Logo

Ακροάσεις υποψήφιων χορωδών για την παιδική χορωδία Θεσσαλονίκης

Ακροάσεις υποψήφιων χορωδών για την παιδική χορωδία Θεσσαλονίκης θα διοργανώσει ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης. Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΣΦΜΘ), ένας φορέας εθελοντικής προσφοράς, έχει προχωρήσει από το 2008 στη δημιουργία μικτής Παιδικής Χορωδίας, με έδρα το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΜΜΘ). Η ίδρυση της Παιδικής Χορωδίας έγινε δυνατή έχοντας αρωγό την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και τη στήριξη του Δ.Σ. του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Νέος Διευθυντής της Παιδικής Χορωδίας του ΣΦΜΘ είναι από τo 2012 σεζόν ο εξαίρετος κ. Σωτήρης Αλεβίζος και εξειδικευμένος σύμβουλος διδασκαλίας, ο κορυφαίος Διευθυντής Χορωδιών κ. Αντώνης Κοντογεωργίου.

Η Παιδική Χορωδία έχει συνεργαστεί με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και τις συμφωνικές ορχήστρες των Δήμων Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και της Μπαρόκ ορχήστρας "concerto ellenico".Στο ρεπερτόριό της κατατάσσονται σπουδαίοι Έλληνες και Ευρωπαίοι συνθέτες, ενώ έχει πραγματοποιήσει ταξίδια για εμφανίσεις ανά την Ελλάδα. Τα Χριστούγεννα του 2010 συμμετείχε στη Μουσική Παράσταση του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΜΜΘ) "Μελωδένια Πολιτεία". Συμμετείχε επίσης στα ετήσια διεθνή Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών που οργάνωσε το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το 2011, το 2012 και το 2013 υπό την διεύθυνση των προβεβλημένων Μαέστρων, κ. Gregory Charles , κ.Basillio Astulez και κ. Αντ. Κοντογεωργίου.

Συμμετοχές αλλεπάλληλες, αλλά και εμφανίσεις, είχε σε διάφορες ευκαιρίες και προγράμματα όπως στις ετήσιες «Εβδομάδες Λατρευτικής Μουσικής», στο Βελλίδειο, στο Μέγαρο Μουσικής, στις καθιερωμένες Χριστουγεννιάτικες και Εαρινές Συναυλίες, στην παράσταση διασκευής των Ορνίθων του Αριστοφάνη και μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις.

Κάθε χρόνο η Παιδική Χορωδία απευθύνει δημόσια πρόσκληση προς τους υποψηφίους χορωδούς και πραγματοποιούνται ακροάσεις στο Μέγαρο Μουσικής στη Θεσσαλονίκη.

Οι ενδιαφερόμενοι - κορίτσια και αγόρια ηλικίας από 7 έως 24 ετών - υποψήφιοι, συμμετέχουν σε ακρόαση, η οποία περιλαμβάνει: α) την ακρόαση ενός υποχρεωτικού έργου β) την ακρόαση ενός έργου ελεύθερης επιλογής τους και γ) ακουστικές και ρυθμικές ασκήσεις.
Η προσεχής ακρόαση θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 14 Ιουνίου 2014, ενώπιον Επιτροπής, σε αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, με αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Τα έντυπα και οι αιτήσεις συμμετοχής θα είναι διαθέσιμα στα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, Δευτέρα έως Σάββατο (τις εργάσιμες ημέρες) από 10:00-18:00 και στην ιστοσελίδα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης http://www.tch.gr και του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης www.thessfriendsofmusic.gr.

Για τυχόν διευκρινήσεις επικοινωνείτε στο τηλ. 2310895930 Τρίτη και Τετάρτη ώρες 10.00-14.00 και Σάββατο ώρες 9:30 – 12:30.

Η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή στις ακροάσεις θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014. Οι αιτήσεις θα αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Παιδική Χορωδία του ΣΦΜΘ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Η παραλαβή της αίτησης θα επιβεβαιώνεται ηλεκτρονικά από τη Γραμματεία.
 

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb