Απολογισμός 1ου Αλεξανδρινού Αγώνα Δρόμου

Από τον Σύλλογο "Αθλητισμός - Φύση - Πολιτισμός" ανακοινώθηκαν τα εξής: "Η Αλεξάνδρεια Ημαθίας ήταν πάντα διασταύρωση οδών προς την Κεντρική, την Δυτική Μακεδονία και τη Νότια Ελλάδα, λόγω της κομβικής της θέσης. Για αυτό, σύμφωνα με τον κ. Ιωάννη Δ. Μοσχόπουλο, το παλαιότερο όνομα της - Γηδάς - είχε κύριο συστατικό τη λέξη «οδός». Για να δικαιολογήσει, τόσο το όνομα της όσο και τη θέση της, η ιδέα της δημιουργίας ενός αγώνα δρόμου έγινε πραγματικότητα την Κυριακή 18/06/2017.

Η ερασιτεχνική αθλητική ομάδα ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΦΥΣΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ συνδιοργάνωσε με τη Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αλεξάνδρειας τον 1ο Αλεξανδρινό Αγώνα Δρόμου 5Km και το Gidas Fun Run 1000m για μικρά και μεγάλα παιδιά!

Στις 10:30 ξεκίνησαν 100 μικροί και μεγάλοι στο Gidas Fun Run και τερμάτισαν όλοι χαμογελαστοί, παραλαμβάνοντας το μετάλλιο τους και επανακτώντας δυνάμεις με φρούτα, γλυκά και χυμούς.

Στις 10:45 δόθηκε η εκκίνηση για τους 185 δρομείς των 5χλ. σε μία κυκλική διαδρομή 2,5χλμ στο κέντρο της πόλης, με μηδενική υψομετρική διαφορά. Η διοργάνωση παρείχε ηλεκτρονική χρονομέτρηση στα 2,5 και 5 χλμ. Νερό ήταν διαθέσιμο σε 3 σταθμούς, όπως επίσης και στον τερματισμό μαζί με φρούτα, γλυκά, χυμούς και πίτσα!

Νικητής του αγώνα, ο Νίκος Νεοφώτιστος, εκπροσωπώντας το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Κοζάνης, με 19:29, 2ος ο Αντώνης Κουκουτέγος, από τον Σύλλογο Δρομέων Βεροίας με 19:57 και 3ος ο Σταύρος Φωκαϊδης, τιμώντας τον Πόντο, από την Θεσσαλονίκη, με 20:06.

Νικήτρια του αγώνα η Ειρήνη Κωταϊδου με 26:25, από την Αλεξάνδρεια, 2η η Αλεξάνδρα Μανώλη με 26:28, από την Αλεξάνδρεια και 3η η Ελένη Καρτσώνη με 27:51, από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Κιλκίς.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα:

https://results.chronolog.gr/resultsv2.aspx?ev=f70d31c007f49da1e3ce1dca7ee289cc&pp=ae14&c=0 

Με την παρουσία τους και την συμμετοχή τους μας τίμησαν δρομείς όλων των ηλικιών και όλων των δυνατοτήτων, από τη Βέροια, Νάουσα, Κιλκίς, Κατερίνη και περίχωρα, Κοζάνη και περίχωρα, Θεσσαλονίκη και περίχωρα, Πολύκαστρο, Γιαννιτσά και περίχωρα, Σκύδρα, Βελεστίνο και φυσικά από την Αλεξάνδρεια, Λουτρό, Σχοινά, Κεφαλοχώρι, Κλειδί, Νησέλι.

Στους νικητές δόθηκαν δώρα και όλοι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα δώρου μετά από κλήρωση. Τα δώρα ήταν ευγενική προσφορά των χορηγών της εκδήλωσης.

Όλα τα παραπάνω δεν θα μπορούσαν να συμβούν χωρίς την αμέριστη βοήθεια της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αλεξάνδρειας, των χορηγών, των εθελοντών, της Ελληνικής Αστυνομίας – Α.Τ Αλεξάνδρειας, του Ερυθρού Σταυρού-Τμήμα Αλεξάνδρειας, του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας.
Εθελοντές: Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Αλεξάνδρειας – Σύλλογος Ποντίων Αλεξάνδρειας & Περιχώρων – Γ.Σ. Μακεδόνες – Εστία Ρουμλουκιωτών Αλεξάνδρειας – Ομάδα Δράσης Αλληλεγγύης Αλεξάνδρειας – Δήμος Αλεξάνδρειας, Αντιδημαρχία Καθαριότητας – ΓΑΣ Αλεξάνδρειας, τμήμα Στίβου – Σύλλογος Κολινδρινών Αλεξάνδρειας – Θεατρική Ομάδα Δήμου Αλεξάνδρειας – Σύλλογος Μοτοσικλετιστών – Ποδηλάτες Αλεξάνδρειας – Α.Σ Ζέφυρος – παλιούς και νέους φίλους του συλλόγου ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΦΥΣΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – μέλη του συλλόγου ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΦΥΣΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους πολίτες και επισκέπτες της πόλης που ανταποκρίθηκαν θετικά στις εκδηλώσεις του 1ου Αλεξανδρινού Αγώνα Δρόμου καθώς και στα Μ.Μ.Ε: Running News, Sport Event, Running Press, Έμβολος, Αλεξάνδρεια-Γιδάς, Alexandriamou, Roumlouki on line, Ο Πολίτης, Πληροφοριοδότης, Περισκόπηση, Ο Λόγος της Πέλλας, Radio AVERA.

Χορηγοί:

1

Ελένη & Χαράλαμπος Πλατσάς - Βιομηχανικά Είδη

2

Pizza Hot - Βουβαλάς Γεώργιος

3

KATSAROS SOUND

4

Thomas -Θέρμανση, Ύδρευση

5

Digital Print

6

Κρεοπωλείο - Τσαρτσάνης Ιωάννης

7

ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ SHELL - ΜΥΡΤΕΑ ΑΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

8

Σεμερτζής Α.Ε - Ενδύματα

9

Βάφα Χριστίνα - Κατάστημα καφέδων

10

ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ AVIN - Γεωργιάδη Νίκος

11

Vexel Design

12

Βιβλιοπωλείο Κύτταρο

13

Market Η ΒΈΤΑ

14

Κατάστημα ποδηλάτων RIDE - Βέροια

15

Μασαμπούκα - Ταχυφαγείο

16

Κοτόπουλα Δέρας

17

Silk Oil Πρατηριο Υγρών Καυσίμων Κωνσταντός

18

Espresso Home- Αντώνης Βουλτσινός

19

MeGusta - Καφέ, μπουγάτσα

20

OPEN CARE - Εξοπλισμός καταστημάτων

21

Wind Αλεξάνδρεια

22

Mezzo all day bar

23

Ζαχαροπλαστείο Ροδίνι

24

MOOI καφέ μπαρ

25

Αρτοποιείο Πινακωτή

26

Βιοαγορά

27

Μεζέ - μεζέ

28

Remo Pizza

29

Εργαστήριο βουτημάτων Λούξ

30

Traffic - a new way out café

31

Έλαια κλπ.

32

Trocadero

33

Saoulidis Sports

34

Momenti café bar

35

Βιβλιοπωλείο Μοιραίδες

36

Desperado Bar

37

Φαρμακείο - Μπιντίκου - Νοτοπούλου Βενετία

38

Ηλεκτροτεχνείο Δημήτριος Κων. Δημητρίου

39

Φαρμακείο - Νίκη Κεμπαμπίδου & Σια Ο.Ε

40

Σχολή χορού Αρμονία της Κίνησης

41

Φαρμακείο - Κωνσταντινόπουλος Ιορδάνης

42

ATLADIDA GYM

43

Φαρμακείο -Τσιβούλας Χριστόδουλος

44

Αθλητικός Σύλλογος ΚΑRΑΤΕ Αλεξάνδρεια Παπαδόπουλος

45

Kountzas ICE

46

Φαρμακείο Τέγου Παρασκευή

47

FITNESS CLUB

48

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ - Ερευνητής & Συγγραφέας της Ιστορίας και Λαογραφίας

49

Tzilopoulos GYM

50

Μουσική Σχολή Λαζαρίδη

51

Vis Dynamic - Γυμναστήριο

52

Διατροφολόγος - Ζωή Γκυρίνη

53

ENERGY GYM

54

Κατάστημα Ενδυμάτων Λένος

55

Φροντιστήριο Ξένων γλωσσών Μιχαλόπουλος

56

ΕΥΡΩΦΑΡΜ

57

Βιβλιοπωλείο Λυχνάρι

58

Κατάστημα Εργαλείων Βαϊνάς

59

Cortese Café

60

Σχολείο " Τα παιδιά της άνοιξης"

61

Δαλαβίκας Bikes - Λάρισα

62

Προϊος Γιώργος - Car Service

63

Silk+ Design

Θεωρώντας θετικό το πρόσημο της όλης προσπάθειας, ευελπιστούμε να ανανεώσουμε το ραντεβού μας για τον 2ο Αλεξανδρινό Αγώνα Δρόμου!