Logo

Εκδήλωση τοπικής γαστρονομίας πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του «Νάουσα Πόλη του Οίνου» (φωτογραφίες)

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Νάουσα Πόλη του Οίνου 2019», που διοργανώνει αυτό το τριήμερο ο Σύνδεσμος Oινοποιών και Aμπελουργών της Oινοποιητικής Ζώνης «Νάουσας», που έχουν κεντρικό θέμα το Ξινόμαυρο κρασί της περιοχής, η Ένωση Ξενοδόχων Ημαθίας σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Ημαθίας διοργάνωσε εκδήλωση με τίτλο «IMATHIA BRUNCH WINΕ EDITION».

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο φουαγιέ του Κτιρίου ΕΡΙΑ, στη Νάουσα, είχε ως στόχο να προβάλει την τοπική γαστρονομία σε συνδυασμό με το ξινόμαυρο και τις νέες γευστικές ξενοδοχιακές προτάσεις.

Τι είναι όμως το Brunch;

Το Brunch είναι μια νέα τάση γαστρονομίας, ένα πρωινό και ταυτόχρονα μεταπρωϊνό γεύμα, που στηρίζουν οι ξενοδόχοι, οι επισκέπτες και οι επαγγελματίες της Ημαθίας, κάτι που αποδεικνύεται από τις διαρκώς αυξανόμενες συμμετοχές των ξενοδοχείων, που το συμπεριλαμβάνουν στο μενού τους, αλλά και από τη δυναμική προσέλευση του κόσμου, που επιλέγει να δοκιμάζει τις brunch δημιουργίες των ξενοδοχείων, σε ώρες λίγο μετά το πρωί και λίγο πριν το μεσημέρι, τα Σαββατοκύριακα.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού & Εξωστρέφειας Δήμου Νάουσας Δώρα Μπαλτατζίδου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Oινοποιών και Aμπελουργών Γιώργος Φουντούλης και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δημήτρης Μάντζιος.

Στη συνέχεια ο κος Μάντζιος παρουσίασε στους επισκέπτες το μενού του «IMATHIA BRUNCH WINΕ EDITION», που δημιουργήθηκε από πρώτες ύλες από διάφορες περιοχές της Ημαθίας (πχ λιαστές ντομάτες Ριζωμάτων, πιπεριές Αγίου Γεωργίου κ.α.).

Το τραπέζι περιλάμβανε τα εξής:

-ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΜΕ ΠΡΟΖΥΜΙ ΜΟΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ ΚΡΑΣΙ (ΓΕΜΙΣΗ ΜΟΣΧΑΡΙ ΒΕΡΟΙΑΣ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ ΒΕΡΜΙΟΥ ,ΜΑΝΟΥΡΙ ΠΟΠ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ)

-ΜΙΝΙ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΑΠΟ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

-ΜΙΝΙ ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΜΟΥΣΛΙ, ΚΡΑΝΜΠΕΡΙΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ.

-ΓΛΥΚΑ ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ ΚΡΑΣΙ

-ΕΛΑΙΟΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΟΡΕΙΝΗ ΡΙΓΑΝΗ

-ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ «ΒΡΑΣΤΟ» ΚΟΥΛΟΥΡΙ, ΤΖΕΠΟΥ 1927, ΜΕ ΤΥΡΙ ΠΟΠ ΜΠΑΤΖΟ.

-ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΠΛΑΤΣΙΝΤΑ ΝΑΟΥΣΑΣ

-ΠΑΝ ΚΕΙΚΣ ΖΥΜΩΜΕΝΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΒΕΡΜΙΟΥ, ΡΑΝΤΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ.

-ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΗΜΑΘΙΩΤΙΚΟ ΚΡΑΣΣΑΤΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

-ΜΙΝΙ ΚΡΟΚ ΜΕΣΙΕ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΠΟΠ.

-ΤΑΡΤΑ ΜΠΑΤΣΙΟΥ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΡΙΖΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΣΙΠΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ.

-ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ ΖΕΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ 3 ΤΥΡΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΛΕΥΚΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ

-ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΝΑΟΥΣΑΣ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

-ΗΜΑΘΙΩΤΙΚΗ ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ

-ΑΛΜΥΡΟΣ ΓΚΡΑΚΛΙΑΝΟΣ ΜΕ ΜΑΝΤΖΑ ΝΑΟΥΣΑΣ

View this gallery on Flickr

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb