Logo

Πλούσια η προεκλογική δραστηριότητα της υποψηφίας δημάρχου Βέροιας Γεωργίας Μπατσαρά

Την Παρασκευή 10 Μαΐου, συνοδευόμενη από Υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού της επισκέφθηκε τα υπερσύγχρονα Βιομηχανικά Σφαγεία Βέροιας όπου  την υποδέχθηκε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μπέλλας και ο δικηγόρος Φώτης Κόβας, μέλος του Βοοτροφικού Συλλόγου Βέροιας και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας .

Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μπέλλας κατέθεσε στην κ. Μπατσαρά μια σειρά από προβλήματα τα οποία χρήζουν άμεσης λύσης όπως τα αδέσποτα σκυλιά, τα οποία κατάκλυσαν την περιοχή για ευνόητους λόγους, η έλλειψη ικανού αριθμού κάδων για τα απορρίμματα και η κακή κατάσταση του δρόμου αν και από αυτόν διέρχονται αυτοκίνητα μεγάλων φορτίων.

Όμως πέρα από τα προβλήματα της καθημερινότητας, καταγράφηκαν και άλλα σοβαρότατα προβλήματα. Η Ημαθία καλύπτει το 90% της χώρας μας στην ελληνική εκτροφή μοσχαρίσιου κρέατος και διαθέτει ένα πρότυπο σφαγείο σε πανελλήνιο επίπεδο. Το πιο σοβαρό είναι η έλλειψη κτηνιάτρων. Ο ένας που υπάρχει σήμερα, δεν επαρκεί για να γίνεται έγκαιρα ο κρεοσκοπικός έλεγχος και έτσι προκαλούνται δυσλειτουργίες στην διάθεση του κρέατος στις αγορές. Χρειάζεται πολιτική βούληση, για να υπάρξει ενίσχυση με κτηνιάτρους, που στους όμορους νομούς υπάρχουν σε ικανό αριθμό και οι οποίοι μπορούν να συμβάλλουν. Επίσης τονίστηκε πως απαιτείται και η προβολή του μοσχαρίσιου κρέατος με συνεργασία του Συλλόγου Βοοτρόφων και του Δήμου Βέροιας.

Τέλος επισημάνθηκε πως αν και το 90% των μονάδων πάχυνσης μοσχαριών της Ημαθίας, βρίσκονται στον Δήμο Βέροιας, εν τούτοις οι δρόμοι είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Απαιτείται η συντήρησή τους σε συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας.  

Αναφερόμενη στα θέματα που της τέθηκαν, η Υποψήφια Δήμαρχος Γεωργία Μπατσαρά δήλωσε πως «η Βέροια έχει την πρωτοκαθεδρία στην παραγωγή μοσχαρίσιου κρέατος και αυτό οφείλεται στους ιδιώτες επιχειρηματίες και στις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλουν. Όμως μπροστά σ΄ αυτήν την προσφορά στην τοπική μας οικονομία, δεν υπάρχει στενή συνεργασία, όπως μου αναφέρθηκε, με τον Δήμο Βέροιας. Τους διαβεβαιώνω πως ως Δήμαρχος Βέροιας θα έχω ψηλά στην ατζέντα μου την επίλυση αυτών των προβλημάτων, ενός κλάδου που όχι μόνο πρέπει να διατηρηθεί, αλλά και να αυξηθεί μιας και ο Δήμος μας παραδοσιακά έχει αναπτυγμένη τη βοοτροφία. Το μοσχαρίσιο κρέας της Βέροιας πρέπει να αποτελέσει το brand name, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό».   

Σε ΟΣΔΕ, ΟΠΕΚΕΠΕ και Απόστρατους Αξιωματικούς

Η Υποψήφια Δήμαρχος Βέροιας έκανε επισκέψεις και στα γραφεία του Κέντρου Εξυπηρέτησης Αγροτών (ΚΕΑ) και της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας, όπου οι επαγγελματίες αγρότες αλλά και οι απλά κάτοχοι αγροτικής εκμετάλλευσης υποβάλλουν τις δηλώσεις για τις καλλιέργειες, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν διάφορα προνόμια, όπως η ασφάλιση για αποζημιώσεις σε περίπτωση φυσικής καταστροφής της παραγωγής, ενισχύσεις, σχέδια βελτίωσης κ.λ.π.

Η κ. Μπατσαρά συζήτησε με τους εργαζόμενους του ΚΕΑ τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την διαδικασία και εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν ώστε να εξυπηρετηθούν οι αγρότες χωρίς να υποστούν ταλαιπωρία.

Στην συνέχεια η Υποψήφια Δήμαρχος επισκέφθηκε τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, του φορέα που διαχειρίζεται τις πιστώσεις (πληρωμές) των Ευρωπαϊκών Γεωργικών Ταμείων και την πρόληψη και πάταξη κάθε ατασθαλίας σε βάρος των πιστώσεων που προέρχονται από αυτά τα ταμεία.

Τέλος η κ. Γεωργία Μπατσαρά επισκέφθηκε και τα γραφεία της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού όπου την υποδέχθηκαν με μεγάλη αγάπη. Είχε μια πολύ ωραία συζήτηση με την διοίκηση της Ένωσης, για τα προβλήματα του Δήμου Βέροιας και ιδιαίτερα της πόλης και για τις προσδοκίες τους από τη νέα Δημοτική Αρχή. Έμειναν ικανοποιημένοι από τις λύσεις που προτείνει η Υποψήφια Δήμαρχος, μετά από τη σύντομη παρουσίαση του προγράμματος του συνδυασμού.

Πολλά ζητήματα που αφορούν τον Δήμο Βέροιας, αλλά περισσότερο τον Σύλλογο Βλάχων, είχε την ευκαιρία να συζητήσει η Υποψήφια Δήμαρχος Βέροιας και επικεφαλής του συνδυασμού «Βέροια ΠΡΩΤεύουσα ΠΟΛΗ» κ. Γεωργία Μπατσαρά.

Στον Σύλλογο Βλάχων

Το βράδυ της Παρασκευής επισκέφθηκε τα γραφεία του δραστήριου συλλόγου των Βλάχων της Βέροιας, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Πίσκο και την διοίκηση, οι οποίοι ζήτησαν από την κ. Μπατσαρά να υπάρξει καλύτερη συνεργασία και στήριξη από τον Δήμο Βέροιας, στις διάφορες εκδηλώσεις, δρώμενα και έθιμα που διοργανώνουν όλο τον χρόνο.

Εκεί όμως που εστίασαν το ενδιαφέρον τους οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας, είναι η οικονομική στήριξη του Δήμου μέσω διάφορων προγραμμάτων. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, αγόρασαν ένα οίκημα το οποίο βρίσκεται δίπλα από το κτίριο που στεγάζεται σήμερα ο Σύλλογος και έχουν στόχο να το αναπαλαιώσουν και να το διαμορφώσουν με την ίδια αρχιτεκτονική, ώστε να υπάρχει απόλυτη αρμονία. Αυτό όμως απαιτεί ένα σοβαρό οικονομικό κόστος και γι αυτό ο Δήμος Βέροιας πρέπει να το εντάξει σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης.

«Είμαι υπέρμαχη της σύμπραξης Δήμου και Συλλόγων για την υποβολή από κοινού προτάσεων χρηματοδότησης για έργα υποδομών και ανάπτυξης» απάντησε η Υποψήφια Δήμαρχος Γεωργία Μπατσαρά και πρόσθεσε:

«Πρέπει να συγχαρώ για άλλη μια φορά τον Σύλλογο Βλάχων για το έργο που επιτελεί. Και εγώ και οι συνεργάτες μου είμαστε υπέρ της προβολής και της προαγωγής του πολιτισμού και της παράδοσης. Πολύ δε περισσότερο όταν έχεις συλλόγους με τόσο μεγάλη και πετυχημένη δραστηριότητα.

Στις προγραμματικές μας δηλώσεις αναφέρουμε πως στον Δήμο Βέροιας θα υπάρχει το γραφείο Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) το οποίο θα έχει ως αποκλειστικό έργο την έρευνα γύρω από τα ευρωπαϊκά προγράμματα και την αξιοποίησή τους. Στα πλαίσια αυτά σαφέστατα και στις προτεραιότητές μας, θα είναι η αναπαλαίωση του νέου οικήματος του Συλλόγου Βλάχων».

«Πρώτοι από την πρώτη Κυριακή, πρώτη και την δεύτερη»

Τέλος η κ. Μπατσαρά απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα των παρευρισκομένων για την στάση που θα κρατήσει αμέσως μετά της εκλογές, η Υποψήφια Δήμαρχος απάντησε:

«Εμείς πιστεύουμε πως ο συνδυασμός Βέροια ΠΡΩΤεύουσα ΠΟΛΗ θα είναι πρώτος από την πρώτη Κυριακή, πρώτος και την δεύτερη. Έτσι θέματα συνεργασιών θα τεθούν μετά τη 2α Ιουνίου που θα ολοκληρωθούν οι εκλογές. Πάντως σε κάθε περίπτωση, και όπως ήμουν πάντοτε συνεπής στην πολιτική και συνδικαλιστική μου διαδρομή, θα υπηρετήσω μέχρι τέλος τον θεσμό,  απ΄ όποια θέση με τάξει ο λαός του Δήμου Βέροιας. Γι αυτό καλό είναι οι συνυποψήφιοι να μην προτρέχουν, στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να παραπλανήσουν τους δημότες».  

Στην αγορά της Βέροιας και στην Πατρίδα

Το Σάββατο 11 Μαΐου το πρωί, η Υποψήφια Δήμαρχος Βέροιας κ. Γεωργία Μπατσαρά, συνοδευόμενη από Υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού «Βέροια ΠΡΩΤεύουσα ΠΟΛΗ», επισκέφθηκε το ιστορικό εμπορικό κέντρο της Βέροιας.
Συνομίλησε με τους καταστηματάρχες και πολίτες που κινούνταν στην αγορά, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για την ποιότητα των προϊόντων και των τιμών τους, ενώ προβληματίστηκε από την μειωμένη αγοραστική κίνηση που κατέγραψαν οι ιδιοκτήτες των εμπορικών καταστημάτων της αγοράς.

Στο Μνημόσυνο για τους εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς

Το πρωί της Κυριακής η κ. Γεωργία Μπατσαρά συμμετείχε στην επιμνημόσυνη δέηση που έγινε στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην Πατρίδα Βέροιας, για τους δολοφονηθέντες από τους γερμανούς την περίοδο 1941-44.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb