Πληροφοριοδότης - Ειδήσεις από Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια και όλη την Ημαθία

A+ A A-

Άρθρα

Συνελήφθη 52χρονος για ναρκωτικά στην Αλεξάνδρεια

Συνελήφθη χθες (24.07.2014) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, ένας ημεδαπός ηλικίας 52 ετών, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, σε έρευνα της οικίας του 52χρονου βρέθηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 4 δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 0,35 έως 1,2 μέτρων, τα οποία τα καλλιεργούσε ο προαναφερόμενος σε γλάστρες και στον αύλειο χώρο της οικίας.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

93 παραβάσεις σε αστυνομική επιχείρηση στην Ημαθία

astinomia5

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού, κατόπιν διαταγής της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, την 22.07.2014 πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας.

Στην επιχείρηση διακλαδικού χαρακτήρα συμμετείχαν αστυνομικοί των κατά τόπους Αστυνομικών Υπηρεσιών οι οποίες εποπτεύονται από τον Αστυνομικό Διευθυντή Τάξης Ημαθίας, καθώς και των Τμημάτων Ασφαλείας Βέροιας, Αλεξάνδρειας, Νάουσας και του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ημαθίας.

Συγκεκριμένα, για την αστυνομική δράση διατέθηκαν συνολικά 36 αστυνομικοί και ελέγχθηκαν 340 άτομα, εκ των οποίων 299 ημεδαποί και 41 αλλοδαποί, καθώς και 320 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 34 άτομα, εκ των οποίων 31 ημεδαποί και 3 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 4 άτομα, εκ των οποίων 2 ημεδαποί και 2 αλλοδαποί.

Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:

• ένας ημεδαπός, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα,
• ένας αλλοδαπός και ένας ημεδαπός, για καταδικαστικές αποφάσεις και
• ένας αλλοδαπός για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Παράλληλα, βεβαιώθηκαν 93 παραβάσεις για διάφορα αδικήματα και ειδικότερα:

• 83 παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ.,
• 4 παραβάσεις περί Υγειονομικής νομοθεσίας,
• 5 παραβάσεις για στέρηση άδειας μουσικών οργάνων και
• 1 παράβαση για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος.

Επίσης, κατασχέθηκαν 220 πακέτα τσιγάρων, χωρίς την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης, τα οποία θα αποσταλούν στο Τελωνείο Βέροιας για τον καταλογισμό των διαφυγόντων δασμών.

Ανάλογες δράσεις θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται και στο μέλλον.

Σύλληψη 50χρονου στην Αλεξάνδρεια για λαθραία τσιγάρα

Συνελήφθη χθες (22.07.2014) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, ένας ημεδαπός ηλικίας 50 ετών, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, σε έρευνα στην οικία του προαναφερόμενου στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 220 πακέτα τσιγάρων χωρίς την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης τσιγάρων.

Τα ανωτέρω πακέτα τσιγάρων θα αποσταλούν στο Τελωνείο Βέροιας για τον καταλογισμό των διαφυγόντων δασμών.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Εμφάνιση νέου κακόβουλου λογισμικού με την ονομασία CTB - Locker

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώνει τους πολίτες για την εμφάνιση ​ ενός νέου κακόβουλου λογισμικού, που ονομάστηκε ως CTB-Locker (Curve-Tor-Bitcoin Locker) και ανιχνεύεται ως « Critroni », ενώ αποτελεί την ​ εξέλιξη του γνωστού κακόβουλου λογισμικού Crypto locker Ra n so m ware.

Ειδικότερα, το νέο κακόβουλο λογισμικό, με την εγκατάστασή του στο λειτουργικό σύστημα, κρυπτογραφεί διαφόρους τύπους αρχείων (φωτογραφίες, βίντεο, έγγραφα κ.α.).

Στη συνέχεια, εμφανίζει ένα μήνυμα “μπλοκαρίσματος” του υπολογιστή, ενημερώνοντας το χρήστη ότι, για να ξεκλειδωθούν τα αρχεία του, πρέπει να καταβληθεί χρηματικό ποσό (ransom).

Η καταβολή του χρηματικού ποσού γίνεται με τη χρήση του ψηφιακού νομίσματος bitcoin (BTC). Εάν το θύμα δεν διαθέτει bitcoins, οι δημιουργοί του λογισμικού παρέχουν οδηγίες για την απόκτησή τους.

Όπως στο Cryptolocker, το κακόβουλο λογισμικό «C r itroni» δημιουργεί ένα ζεύγος δημόσιου και ιδιωτικού «κλειδιού», που ουσιαστικά είναι κωδικοί αριθμοί, οι οποίοι «ξεκλειδώνουν» τον μολυσμένο υπολογιστή.

Το ένα «κλειδί» (δημόσιο) αποθηκεύεται στο μολυσμένο σύστημα και δίνεται στο χρήστη ελεύθερα, χωρίς πληρωμή. Το άλλο «κλειδί» (ιδιωτικό) αποθηκεύεται στο διακομιστή διοίκησης και ελέγχου ( C&C servers ) και δίδεται από τους δράστες στο θύμα για να αποκρυπτογραφηθούν τα αρχεία, μόνο μετά την καταβολή του χρηματικού ποσού που έχει ζητηθεί και συμφωνηθεί, το οποίο είναι πάντα σε ψηφιακό νόμισμα « bitcoin ».

Οι διαδικασίες και οι τρόποι εξάπλωσης του ανωτέρω κακόβουλου λογισμικού είναι παρόμοι ες με αυτή του ​ κακόβουλου λογισμικού ​ Cryptolocker.

Καλούνται οι χρήστες του διαδικτύου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν τα ακόλουθα μέτρα προστασίας για την αποφυγή προσβολής από το προαναφερόμενο κακόβουλο λογισμικό.

Συγκεκριμένα:

  • να ελέγχουν και να έχουν πάντοτε ενημερωμένη την έκδοση του λειτουργικού τους συστήματος,
  • να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων της συσκευής τους (backup) σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε εξωτερικό μέσο αποθήκευσης,
  • να χρησιμοποιούν εφαρμογές ασφαλείας, όπως antivirus, το οποίο πρέπει να είναι πάντοτε ενημερωμένο και
  • να μην ανοίγουν τους συνδέσμους (links) και να μην κατεβάζουν τα συνημμένα αρχεία, που περιέχονται σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για τα οποία δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα τον αποστολέα και το περιεχόμενο του συνημμένου αρχείου.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά στο: 210-6476464

Στέλνοντας e-mail στο: 

47 κλήσεις για παροχή βοήθειας δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νάουσας

naousa plimira

Εκτός από το χαλάζι, η νεροποντή στη Νάουσα ήταν ισχυρή. 47 κλήσεις για παροχή βοήθειας δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νάουσας το απόγευμα της Τρίτης λόγω της κακοκαιρίας. Από αυτές, χρειάστηκε να επέμβει σε 28 αντλήσεις υδάτων και 2 κοπές δένδρων. Από τις άσχημες καιρικές συνθήκες υπήρξαν και διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

fb iconLog in with Facebook

LOG IN

Register

User Registration