Ροδοχώρι: Στις 24/11 ο Αγώνας Δρόμου Βουνού «8ος Δρόμος του Τσίπουρου»

Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018 στο Ροδοχώρι Ημαθίας θα πραγματοποιηθείο ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΒΟΥΝΟΥ «8ος Δρόμος του Τσίπουρου», Η δρυς της ελπίδος.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Ο Γ.Α.Σ. Ροδοχωρίου Νάουσας σε συνεργασία με τον Τοπικό Πολιτιστικό Μορφωτικό σύλλογο «Οι Κομνηνοί», με την βοήθεια του Τσαγκερά Γιώργου, για ακόμα μία χρονιά μαζί σας, για ναδιοργανώσουν το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018, αγώνα δρόμου 15.700 μέτρων και υψομετρική 450+,με την ονομασία «8ος Δρόμος του Τσίπουρου» και ώρα εκκίνησης την 10,30 .

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Ροδοχώρι της Νάουσας που βρίσκεται σε απόσταση 110 χλμ από τη Θεσσαλονίκη12 χλμ από Ναουσα και 32 χλμ από Βεροια. Μπορείτε να έρθετε είτε μέσω εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Γιαννιτσών-Σκύδρας στρίβοντας για Μαρίνα-Γιαννακοχώρι, Ροδοχώρι, είτε από την εθνική οδό Θεσσαλονίκης –Βέροιας-Σκύδρας στρίβοντας πάλι για Μαρίνα-Γιαννακοχώρι-Ροδοχώρι. Η απόσταση είναι 110 χλμ και ο χρόνος είναι περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά όποια διαδρομή και αν ακολουθήσετε.

Περιγραφή διαδρομής:Φέτος η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνουν στον προαύλιο χώρο της Μονής του αγίου Γεωργίου,2 χλμ μετά το Ροδοχώρι.Ξεκινάμε παίρνοντας το δρόμο για το χωρίο και πριν μπούμε μέσα κάνουμε δεξιά και με μία κυκλική διαδρομή ανεβαίνουμε ψηλά αγναντεύοντας την Ημαθιώτικη πεδιάδα έως την Θεσσαλονίκη. Κατηφορίζοντας προς το χωριόπερνάμε από παλιό νεκροταφείο προυπάρχοντος οικισμού και από την Δρυ της Ελπίδος, δένδρο αιωνόβιο και τεράστιο, σύμβολο του τόπου, με τρεχούμενο νερό στη ρίζα του και μετά από 400 μέτρα στο ΤΑΦ που σχηματίζεται στρίβουμε δεξιά.Μετά από 150 μ , φτάνουμε στην εκκλησία του χωριού όπου και θα υπάρχει σταθμός ανεφοδιασμού, στο 5,5 χλμ περίπου. Συνεχίζουμε στρίβοντας αριστεράκαι μετά τα τελευταία σπίτια μπαίνουμε σε δενδροφυτεμένες καλλιέργειες που δίνουν την θέση τους σε πυκνό δάσος και μονοπάτι.Η διαδρομή συνεχίζει πότε σε χωματόδρομο και πότε σε φαρδύ μονοπάτι πάντα μέσα σε πλούσια βλάστηση. Κατά την διαδρομή ξεπροβάλουν μέσα από τα δένδρα το μοναστήρι του Αϊ Γιώργη, η εικόνα του οποίου ήρθε από τον Πόντο, κι οι χιονισμένες πλαγιές του Βερμίου με τις πίστες των 3-5 Πηγαδιών! Στο 11 περίπου χλμ της διαδρομής φτάνουμε στο δεύτερο σταθμό ανεφοδιασμού και πλέον οδεύουμε προς το τελευταίο πεντάρι της διαδρομής και περνώντας το τελευταίο ποτάμι στο 13οχλμ ανεβαίνουμε για τον τερματισμό περνώντας από πλακόστρωτο μονοπάτι και φτάνουμε στο πίσω μέρος της μονής αφού περάσουμε μια ανηφόρα 50 μέτρων τερματίζουμε εμπρός από αυτήν.

Στο νέο σημείο εκκίνησης και τερματισμού υπάρχει μεγάλη άνεση για παρκάρισμα και χώρο για αλλαγή ρούχων, W.C. Επίσης η ανηφόρα που ήταν στο τέλος της διαδρομής μετατίθεται στην αρχή και θα την περάσετε ξεκούραστοι. Βέβαια πίσω έχει η αχλάδα την ουρά γιατί μετά το 13 χλμ ανηφορίζει για περίπου 1000 μέτρα

Η διαδρομή θα είναι πολύ καλά σηματοδωτημένη και θα υπάρχουν δύο σταθμοί, με νερά, χυμούς, σοκολάτες κλπ. Στα καίρια σημεία θα υπάρχουν και δείκτες. Γενικά η διαδρομή είναι μέτριας δυσκολίας,με θετική ανάβαση 450 μέτρα περίπου λόγω και της μικρής απόστασης και ενδείκνυται για τον καθένα Μετά τον τερματισμό όποιος επιθυμεί μπορεί να κάνει μπάνιο με ζεστό νερό στα αποδυτήρια της τοπικής ομάδος.

Παροχές της διοργάνωσης: Μετά τον αγώνα οι συμμετέχοντες, τερματίζοντες και μη, θα προχωρήσουμε στην αποκατάσταση, με γεύμα με τοπικές λιχουδιές, με κρασί κόκκινο και τσίπουρο. Αμέσως μετά τον τερματισμό ο κάθε αθλητής με το νούμερό του μπορεί να παραλάβει το γεύμα του στον παρακείμενο χώρο εστίασης.

Η γιορτή θα συνεχιστεί σε παρακείμενο τσιπουροκάζανο όπου μπορούμε να παρακολουθήσουμε τις διαδικασίες απόσταξημε συνοδεία μουσική με D.J. και ζωντανή. Θα περάσουμε από το τοπικό επισκέψιμο οινοποιείο ArgatiaWinery, του Παναγιώτη Γεωργιάδη, χορηγού της διοργάνωσης, όπου θα ενημερωθούμε για τη διαδικασία της οινοποίησης και της παραγωγής κρασιού . Υπάρχει πληθώρα καταλυμάτων ,για όσους θέλουν να διανυκτερεύσουν και θα σας ενημερώσουμε για τυχόν προσφορές για την διοργάνωση από αυτά.

Θα δοθούν μετάλλια και σ’ όλους τους συμμετέχοντες.Θα βραβευτούν με κύπελλα οι πρώτοι του αγώνα σε άνδρες και γυναίκες. Θα υπάρχουν επιπλέον κατηγορίες στις ηλικίες 50+ και 60+ για τους άνδρες και 40+ και 50+ για τις γυναίκες .Τα βραβεία για τους πρώτους θα είναι πρωτότυπα και ιδιαίτερα, όπως κάθε χρονιά. Για να υπάρχει κατηγορία πρέπει να είναι τουλάχιστον 5(πέντε) άτομα. Τυχόν επιπλέον βραβεύσεις θα ανακοινωθούν μετά τον τερματισμό. Οι απονομές θα γίνουν κατά την διάρκεια του γεύματος.. Δεν γίνονται εγγραφές της τελευταίας στιγμής!

Επίσης αναμνηστικό τεχνικό μπλουζάκι, που φέτος θα είναι μακρυμάνικο ,σε double-face τεχνικό dry-fit ύφασμα με ιδιαίτερο χρωματικό σχεδιασμό, διακριτικά τυπώματα και μπορεί να χρησιμεύσει και ως μπλούζα εξόδου. Θα δημοσιευτεί και φώτο πριν τον αγώνα.

Η κλασική μικρή φιάλη τσίπουρο!

Συμμετοχή: Μπορούν να συμμετάσχουν άτομα που συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους καθώς και κάτω των 18 εφόσον υπάρχει υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα γι αυτό. (Οι κάτω των 18 δεν οφείλουν συνδρομή και δικαιούνται τομετάλλιο ). Οι συμμετέχοντες δηλώνουν υπεύθυνα ότι τρέχουν με δική τους ευθύνη και ότι είναι ικανοί γι αυτό, απαλλάσσοντας την διοργάνωση από κάθε ευθύνη. Το κόστος για δικαίωμα συμμετοχής ανέρχεται στα 15 ευρώ και πρέπει να καταβληθεί έως την Δευτέρα 19Νοεμβρίου στους λογ/μούς:ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ895/602435-14 IBANGR3001108950000089560243514 ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑGR 45 01407110 71100 278600 7189EUROBANK GR 7802 60252 0000130 1010 91921ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ GR 20 0171 0760 0060 7601 0080 671 ONOMA:ΤΣΑΓΚΕΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Δίνονται λογ/μοί από όλες τις τράπεζες εξ αιτίας των δυσκολιών στην διακίνηση χρημάτων προς διευκόλυνση όλων. Έγκυρες είμαι μονο οιεγραφές που θα τακτοποιηθούν οικονομικά όπως ορίζετε έως 21/11. Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν εκπρόθεσμα θα πρέπει να πληρώσουν τη συμμετοχή αλλά δεν θα πάρουν ,ενδεχομένως ,τα αναμνηστικά. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων)

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ e-banking ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ

ΑΛΛΩΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΤΑΘΕΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓ/ΜΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΕΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΤΗΝ ΝΑΟΥΣΑ!

Οι δηλώσεις συμμετοχής αποστέλλονται στην διεύθυνση fiftymilersrun.com

Όπου θα βρείτε έτοιμη φόρμα εγγραφής

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ---ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ---ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ Τ.Κ.---ΤΗΛΕΦΩΝΟ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ---ΣΥΛΛΟΓΟΣ η ΧΟΡΗΓΟΣ. ΜΕΓΕΘΟΣ ΜΠΛΟΥΖΑΣΠαρακαλείστε να συμπληρώνεται σωστά τα στοιχεία σας για καλύτερη εξυπηρέτηση σας.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ 1200 ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΟΙ ΕΓΡΑΦΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΣΤΑ ΤΗΛ ΤΗΣ ΑΦΙΣΑΣ 6972835006 & 6972236743

ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟ ΜΕΤΤΑΛΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 3 ΕΥΡΩ

Η με e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Επίσης δηλώσεις εθελοντών στο e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Οι εθελοντές δικαιούνται δωρεάν γεύμα και αναμνηστικό φούτερ μπλουζάκι.

Περισσότερες πληροφορίες για την περιοχή μπορείτε να βρείτε στα παρακάτω SITE http://rodochoritis.blogspot.com/ και http://komninoi.blogspot.gr στο facebook "ΔΡΟΜΟΣ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ" καθώς http://www.argatia.gr/

ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ 6977344611 & 6972835006

Σ.Σ. Τυχόν συνοδοί μπορούν να συμμετάσχουν στο γεύμα γλέντι με μία μικρή οικονομική επιβάρυνση των 5 (πέντε) ευρώ η 12 (δώδεκα) για να πάρουν και την αναμνηστική μπλούζα.

Τυχόν επιπλέον έσοδα, αν υπάρξουν χορηγοί θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ενόψει και των εορτών των Χριστουγέννων, όπως κάθε χρονιά.

ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΣΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΑΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 8oΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΑΞΕΧΑΣΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ