:

- Μεγάλη ζημιά, μεγαλύτερη των 15.000 ευρώ σε αντλιοστάσιο της Μελίκης. Έγινε κλοπή υλικών, σε επόμενο συμβούλιο θα εξεταστεί ο τρόπος φύλαξης.

- Έχει έρθει κατασχετήρια αγωγή από εργαζομένους του πρώην δήμου Πλατέος, για τα 176 ευρώ (173.000 ευρώ). "Έπρεπε να γίνει προσφυγή, χάθηκε το έγγραφο και δεν έγινε. Κάνουμε ΕΔΕ για να δούμε ποιος φταίει" είπε ο κ. Δημητριάδης.

- Επανήλθε ο ΦΟΣΔΑ για οφειλή 753.000 ευρώ. Θα παρακρατεί ο ΦΟΣΔΑ από τα ανταποδοτικά της ΔΕΗ. "Τα είχαμε για να τα αποδώσουμε αλλά με την ολιγωρία του προέδρου του ΧΥΤΑ δεν ολοκληρώθηκε η πληρωμή. Δεν δημιουργείται ζημιά στον δήμο, αυτά τα χρήματα θα τα πληρώναμε έτσι κι αλλιώς. Είναι χρήματα για τα απορρίμματα που αποθέσαμε. Δεν έχει πρόστιμα και προσαυξήσεις" σχολίασε ο Φώτης Δημητριάδης. "Θα ήταν αλλιώς αν τα είχε πληρώσει η τότε διοίκηση. Δεν θα τα είχαμε εμείς μπροστά μας. Τώρα είναι τροχοπέδι για εμάς" πρόσθεσε ο Παναγιώτης Γκυρίνης.

Σε ερώτηση για την ολιγωρία στην είσπραξη εσόδων, ο κ. Αλεξόπουλος απαντώντας στον κ. Σπυρίδη είπε ότι ενημερώθηκε η επίτροπος για όλες τις ενέργειες που έγιναν και γίνονται. "Δεν είναι μόνο τα βεβαιωθέντα και μη εισπραχθέντα. Υπάρχουν και μη βεβαιωμένα έσοδα τα οποία βλέπουμε. Θα προχωρήσουμε σε δεσμεύσεις ΑΦΜ σε οφειλέτες για ποσό μεγαλύτερο των 200.000 ευρώ" σχολίασε ο αντιδήμαρχος Νίκος Αλεξόπουλος. "Επειδή είναι προ των πυλών η ρύθμιση για τις 100 δόσεις, καλό θα είναι να περιμένει η διοίκηση για να μην κάνει ζημιά σε οφειλέτες. Σύντομα θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο" πρόσθεσε ο πρώην δήμαρχος Φώτης Δημητριάδης.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb