Η Σοφία Υφαντίδου έτοιμη για τον πρώτο δυνατό αγώνα της σεζόν

Η Σοφία Υφαντίδου θα κάνει τον πρώτο δυνατό της αγώνα για το 2017, σε ένα γνώριμο για εκείνη προορισμό, στη Φλωρεντία. Η έμπειρη αθλήτρια έχοντας περάσει έναν βαρύ χειμώνα και έχοντας ταλαιπωρεί πριν περίπου 20 μέρες από ενοχλήσεις στα πλευρά είναι έτοιμη να δώσει την πρώτη μεγάλη μάχη της σεζόν.

Στους αγώνες Multistars, που ξεκινούν την Παρασκευή (28/4) η κορυφαία αθλήτρια του επτάθλου τω τελευταίων ετών, θα προσπαθήσει να κυνηγήσει μια επίδοση στους 6.000 βαθμούς. Στόχος της αθλήτριας για το 2017 είναι το όριο για των 6.200 β. για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου. Η αθλήτρια του Μηνά Κυριάκου έχει ατομικό ρεκόρ 6.113 β. από το 2015.

Στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν δύο ακόμη Ελληνίδες αθλήτριες η Όλγα Καστανά και η Βάσω Μαρκοπούλου. Στο δέκαθλο θα πάρει μέρος ο Παναγιώτης Μάντης, στον πρώτο του στην ουσία αγώνα στη σεζόν, αφού δεν ολοκλήρωσε την παρουσία του στο διασυλλογικό πρωτάθλημα.

H 20χρονη Μόργκαν Λέικ (Βρετανία) θα είναι μία από τις βασικές αντιπάλους της Υφαντίδου, αφού με 6.148 β. ατομικό ρεκόρ από το 2014 έχει τη δυνατότητα να κυνηγήσει μια καλή εμφάνιση είναι το μεγάλο όνομα της διοργάνωσης.

Η Υφαντίδου ήταν νικήτρια της διοργάνωσης τόσο το 2012 όσο και το 2015.