Ερώτηση Κοτίδη στην Βουλή για την δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Ερώτηση προς τους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, Άμυνας και Ανάπτυξης κατέθεσε ο βουλευτής Βασίλης Κοτίδης με θέμα την "Δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία".

27-03-2024 ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Τάσος Μπαρτζώκας για την πρόταση δυσπιστίας: Όταν υπάρχει ένδεια πολιτικού λόγου, βλέπουμε…

Στη χθεσινή του τοποθέτηση στην Ολομέλεια επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης, ο Τάσος Μπαρτζώκας έκανε λόγο για πρωτοφανή προσπάθεια διαστρέβλωσης της ίδιας της πραγματικότητας από την Αντιπολίτευση.

27-03-2024 ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Ομιλία στη Νάουσα θα πραγματοποιήσει ο Δημήτρης Νατσιός

Την Κυριακή 31/03/2024 ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος ‘ΝΙΚΗ’ Δημήτριος Νατσιός θα πραγματοποιήσει ομιλία στη Νάουσα. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Πολιτισμού ‘Χρήστος Λαναράς’ (αίθουσα ΕΡΙΑ) στις 18:00 και θα έχει ελεύθερη είσοδο.

27-03-2024 ΗΜΑΘΙΑ

ΗΜΑΘΙΑ

Τσαβδαρίδης: Βάναυση προσβολή προς τον Ελληνικό Λαό η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η…

«Ντροπή» για την κοινοβουλευτική ιστορία της Ελλάδας χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας προς την Κυβέρνηση που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ με την στήριξη των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, 8 μόλις μήνες μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ, ο Βουλευτής ΝΔ Ημαθίας κ...

27-03-2024 ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική εκδήλωση στην Βέροια με ομιλητή τον Νικόλα Φαραντούρη

Πολιτική εκδήλωση στην Βέροια με ομιλητή το Νικόλα Φαραντούρη, καθηγητή Ευρωπαϊκού Δικαίου, θα πραγματοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στις 7μμ (καφέ Belunga) και θέμα της είναι "Ακρίβεια, κόστος ζωής, κράτος δικαίου, στον δρόμο προς...

26-03-2024 ΗΜΑΘΙΑ

ΗΜΑΘΙΑ

Δήμος Νάουσας: Αντιπαράθεση για την εκπροσώπηση του δήμου στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου

Αντιπαράθεση έχει προκύψει στη Νάουσα γύρω από το αν έπρεπε ή όχι ο εκλεγμένος δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης, επειδή έχει τεθεί σε αργία, να καταθέσει στεφάνι στην χθεσινή επετειακή εκδήλωση για την 25η Μαρτίου.

26-03-2024 ΝΑΟΥΣΑ

ΝΑΟΥΣΑ

Τριπλή συνεδρίαση για τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας

Τριπλή συνεδρίαση για τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024. Η συνεδρίαση αποτελείται από τρεις ξεχωριστές ενότητες με διαφορετική θεματολογία, ενώ έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν...

26-03-2024 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

25η Μαρτίου: Μηνύματα από Μπαγινέτα, Καλαϊτζίδη και Κοτίδη

Δείτε τι δήλωσαν μετά την παρέλαση, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Μπαγινέτας, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης και ο βουλευτής Βασίλης Κοτίδης.

25-03-2024 ΗΜΑΘΙΑ

ΗΜΑΘΙΑ

Μήνυμα του Δημάρχου Αλεξάνδρειας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Για την σημερινή επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης εξέδωσε το παρακάτω μήνυμα: "Τιμούμε σήμερα τους αγώνες και τις θυσίες γνωστών και αγνώστων αγωνιστών του 1821 που  ύψωσαν τη σημαία της Ελληνικής Επανάστασης για Λευτεριά και εθνική ανεξαρτησία.

25-03-2024 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Μήνυμα του Δημάρχου Νάουσας για την 25η Μαρτίου

Για την σημερινή επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης εξέδωσε το παρακάτω μήνυμα: «Η 25η Μαρτίου επιλέχτηκε ως ημέρα εορτασμού της αφετηρίας της εθνικής μας παλιγγενεσίας. Η  επιλογή της ημέρας που εορτάζεται ένα από τα σπουδαιότερα γεγονότα της εκκλησίας...

25-03-2024 ΝΑΟΥΣΑ

ΝΑΟΥΣΑ

Το μήνυμα του Τάσου Μπαρτζώκα για την 25η Μαρτίου

Για την σημερινή επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο βουλευτής Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας εξέδωσε το παρακάτω μήνυμα: "Σήμερα, γιορτάζει όλη η Ελλάδα! Γιορτάζουν όλοι οι Έλληνες σε όλα τα σημεία του πλανήτη! Η καρδιά μας γεμίζει με υπερηφάνεια και συγκίνηση για τον...

25-03-2024 ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας για την Εθνική Επέτειο της 25η Μαρτίου

Για την σημερινή επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης εξέδωσε το παρακάτω μήνυμα: "25η Μαρτίου 1821, ημέρα εθνικής μνήμης και υπερηφάνειας. Με απέραντο σεβασμό, τιμούμε και γιορτάζουμε τη διπλή γιορτή του Έθνους, για την Πατρίδα και τον Ελληνισμό, για...

25-03-2024 ΗΜΑΘΙΑ

ΗΜΑΘΙΑ

Μήνυμα του Δημάρχου Βέροιας για την 25η Μαρτίου

Για την σημερινή επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης εξέδωσε το παρακάτω μήνυμα: "Με απέραντο σεβασμό τιμούμε και γιορτάζουμε αυτές τις μέρες τη διπλή γιορτή του Έθνους. Η επέτειος της 25ης Μαρτίου μαζί με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου...

25-03-2024 ΒΕΡΟΙΑ

ΒΕΡΟΙΑ

Ο ΥΜΑΘ Στάθης Κωνσταντινίδης περιόδευσε στην Ημαθία

Τις στοχευμένες δράσεις που υλοποιεί η κυβέρνηση για την ισόρροπη ανάπτυξη της χώρας, με όρους κοινωνικής συνοχής, ώστε η ελληνική περιφέρεια να διατηρήσει και να αυξήσει τον πληθυσμό της, ανέπτυξε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης...

23-03-2024 ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας - Τι θα συζητήσει

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος, την 29η του μηνός Μαρτίου 2024, ημέρα Παρασκευή και ώρα 18:30 για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

22-03-2024 ΝΑΟΥΣΑ

ΝΑΟΥΣΑ

ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας: Έφτασαν οι καφέ κάδοι – Αρχίζει η ανακύκλωση οργανικών υλικών

Στην τελική ευθεία έχει μπει η υλοποίηση του προγράμματος των καφέ κάδων στην Κεντρική Μακεδονία για τη διαχείριση και αξιοποίηση των οργανικών αποβλήτων.

22-03-2024 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Έργα υποδομών και νέα χρηματοδοτικά προγράμματα στο επίκεντρο της επίσκεψης του Υφ. Εσωτερικών…

Η εξέλιξη των μεγάλων έργων υποδομής στον Δήμο Βέροιας, όπως είναι η κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου και η Αστική Ανάπλαση Βεργίνας, κυριάρχησαν στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαρτίου 2024 μεταξύ του υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Ευστάθιου...

22-03-2024 ΒΕΡΟΙΑ

ΒΕΡΟΙΑ

Τα 28 πρώτα ονόματα των υποψηφίων ευρωβουλευτών ανακοίνωση η ΝΔ - Εντός και…

Η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε τα 28 πρώτα ονόματα υποψηφίων για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Στο ψηφοδέλτιο περιλαμβάνεται και η Ημαθιώτισσα Μαρία-Ωραιοζήλη Κουτσουπιά. Αναλυτικά:

22-03-2024 ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Κινητοποίηση υπέρ της δημόσιας δωρεάν υγείας πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ στην Βέροια

Κινητοποίηση για την δημόσια δωρεάν υγεία, με αφορμή την εφαρμογή των επί πληρωμή απογευματινών χειρουργείων, που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση κι ανατρέπει τη θεμελιώδη αρχή σύστασης του Ε.Σ.Υ., δηλαδή τη δωρεάν δημόσια υγεία για όλους, πραγματοποίησε το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Ημαθίας.

21-03-2024 ΒΕΡΟΙΑ

ΒΕΡΟΙΑ

Κορωνάς: "Την στασιμότητα στον δήμο την βλέπουμε καθημερινά"

Συνέντευξη στον "Πληροφοριοδότη" παραχώρησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Νέα εποχή - αλλάζουμε" Θεόφιλο Κορωνά. Μετά από 13 χρόνια σε παράταξη διοίκησης, ο κ. Κορωνάς βρέθηκε για πρώτη φορά στα έδρα της αντιπολίτευσης και μίλησε για τις πρώτες του εμπειρίες.

21-03-2024 ΒΕΡΟΙΑ

ΒΕΡΟΙΑ

Αλεξάνδρεια: Υπογράφηκε η σύμβαση για την παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών περισυλλογής και διαχείρισης αδέσποτων…

Υπογράφηκε σήμερα, Πέμπτη 21 Μαρτίου η σύμβαση για την παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών περισυλλογής και διαχείρισης αδέσποτων ζώων, με ανάδοχο την εταιρία WOOFLAND E.E.

21-03-2024 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Διοικητή της 1ης Μεραρχίας στον Δήμαρχο Βέροιας

Συνάντηση εθιμοτυπίας είχε στο γραφείο του ο δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης με τον νέο διοικητή της ΙΜΠ, Υποστράτηγο Νικόλαο Γιαννόπουλο, το πρωί της 20ης Μαρτίου 2024.

21-03-2024 ΒΕΡΟΙΑ

ΒΕΡΟΙΑ

Ο Γρηγόρης Γεωργιάδης νέος συντονιστής στη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ

Στην πρώτη συνεδρίαση της εκλεγμένης νέας Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ημαθίας, έγινε εκλογή του Συντονιστή/στριας, Αν Συντονιστή/στριας και της Γραμματείας της Ν.Ε. Όπως τόνισε ο προέδρος της συνεδρίασης Καραγιάννης Αντώνης, αυτό που χαρακτήρισε την χθεσινή διαδικασία ήταν το κλίμα συντροφικότητας, αλληλεγγύης...

21-03-2024 ΗΜΑΘΙΑ

ΗΜΑΘΙΑ

Ο Μπαρτζώκας στη Γ. Γραμματέα του Υπ. Εξωτερικών για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων…

Συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, Μάιρα Μυρογιάννη, είχε σήμερα ο Τάσος Μπαρτζώκας.

20-03-2024 ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας από τον νέο Διοικητή της Ι Μεραρχίας Πεζικού

Τον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κωνσταντίνο Καλαϊτζίδη επισκέφθηκε στο γραφείο του, το πρωί της Τετάρτης 20 Μαρτίου, ο νέος διοικητής της Ι Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος Νικόλαος Γιαννόπουλος, που ανέλαβε προ ημερών τα νέα του καθήκοντα.

20-03-2024 ΗΜΑΘΙΑ

ΗΜΑΘΙΑ

Στην Ημαθία θα περιοσεύσει την Παρασκευή ο υφυπουργός Στάθης Κωνσταντινίδης

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024 ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, θα  επισκεφθεί την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας και θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με αυτοδιοικητικούς και θεσμικούς φορείς.

20-03-2024 ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Βέροιας: Υποχρεωτικός καθαρισμός οικοπέδων από τους ιδιοκτήτες τους

Την υποχρέωση των δημοτών να καθαρίζουν τα οικόπεδά τους σε όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου υπενθυμίζει  ο Δήμος Βέροιας τους πολίτες, καθώς κινδυνεύουν με πρόστιμο που ξεκινάει από τα 200€.

19-03-2024 ΒΕΡΟΙΑ

ΒΕΡΟΙΑ

Δήμος Βέροιας: Ιδρυτικό μέλος στο Ελληνικό «Δίκτυο Ανθεκτικών Πόλεων»

Την επίσημη διακήρυξη για την ίδρυση του Δικτύου Πόλεων για την Πολιτική Προστασία, την Ανθεκτικότητα και την Αειφορία, με τη συμμετοχή 91 Δημάρχων –Μελών από όλη τη χώρα, υπέγραψε το πρωί της Τρίτης 12 Μαρτίου 2024 στην Αθήνα ο δήμαρχος...

19-03-2024 ΒΕΡΟΙΑ

ΒΕΡΟΙΑ

Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων: Κριτική για την Βέροια του σήμερα και προτάσεις για την…

Τις ανησυχίες τους για την Βέροια του σήμερα και τις προτάσεις τους για την Βέροια του αύριο εξέθεσαν μαθητές λυκείου στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Βέροιας, την Τρίτη 19 Μαρτίου.

19-03-2024 ΒΕΡΟΙΑ

ΒΕΡΟΙΑ

Μπορεί η σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να αντιμετωπίσει την νεοφιλελεύθερη λαίλαπα;

Γράφει ο Γιώργος Κακαφίκας Υπήρξαν κάποιες επικρίσεις , κάποιες ενστάσεις γιατί επικεντρώνομαι στα  κενά και τις λειτουργικές αδυναμίες του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ασχολούμαι με την αντιλαική ,νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης. Δεν   είναι απαραίτητο να επαναλαμβάνεις το αυτονόητο. Αχαλίνωτη ακρίβεια , ιδιωτικοποίηση...

18-03-2024 ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Στη Νάουσα την Κυριακή η ευρωβουλευτής Έλενα Κουντουρά

Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Κουντούρα θα επισκεφθεί την πόλη της Νάουσας την Κυριακή, συνοδευόμενη από τον πρώην υπουργό Άγγελο Τόλκα. Στις 11.30 το πρωί θα επισκεφθεί το Δημαρχείο Νάουσας και θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Νίκο Κουτσογιάννη.

16-03-2024 ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Τις δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλο σε Αλεξάνδρεια και Αγία Βαρβάρα επισκέφθηκε ο υπουργός…

Τις δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στην Αλεξάνδρεια και στην Αγία Βαρβάρα επισκέφθηκε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης. Τον υπουργό συνόδεψαν οι βουλευτές της ΝΔ Απόστολος Βεσυρόπουλος και Τάσος Μπαρτζώκας και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Σταύρος Γιανναβαρτζής.

16-03-2024 ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη Μουσικοχορευτικού Συλλόγου από την Νάουσα Πάρου στον Δήμαρχο Νάουσας

Η επαναδραστηριοποίηση της αδελφοποίησης των δυο πόλεων, της Νάουσας Ημαθίας και της Νάουσας Πάρου σε διάφορες δράσεις, πολιτιστικού, κοινωνικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα, ήταν στο επίκεντρο της επίσκεψης μελών του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου της Νάουσας Πάρου και του Πυρσού Νάουσας, στο Δήμαρχο...

16-03-2024 ΝΑΟΥΣΑ

ΝΑΟΥΣΑ

Φωταγωγήθηκε συμβολικά το Δημαρχείο Νάουσας για την Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού

Συμβολική φωταγώγηση του Δημαρχείου Νάουσας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 14 Μαρτίου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Νεφρού. Το Δημαρχείο φωταγωγήθηκε συμβολικά στα χρώματα της ημέρας «κόκκινο, μπλε, κίτρινο¨.

15-03-2024 ΝΑΟΥΣΑ

ΝΑΟΥΣΑ

Κατέθεσε υπόμνημα στο ΣτΕ η Κουρκουτά

Υπόμνημα στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της προσφυγής Γκυρίνη κατέθεσε η παράταξη της Δώρας Κουρκουτά. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη αναφέρει:

15-03-2024 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Την Τρίτη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων Βέροιας

Η 6η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων Βέροιας θα γίνει στις 19-3-2024 ημέρα Τρίτη και ώρα 11:00, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

15-03-2024 ΒΕΡΟΙΑ

ΒΕΡΟΙΑ

Παλουκίδης: Περί Αποκριάς ή «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε»

Σχολιάζοντας το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων στην Βέροια, ο επικεφαλής της παράταξης "Ισχυρός Δήμος" Κώστας Παλουκίδης ανακοίνωσε τα εξής: "Ακούσαμε τον πρόεδρο της ΚΕΠΑ κ. Ρίζο να λέει στο δημοτικό συμβούλιο (6-3-2024), με αφορμή τον εορτασμό της αποκριάς, τα εξής:

14-03-2024 ΒΕΡΟΙΑ

ΒΕΡΟΙΑ

Το νέο Σημείο Ενδιαφέροντος στο πλακόστρωτο του δημοτικού πάρκου Νάουσας

Μπορείτε να το ονομάσετε «Point of Interest» ή «Σημείο Ενδιαφέροντος» στα ελληνικά ή ακόμη και «Photo Point». Το «I LOVE NAOUSSA» η μεγάλη αυτή επιγραφή στο πλακόστρωτο του δημοτικού πάρκου Νάουσας μας καλεί όλους ανεξαιρέτως να αγαπήσουμε τη Νάουσα, να φωτογραφηθούμε μαζί της και να την διαφημίσουμε παντού...

14-03-2024 ΝΑΟΥΣΑ

ΝΑΟΥΣΑ

Δήμος Αλεξάνδρειας: Συζητήθηκε στο ΣτΕ η προσφυγή του συνδυασμού "Ώρα Ευθύνης" κατά της…

Σήμερα Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024 συζητήθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως ήταν προγραμματισμένο, η αίτηση αναίρεσης του συνδυασμού «Ώρα Ευθύνης», κατά της απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Βέροιας, για την επανάληψη των δημοτικών εκλογών στον δήμο Αλεξάνδρειας.

14-03-2024 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Δημοτική Κοινότητα Βέροιας: Συνεζονται οι ανοιχτές συνελεύσεις στα χωριά

Στην προχθεσινή (12/3/2024) συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας, σε προ ημερησίας διάταξης θέμα, αποφασίστηκε η συνέχιση των Ανοιχτών Συνελεύσεων Κατοίκων στους οικισμούς της Βέροιας.

14-03-2024 ΒΕΡΟΙΑ

ΒΕΡΟΙΑ

Με τον Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων του ΥΠΑΑΤ συναντήθηκε ο Δήμαρχος Βέροιας

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Δημήτριο Παπαγιαννίδη είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, παρόντος του Βουλευτή Ημαθίας, Απόστολου Βεσυρόπουλου. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ,  Στέργιος Διαμάντης...

14-03-2024 ΒΕΡΟΙΑ

ΒΕΡΟΙΑ

Μετατροπή των Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) σε Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ)…

Υπογράφηκε με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Τουρισμού, Έλενας Ράπτη, η Υπουργική απόφαση για τη μετατροπή των Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) Τουρισμού του ν. 4763/2020 αρμοδιότητας Υπουργείου Τουρισμού, σε Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) Τουρισμού του ν. 5082/2024.

13-03-2024 ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Νάουσας: Καθαρισμός ιδιωτικών οικοπέδων έως 30 Απριλίου

Ο Δήμος Νάουσας ενημερώνει τους ιδιοκτήτες, επικαρπωτές, μισθωτές ή υπομισθωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου ότι υποχρεούνται:

13-03-2024 ΝΑΟΥΣΑ

ΝΑΟΥΣΑ

Στη Βουλή η τροπολογία για προτεραιότητα σε αγρότες και βιομηχανία για διμερείς συμβάσεις…

Στη Βουλή κατατέθηκε τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την οποία δίνεται απόλυτη προτεραιότητα σύνδεσης στο δίκτυο για τα έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) που προορίζονται για τις διμερείς συμβάσεις προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στους αγρότες και τη βιομηχανία.

13-03-2024 ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

O Τάσος Μπαρτζώκας ως εισηγητής στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης: "Ολόκληρη η κοινωνία…

Ολοκληρώθηκε σήμερα η επεξεργασία στην αρμόδια Επιτροπή του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την ενίσχυση της δικηγορικής ύλης, με Εισηγητή από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, τον Τάσο Μπαρτζώκα.

12-03-2024 ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση του ΚΚΕ στο στρατόπεδο του Κέντρου Εκπαίδευσης Αεροπορίας Στρατού στο Παλαιοχώρι

Η ΚΟ Αλεξάνδρειας του ΚΚΕ πραγματοποίησε παρέμβαση, σήμερα Τρίτη, έξω από το στρατόπεδο της Αεροπορίας Στρατού, στο Παλαιοχώρι Αλεξάνδρειας, ενάντια στην μετατροπή του στρατοπέδου σε ΑμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση - ορμητήριο επεμβάσεων.

12-03-2024 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024»

Ξεκινά την Πέμπτη 14 Μαρτίου στις 14:00 η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024» το οποίο περιλαμβάνει για πρώτη φορά αυξημένο κουπόνι διακοπών (voucher) αξίας έως και 400 ευρώ. Δικαίωμα υποβολής έχουν μέχρι και τη Δευτέρα 1...

12-03-2024 ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη μαθητών του σχολείου Teofilo Patini L’ Aquila της Ιταλίας στο Δημαρχείο Νάουσας

Το πρωί της Παρασκευής 8 Μαρτίου επισκέφθηκαν το Δημαρχείο του Δήμου Ηρωικής Πόλεως  Νάουσας ομάδα 10 μαθητών του σχολείου Teofilo Patini της L’ Aquila της Ιταλίας, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης που συνομολογήθηκε μεταξύ των δύο σχολείων και υπογράφηκε τον προηγούμενο χρόνο.

12-03-2024 ΝΑΟΥΣΑ

ΝΑΟΥΣΑ

Στην Βέροια την Τετάρτη ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Τριήμερη επίσκεψη στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Μαγνησίας θα πραγματοποιήσει ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

11-03-2024 ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινά το πρόγραμμα του ΥΠΕΝ: «Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης επιχειρήσεων του τριτογενούς τομέα»

Από αύριο, Τρίτη 12 Μαρτίου 2024, μπορούν να υποβάλλονται οι αιτήσεις ένταξης στο πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης επιχειρήσεων του τριτογενούς τομέα», προϋπολογισμού 176,75 εκατ. ευρώ.

11-03-2024 ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρίδης: Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση προς τους Δήμους για την κοινωνική ένταξη των νόμιμων μεταναστών…

Τη στρατηγική του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου στον τομέα της κοινωνικής ένταξης των νόμιμων μεταναστών και προσφύγων που ζουν στην Ελλάδα, παρουσίασαν, στη διάρκεια ενημερωτικής ημερίδας, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου  Δημήτρης Καιρίδης, η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη...

11-03-2024 ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές για Νομαρχιακή στον ΣΥΡΙΖΑ - Ποιοι εκλέχτηκαν

Ολοκληρώθηκε η εσωκομματική εκλογική διαδικασία ανάδειξης της νέας Νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ημαθίας, με ικανοποιητική προσέλευση των μελών του κόμματος, που άγγιξε τα 600 μέλη, σε όλο τον Νομό.

10-03-2024 ΗΜΑΘΙΑ

ΗΜΑΘΙΑ

Ο Ναουσαίος Γεώργιος Ανθρακεύς υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νίκη

Τους πρώτους 17 υποψήφιους ευρωβουλευτές της ανακοίνωσε η Νίκη. Ανάμεσά τους και ένας με καταγωγή από την Ημαθία. Πρόκειται για τον Γεώργιο Ανθρακεύς, Δρ. Νομικής του Πανεπιστημίου του Αμβούργου, Δικηγόρο Αθηνών και Μεταδιδακτορικό ερευνητή  του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

09-03-2024 ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Η παράταξη «ΕΝΑ μαζί» για την αργία του Νίκου Κουτσογιάννη

Θέση για την τοποθέτηση του δημάρχου Νάουσας Νίκου Κουτσογιάννη σε αργία πήρε ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης "ΈΝΑ Μαζί" Νικόλας Καρανικόλας. Στην ανακοίνωσή που εξέδωσε αναφέρει:

09-03-2024 ΝΑΟΥΣΑ

ΝΑΟΥΣΑ

Ο Θόδωρος Δολδούρης αναπληρωτής δημάρχου στον Δήμο Νάουσας

Ο αντιδήμαρχος Θεόδωρος Δολδούρης είναι ο νέος Αναπληρωτής Δήμαρχος του Δήμου Ηρωικής Πόλεως μετά την έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ. Δολδούρης ορίστηκε Αναπληρωτής Δήμαρχος, λόγω της επιβολής του διοικητικού μέτρου της...

09-03-2024 ΝΑΟΥΣΑ

ΝΑΟΥΣΑ

Συνάντηση Δημάρχου Βέροιας με τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Συζήτηση για θέματα που αφορούν στην υγεία είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν ο δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και υποψήφιο ευρωβουλευτή, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, παρόντος του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας Πρόδρομου Ισαακίδη.

09-03-2024 ΒΕΡΟΙΑ

ΒΕΡΟΙΑ

Μήνυμα Τσαβδαρίδη για την ημέρα της γυναίκας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο βουλευτής Λάζαρος Τσαβδαρίδης εξέδωσε το παρακάτω μήνυμα: "Γιορτάζοντας κάθε χρόνο την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, τιμούμε και αναδεικνύουμε – όπως οφείλουμε να κάνουμε κάθε ημέρα – τα κοινωνικά, οικονομικά, πολιτιστικά και πολιτικά επιτεύγματα...

08-03-2024 ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Τάσος Μπαρτζώκας για τα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια

Από το βήμα της Ολομέλειας, από όπου τοποθετήθηκε χθες ο Τάσος Μπαρτζώκας στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, επεσήμανε, ότι υλοποιείται μία οραματική αλλαγή που ο φοιτητικός κόσμος επιθυμεί και συζητά για τουλάχιστον 30 έτη.

08-03-2024 ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Για την παρέμβαση Τσίπρα…

Γράφει ο Γιώργος Κακαφίκας Ξεσάλωσαν εντός και εκτός του ΣΥΡΙΖΑ για τις δύο παρεμβάσεις του πρώην πρωθυπουργού στο συνέδριο του κόμματος και στην ημερίδα που οργάνωσε η Καθημερινή για τα 50 χρόνια αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

08-03-2024 ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Μήνυμα Κουτσογιάννη για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης δήλωσε τα εξής: «Χρόνια πολλά, στα πιο υπέροχα πολύπλοκα και σύνθετα πλάσματα. Στις γυναίκες αυτού του κόσμου. Στις μητέρες, συντρόφους, φίλες, κόρες, συνεργάτιδες.

08-03-2024 ΝΑΟΥΣΑ

ΝΑΟΥΣΑ

Διακοπή νερού στη Νάουσα την Τρίτη - Δείτε που

Η ΔΕΥΑ Νάουσας ανακοίνωσε ότι αύριο Τρίτη 11/05/2021 θα γίνει διακοπή νερού στις περιοχές Στουμπάνων, Γκιουσόκλαβο, Μαντρί, Σπήλαιο και Γκλόμπα από τις 8:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι.