Περισσότερες από 1000 συμμετοχές στον Φιλίππειο Δρόμο

Με περισσότερες από 1000 συμμετοχές από όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή ο 5ος Φιλίππειος Δρόμος. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10.30πμ στην Βεργίνα (από τους Βασιλικούς Τάφους) και ο τερματισμός θα γίνει στην οδό Μητροπόλεως (στο ύψος Goody's - Lido). Πρόκειται για έναν πετυχημένο αγώνα δρόμου από την Βεργίνα έως την Βέροια, ο οποίος κάθε χρόνο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον περισσότερων αθλητών.

"Με πολύ χαρά συνδιοργανώνουμε και φέτος τον Φιλίππειο Δρόμο. Χρονιά με χρονιά η διοργανώσει μεγαλώνει και καταλαμβάνει μια θέση στο αθλητικό στερέωμα" σχολίασε ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης και πρόσθεσε: "Ποντάρουμε στην εξωστρέφεια, η οποία έχει πολλές μορφές. Μια τέτοια μορφή είναι και ο αθλητικός τουρισμός, γι αυτό στηρίζουμε την διοργάνωση".

Ο πρόεδρος ΚΑΠΑ Θεόφιλος Κορωνάς από την πλευρά του τόνισε: "Η χαρά μας είναι μεγάλη. Φέτος η διοργάνωση θα έχει και κοινωνικό χαρακτήρα. Από τα χρήματα που συγκεντρωθούν θα ενισχυθεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Επιδιώκουμε η Βέροια να έχει αθλητικό τουρισμό".

Εκ μέρους του Συλλόγου Δρομέων, ο Γιάννης Καραγιάννης δήλωσε ευχαριστημένος από την συνεργασία που αναπτύχθηκε με τον δήμο και σημείωσε ότι το βάρος της διοργάνωσης κάθε χρόνο μεγαλώνει. "Οι συμμετοχές θα ξεπεράσουν τις 1000. Από εδώ και πέρα θέλει επαγγελματισμό. Το κόστος της διοργάνωσης μεγαλώνει.

Ο κ. Καραγιάννης έδωσε και ορισμένα στοιχεία που αφορούν τον κυριακάτικο αγώνα. Συγκεκριμένα:

- Οι δρομείς θα μεταφερθούν με 15 λεωφορεία από την πλατεία Ελιάς στην Βεργίνα. Από την Βεργίνα, φορτηγό θα συγκεντρώσει τα ρούχα των αθλητών και θα τα επιστρέψει στην πλατεία Δημαρχείου.

- Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του μεγάλου αγώνα, στις 12.45 θα ξεκινήσει ο αγώνας των μαθητών δημοτικού, ο οποίος θα είναι 1000 μέτρα. Η εκκίνηση θα δοθεί από την πλατεία Δημαρχείου και η διαδρομή που θα ακολουθήσουν είναι Μητροπόλεως - Ελιάς - Ανοίξεως - Καρακωστή - Βενιζέλου - Μητροπόλεως - Πλατεία Δημαρχείου. Οι συμμετοχές υπολογίζονται στις 200.

- 150 εθελοντές θα υποστηρίξουν την διοργάνωση. Ανάμεσά τους ποδηλάτες και μέλη της ΛΕΜΟΒ με μοτοσυκλέτες.

- το 60-70 % του κόστους της διοργάνωσης καλύπτουν οι χορηγοί.

- Αν ο νικητής του αγώνα κάνει ρεκόρ (το ρεκόρ είναι 49 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα) θα λάβει έπαθλο 200 ευρώ.

- Από την Βέροια οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 200. Τις πρώτες δυο χρονιές ήταν 60.

- Κοζάνη, Κατερίνη, Θεσσαλονίκη, Γιαννιτσά, Γιάννενα, μετρούν περισσότερες από 50 συμμετοχές η κάθε μια πόλη. Υπάρχουν ακόμη συμμετοχές από Πελοπόννησο, Αθήνα, Νησιά, Κρήτη.

- 1100 αναμένονται οι συμμετοχές στον αγώνα. Πέρσι ήταν 900.

- Την ευθύνη της διοργάνωσης θα έχουν ο Σύλλογος δρομέων Βέροιας και το νομικό πρόσωπο ‘’ Κ.Α.Π.Α του Δήμου Βέροιας’’ τμήμα Αθλητισμού.