Σε δύο διοργανώσεις αγωνίστηκαν οι παλαιστές της Αλεξάνδρειας

Σε δύο αθλητικές διοργανώσεις συμμετείχαν οι αθλητές και οι αθλήτριες του Παλαιστικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας «Ὁ Ἠμαθίων» το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017.
Η μία έγινε ήταν 3ο Παιδικό τουρνουά του 2017 που φιλοξενήθηκε, στο Κλειστό Γυμναστήριο Ευρωπού (Κιλκίς) και η δεύτερη σεκτός ελληνικών συνόρων το Πετρίτσι της Βουλγαρίας όπου διοργανώθηκε το 7ο κατά σειρά Διεθνές Τουρνουά ελευθέρας πάλης “Serafim Barzakov”.

Η ομάδα που αγωνίστηκε στον Ευρωπό υπό την προπονητική καθοδήγηση του Νεκτάριου Σαββίδη κατέκτησε τέσσερα (4) χρυσά και πέντε (5) αργυρά.
Πιο συγκεκριμένα οι διακριθέντες αθλητές του συλλόγου (με αλφαβητική σειρά και ιεράρχηση της διάκρισης) ήταν οι:

Ζαφειροπούλου Ευδοξία 1η,
Ξενίδης Ευστάθιος 1ος,
Παραλίκας Ηλίας 1ος,
Τσακυρίδης Γρηγόριος 1ος,
Γαβριηλίδης Σάββας 2ος,
Δριστάς Αναστάσιος 2ος
Ετσεκούμπε-Γαβριηλίδης Νικόλαος 2ος,
Παπασταματίου Θωμάς 2ος,
Στεφανίδη Ναταλία 2η, και
Πλατιώτης Γεώργιος 4ος

Χωρίς μετάλλια αλλά με πολλές εμπειρίες επέστρεψαν από το πολύ δυνατό διεθνές τουρνουά Serafim Barzakov οι αθλητές του συλλόγου Παπασταματίου Κωνσταντίνος (43 κιλά παμπαίδων), Πόλος Νικόλαος (47 κιλά παμπαίδων) και Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος (53 κιλά παμπαίδων).

Οι Παπασταματίου και Ζαφειρόπουλος πάλεψαν στον μικρό τελικός της κατηγορίας τους για το χάλκινο μετάλλιο αλλά δυστυχώς δεν κατάφεραν να νικήσουν και τελικά κατετάγησαν 5οι στις κατηγορίες τους ενώ ο Πόλος κατετάγει τελικά 7ος. «Παρόλα αυτά έδειξαν ότι έχουν ανέβει αγωνιστικό επίπεδο και διοργανώσεις όπως αυτή είναι πολύ σημαντικές για την απόκτηση εμπειριών και εντοπισμού λαθών και ελλείψεων τόσο τεχνικών όσο και τακτικών» όπως δήλωσε ο έτερος προπονητής του συλλόγου Χαράλαμπος Κουκλίδης.

Την ομάδα συνόδευσαν ο Πρόεδρος του σωματείου Σταμάτης Παπασταματίου και ο Γ. Γραμματέας Ζαφειρόπουλος Γεώργιος καθώς και ο Γεώργιος Πόλος πατέρας του αθλητή.