Τέτραθλον Νάουσας: Δάσκαλος και μαθητής στην 5η θέση

tetrathl

Με τη συμμετοχή 520 αθλητών από 24 χώρες διεξήχθη από τις 22 έως 25 Οκτωβρίου το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα TAEKWON-DO I.T.F. στην πόλη Motherwell της Σκωτίας και στις εγκαταστάσεις του Ravenscraig Regional Sports Facility, ενός εκ των πιο σύγχρονων αθλητικών κέντρων της χώρας.
Η Ελλάδα συμμετείχε στην διοργάνωση με αποστολή τεσσάρων αθλητών και ανάμεσα τους δύο από τον Αθλητικό Σύλλογο «ΤΕΤΡΑΘΛΟΝ» Νάουσας, ο Εκπαιδευτής Δημητριάδης Παναγιώτης 4 DAN και ο Πλουμπίδης Βασίλειος 1 DAN, στην πρώτη του συμμετοχή σε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Δάσκαλος και μαθητής αγωνίστηκαν για πρώτη φορά μαζί στο ομαδικό αγώνισμα της Προπαρασκευασμένης Μάχης με αξιώσεις για μετάλλιο αλλά παρά την πολύ καλή εμφάνιση, αποκλείστηκαν έναν αγώνα πριν την τελική τετράδα και τα μετάλλια από τους πανίσχυρους Ιταλούς (2οι στα Παγκόσμια του 2013 & 2015) οι οποίοι κατέκτησαν τελικά το χρυσό. Ο Πλουμπίδης Βασίλειος συμμετείχε επίσης και στα ατομικά αγωνίσματα της Ελεύθερης Μάχης και της Σκιαμαχίας εναντίον δυνατών αντιπάλων αποκομίζοντας πολύτιμες εμπειρίες για τις μελλοντικές μεγάλες διοργανώσεις.

Την Ελληνική Ομάδα συνόδευσε στην Σκωτία ο Πρόεδρος της Ε.ΟΜ.Τ. Master Γιαλαμάς Παναγιώτης 8 DAN. Στο περιθώριο των αγώνων, η αποστολή πραγματοποίησε ημερήσια επίσκεψη στην πανέμορφη Γλασκώβη όπου και ξεναγήθηκε στα πιο αξιόλογα σημεία της.