Όλα έτοιμα για τον 3ο Δρόμο 21 Μαθητών (βίντεο)

Άλλη μια επιτυχημένη διοργάνωση, στη μνήμη των 21 μαθητών που χάθηκαν στο πολύνεκρο τροχαίο των Τεμπών τον Απρίλιο του 2003, είναι έτοιμος θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Ντόπιων Μακροχωρίου και οι συνεργαζόμενοι με αυτόν φορείς. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Απριλίου 2008, στο Μακροχώρι, ενώ φέτος, εκτός από τον αγώνα θα διοργανωθεί την προηγούμενη ημέρα, ημερίδα για την οδική ασφάλεια στην Βέροια.

Εν όψει του αγώνα, οι διοργανωτές και οι συνεργαζόμενοι φορείς παρέθεσαν συνέντευξη τύπου (Μπορείτε να δείτε στο βίντεο τι ειπώθηκε από τους διοργανωτές). 

Ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ Βέροιας, Στέργιος Διαμάντης, τόνισε ότι ο δήμος Βέροιας και το ΚΑΠΑ θα είναι πάντα δίπλα σε τέτοιες εκδηλώσεις ενώ δήλωσε και την βεβαιότητά του για την επιτυχία της φετινής διοργάνωσης.

Ο υποδιοικητής της Τροχαίας Βέροιας Ιωσήφ Παρούτογλου υπογράμμισε ότι έχει οργανωθεί κυκλοφοριακή μελέτη για έναν ασφαλή αγώνα και για να έχουν χώρο οι αθλητές να τρέξουν.

Οι Βασίλης Τσιάρας και Γιάννης Καραγιάννης, πρόεδρος και γραμματέας του Συλλόγου Δρομέων Βέροιας, δήλωσαν ότι και φέτος ο σύλλογος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και θα είναι στην διοργάνωση. Σημείωσαν ότι φέτος το στήσιμο του αγώνα θα είναι επαγγελματικού επιπέδου, με ηλεκτρονική χρονομέτρηση και χωρίς κόστος συμμετοχής, ενώ οι συμμετοχές για την μεγάλο αγώνα ( 7,7χλμ) άγγιξαν τις 370.

Η Κατερίνα Γιοβανοπούλου, πρόεδρος των Παιδιών της Άνοιξης, είπε ότι ο σύλλογος θα συμμετάσχει στην διοργάνωση και αναφέρθηκε στην δράση και στους στόχους του Συλλόγου.

Ο Χρήστος Μυλωνάς, μέλος του συλλόγου "Φίλοι του Κλασσικού Αυτοκινήτου" σημείωσε ότι στην πλατεία Δημαρχείου, το Σάββατο και κατά την διάρκεια της ημερίδας, θα υπάρχει στην πλατεία Δημαρχείου έκθεση κλασσικού αυτοκινήτου.

Ο Χάρης Παπαδόπουλος, πρόεδρος της Μηχανοκίνητης Αθλητικής Ομάδας, υπογράμμισε ότι μέλη του συλλόγου με μηχανές θα συνοδεύουν τους δρόμεις και θα κάνουν φωτογράφηση του αγώνα.

Ο Βασίλης Ελευθεριάδης, υπεύθυνος των εθελοντών, τόνισε ότι οι εθελοντές είναι έτοιμοι να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της διοργάνωσης.

Στην διοργάνωση, θα υπάρχουν και μέλη του Συλλόγου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Χαρίεσσας που θα ενημερώνουν το κοινό για την αποστολή του συλλόγου και φυσικά θα γράφουν νέους εθελοντές δότες.

Επίσης, το Σάββατο, στην πλατεία Δημαρχείου Βέροιας, θα υπάρχει προσομοιωτής, ο οποίος θα δίνει την δυνατότητα στο κοινό να διαπιστώσει την σοβαρότητα ενός τροχαίου ατυχήματος.

Ο αγώνας και η ημερίδα

Αναφορικά με τον αγώνα, την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν οι εξής κούρσες:

7.700 μ. ηλικίας 16 ετών και άνω
3.000 μ. αγώνας Περιπατητικός Δρόμος Υγείας ηλικίας 16 ετών και άνω.
2.000 μ. αγώνας Γυμνασίων
1.000 μ. αγώνας Δημοτικών
Αγώνας ΑΜΕΑ 250 μ.

Το Σάββατο, στην ημερίδα για την οδική κυκλοφορία που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Απριλίου 2018 και ώρα 10.30πμ (μία ημέρα πριν τον αγώνα δρόμου), στο καφέ Cinema, θα μιλήσουν οι:

- Αναστάσιος Μαρκουΐζος (Ιαβέρης), οδηγός αγώνων

- Προφυλλίδης Βασίλειος, Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ, Συγκοινωνιολόγος (DEA) και Διδάκτορας του Πολυτεχνείου των Παρισίων (Ecole Nationale des Ponts et Chaussees) και Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής ΑΠΘ

- Παρούτογλου Ιωσήφ, Αστυνόμος Β’ Υποδιοικητής Τροχαίας Βέροιας

{jlex}flickr:72157695538994395{/jlex}