Με την εθνική ομάδα βάδην στην Τσεχία η Μπόχωρη του Φιλίππου

Στον πρώτο δυνατό τους αγώνα στη σεζόν θα συμμετάσχουν την Κυριακή τα μέλη της εθνικής ομάδας βάδην. Οι αθλητές και αθλήτριες μας θα πάρουν μέρος στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο βάδην, το οποίο θα γίνει στο Ποντέμπραντι της Τσεχίας.

Την αποστολή μας αποτελούν ένας αθλητής και έξι αθλήτριες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν κόντρα σε δυνατά ονόματα του αγωνίσματος. Στα 20χλμ. βάδην Ανδρών, ο Αλέξανδρος Παπαμιχάηλ μπορεί να έχει ήδη ξεμπερδέψει με το όριο συμμετοχής για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου, ωστόσο θα κυνηγήσει μια επίδοση καλύτερη από το 1.22.46 του Ρίο Μαγιόρ.

Με στόχο μια επίδοση καλύτερη από το 1.32.47, που πέτυχε επίσης στο μίτινγκ της πορτογαλικής πόλης, θα πάρει μέρος στη διοργάνωση η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

Το όριο για το κορυφαίο γεγονός της σεζόν διεκδικεί η Δέσποινα Ζαπουνίδου, που είναι σε καλή κατάσταση και θέλει μια επίδοση καλύτερη από το 1.24.00, που θα της δώσε θέση για το Λονδίνο. Με στόχο μια καλή επίδοση θα πάρει μέρος στη διοργάνωση και η Παναγιώτα Τσινοπούλου.

Στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο βάδην θα συμμετάσχουν και τρεις αθλήτριες της κατηγορίας Κ20, που θα συμμετάσχουν στα 10χλμ. βάδην. Η Δήμητρα Μπόχωρη, η Σοφία Αλικανιώτη και η Αθανασία Βαΐτση θα επιδιώξουν μια καλή παρουσία στο ομαδικά και το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18, που θα γίνει στο Γκροσετο (49.15.00).

Η ομάδα αναχωρεί για την Τσεχία την Παρασκευή (19/5) και επιστρέφει την Δευτέρα (22/5).