Logo

Γεωργία Μπατσαρά: Βασικός μοχλός της καθημερινότητας, οι εργαζόμενοι των εξωτερικών συνεργείων

Η Υποψήφια Δήμαρχος και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων είχαν έναν εποικοδομητικό διάλογο χρησιμοποιώντας αμφότεροι την μαγική λέξη «συνεργασία», κάτι που υπερτονίζει η κ. Μπατσαρά σε κάθε συνάντηση που πραγματοποιεί με φορείς και συλλόγους του Δήμου Βέροιας.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έθεσαν στην κ. Μπατσαρά το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, τονίζοντας πως «εδώ και χρόνια το προσωπικό στην υπηρεσία μας συνεχώς μειώνεται λόγω των συνταξιοδοτήσεων, χωρίς να αναπληρώνεται. Έτσι αυξάνεται ο φόρτος εργασίας των εν ενεργεία συναδέλφων μας, οι οποίοι στερούνται αδειών και ρεπό, έτσι ώστε να κρατήσουμε την πόλη καθαρή. Μια μικρή ανακούφιση προκύπτει, μόνο όταν προσλαμβάνονται εργαζόμενοι με τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, αλλά ο αριθμός τους είναι μικρός και δεν μπορεί να καλύψει με επάρκεια τις ανάγκες».

Από την δική της πλευρά η Υποψήφια Δήμαρχος έδωσε τα συγχαρητήριά της στους εργαζόμενους, γιατί κατά την διάρκεια των χιονοπτώσεων εργάστηκαν με υπερβολικό ζήλο, έτσι ώστε να παραμείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί και να μην υπάρξουν σημαντικοί εγκλωβισμοί κατοικιών και κτηνοτροφικών μονάδων.

«Όπως αναφέρω στις ομιλίες και συναντήσεις που κάνω, το πρώτο που μας ενδιαφέρει ως συνδυασμός και θα το πράξουμε όταν γίνουμε η νέα Δημοτική Αρχή, θα είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Και εσείς είστε ένας βασικός μοχλός για τον σκοπό αυτό. Η καθαριότητα, το περιβάλλον, ο φωτισμός των δρόμων, η εξυπηρέτηση των πολιτών και άλλα μικρά, είναι ζητήματα της καθημερινότητας που συνθέτουν τα μεγάλα. Πρέπει να καλλιεργήσουμε πνεύμα συνεργασίας μεταξύ Δημοτικής Αρχής, εργαζομένων και πολιτών. Να υπάρξει αλληλοκατανόηση και θα βρούμε λύσεις με σεβασμό και αξιοπρέπεια. Όσον αφορά την αύξηση του έμψυχου δυναμικού με προσλήψεις, θα πιέζουμε την όποια κυβέρνηση να δώσει λύσεις, γιατί είναι ένα ζήτημα καθαρά δικής της αρμοδιότητας και απόφασης» ανέφερε η κ. Μπατσαρά.

Ενημερώθηκε στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ

Το πρωί της Τετάρτης η Υποψήφια Δήμαρχος Βέροιας κ. Μπατσαρά επισκέφθηκε το Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) που εδρεύει στο Μακροχώρι.

Ενημερώθηκε από τα στελέχη για τους σκοπούς της δομής που είναι η παροχή υπηρεσιών υγείας, η ψυχολογική, κοινωνική και συμβουλευτική υποστήριξη, η ενημέρωση των Ατόμων με Αναπηρία και των οικογενειών τους, η προεπαγγελματική και επαγγελματική κατάρτιση των Ατόμων με Αναπηρίες, η λειτουργική τους αποκατάσταση, η υποστήριξη για ένταξή τους στον κοινωνικό ιστό, η συνεργασία με τις υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας σε τοπικό επίπεδο για το συντονισμό της δράσης τους.

Μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης, η κ. Μπατσαρά εξέφρασε την ικανοποίησή της για το παραγόμενο έργο που προσφέρεται σε μια ευαίσθητη κατηγορία συμπολιτών μας.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb