Logo

Φορολογική δήλωση και οικογενειακά επιδόματα (Α21) 2014

Επιμέλεια: Καμμένος Λ. Παναγιώτης, Λογιστής-Φοροτεχνικός, Οικονομολόγος MSc

Λίγες ημέρες απομένουν (μέχρι τις 30/6) για να λήξει η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για το Οικ. Έτος 2014 (χρήση 2013) και μεγάλος αριθμός δηλώσεων δεν έχει ακόμα υποβληθεί στο taxis.

Να επισημάνουμε ότι η υποβολή της δήλωσης συνδέεται άμεσα και με την υποβολή της αίτησης Α21 για τα οικογενειακά επιδόματα. Προϋπόθεση για την υποβολή του Α21 είναι να έχει προηγηθεί η υποβολή της φορολογικής δήλωσης.

Τα οικογενειακά επιδόματα καταβάλλονται σε τέσσερις δόσεις, με την πρώτη δόση να έχει ήδη καταβληθεί στους δικαιούχους την Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου. Για την πρώτη δόση δεν απαιτούνταν η υποβολή ούτε της αίτησης Α21 ούτε της φορολογικής δήλωσης, και θα συμψηφιστεί η δόση με το συνολικό επίδομα που θα προκύψει από την φετινή φορολογική δήλωση. Η επόμενη δόση θα πιστωθεί στους δικαιούχους (σύμφωνα με το ΟΓΑ) την Παρασκευή 11 Ιουλίου.

Προσοχή: Σύμφωνα με δήλωση του διοικητή του ΟΓΑ κ. Βεργίνη, βασική προϋπόθεση για να καταβληθεί την Παρασκευή 11 Ιουλίου η δεύτερη δόση των οικογενειακών επιδομάτων είναι να έχουν υποβληθεί από τους δικαιούχους η φορολογική δήλωση και το έντυπο Α21. Αν δεν συμβεί αυτό τότε δεν πρόκειται οι δικαιούχοι που είχαν πάρει την πρώτη δόση να λάβουν την δεύτερη στις 11 Ιουλίου. Βέβαια, να τονίσουμε ότι όσοι υποβάλλουν στη συνέχεια την φορολογική δήλωση και την αίτηση Α21 θα πληρωθούν τα οικογενειακά επιδόματα σε επόμενη ημερομηνία που θα ορίσει ο ΟΓΑ.

πηγή: ΒΗΜΑ

Η αίτηση Α21 μπορεί να υποβληθεί από όλους τους πολίτες που έχουν τέκνα ηλικίας κάτω των 18 ετών, ή κάτω των 19 ετών εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση, ή κάτω των 24 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

Στον παραπάνω πίνακα φαίνονται αναλυτικά τα εισοδηματικά κριτήρια για να πάρει μία οικογένεια τα επιδόματα, καθώς και το ποσό πληρωμής της δεύτερης δόσης στις 11 Ιουλίου.

Για περισσότερες πληροφορίες περάστε από το γραφείο μας στη Χρ. Λαναρά 11 στη Νάουσα.

Πληροφορίες και στην σελίδα μας www.naoussa-taxis.gr.

 

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb