Logo

Γυμναστικές επιδείξεις με υγιεινά εδέσματα και Πυγμή

pigmi epideixi

Μία από τις τελευταίες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκε στην Πυγμή για την περίοδο που ολοκληρώνεται στα τέλη Ιουνίου, ήταν η παρουσίαση αθλητικών επιδείξεων από το μικρότερο – ηλικιακά – τμήμα της Πυγμής, που έλαβε χώρα στην αίθουσα Δ5 του κλειστού γυμναστηρίου «ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ» το απόγευμα της Πέμπτης.

25 παιδιά προσχολικής ηλικίας, 4-6 ετών, με θεατές τις οικογένειες και τους φίλους τους, επέδειξαν την πρόοδο και τις ικανότητές τους σε πλούσιο ασκησιολόγιο κλασικής γυμναστικής στο οποίο εξασκήθηκαν όλη τη χρονιά, προκειμένου ν΄ αναπτύξουν βασικές δεξιότητες, χωρίς πολυπλοκότητα κινήσεων και ανταγωνισμό.

Η προπονήτρια της Πυγμής Μαρία Σταύρου, τόνισε, πως «το τμήμα αυτό αποτελεί τη σημαντικότερη βάση για τα τμήματα ταεκβοντο που θα ενταχθούν στο μέλλον , αλλά και γενικότερα για την ευρύτερη συμμετοχή τους στον αθλητισμό.

Η προσπάθεια που καταβλήθηκε όλη τη χρονιά είχε ως στόχο , να δώσει την ευκαιρία σε κάθε παιδί μέσα από παιγνιώδη δραστηριότητα , ν΄ αγαπήσει τον αθλητισμό, να ξεκινήσει ομαλά η αυτογνωσιακή διαδικασία με όλους τους μυς του σώματός του, να επεξεργαστεί συναισθήματα που προκύπτουν από ατομικό και ομαδικό παιχνίδι, να μάθει βασικές τεχνικές σωστής αναπνοής αλλά και να μπει στη διαδικασία της σκέψης και της επιλογής για θέματα υγιεινής διατροφής , γνωρίζοντας ταυτόχρονα και την έννοια της ψυχολογικής αυτοάμυνας, μία διαδρομή που θα κληθεί να την ακολουθεί σε όλη του τη ζωή»

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή διπλωμάτων προαγωγής στο πρώτο επίπεδο ύλης του ολυμπιακού αθλήματος Ταεκβοντο, καθώς και με απονομή βραβείων στους μικρούς αθλητές για την προσπάθεια κατάκτησης της αυτονομίας τους μέσα από το μάθημα «ντύνομαι μόνος μου», όπου εδώ και δέκα (10) έτη, ο αθλητικός σύλλογος της Πυγμής, έχει εδραιώσει στα παιδικά τμήματά του.

Τέλος, το αποχαιρετιστήριο γευστικό έδεσμα, που επέλεξε η Πυγμή να μοιράσει στους μικρούς αθλητές της, ήταν γιαούρτι πρόβειο, - προσφορά του καταστήματος "ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ, με μέλι, ηλιόσπορο, κότζι μπέρι, σταφίδες, & ιπποφαές ,προσφορά του συλλόγου της Πυγμής για ένα υπέροχο καλοκαίρι με υγιεινή διατροφή , πλούσια σε ιχνοστοιχεία, βιταμίνες, μέταλλα απαραίτητα για τον οργανισμό των παιδιών - αθλητών του ΤαεΚβοΝτο.

Καλή Αρχή λοιπόν, σε μία νέα διαδρομή στο ολυμπιακό δυναμικό άθλημα ΤαεΚβοΝτο, με πειθαρχία, ευγένεια , πυγμή, και αγωνιστικότητα σε κάθε τομέα που ξεκινά στη ζωή τους.

Ευχαριστήριο

Ο Αθλητικός Σύλλογος ΤαεΚβοΝτο «Πυγμή Βέροιας», ευχαριστεί θερμά την εταιρία " ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. Παραδοσιακά γαλακτοκομικά προϊόντα , κατάστημα "Η Κοζάνη" Πίνδου 1- κτελ Βέροιας" και την κα. Φαρμάκη Κατερίνα, για την ευγενή χορηγία πρόβειων γιαουρτιών στους νεαρούς αθλητές της Πυγμής, ενισχύοντας τη προσπάθεια που καταβάλλουμε ως αθλητικός φορέας , στη μετάδοσης γνώσεων υγιεινής διατροφής και στήριξης παραδοσιακών προϊόντων του νομού Ημαθίας.

Για την Πυγμή

Η Πρόεδρος

Παπαγιαννοπούλου Δάφνη

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb