Ο Βεροιώτης Γιάννης Χαρισιάδης σε μαραθώνιο στην Τσεχία

Στην πρωτεύουσα της Τσεχικής Δημοκρατίας, Πράγα, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8/5/2016 ο ετήσιος Μαραθώνιος της πόλης με την επίσημη ονομασία Volkswagen Marathon Prague 2016. Τον αγώνα κέρδισε ο Κενυάτης αθλητής Cherono Lawrence με χρόνο 2.07'24". Χαρακτηριστικό είναι ότι στην πρώτη δεκάδα, πλασαρίστηκαν οκτώ Κενυάτες.

Στον αγώνα συμμετείχε και ο δρομέας της ομάδας μας -ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ Running Team- Χαρισιάδης Γιάννης, ο οποίος με χρόνο 4.21'42" κατετάγη 3198ος στη Γεν.Κατ. και 1235ος στην κατηγορία του. Ο Γιάννης Χαρισιάδής, είναι από τη Βέροια και είναι Υπαξιωματικός του Ελληνικού Στρατού. Αυτή την περίοδο υπηρετεί στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Νάπολι.

"Η διοργάνωση ήταν πολύ καλή. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι υπήρχαν 20 μπάντες κατά τη διάρκεια του αγώνα, οι οποίες εναθάρρυναν και έδιναν ρυθμό στου δρομείς. Οι συμμετοχές στον αγώνα ήταν περίπου 10.000. Κόσμος υπήρχε σχεδόν σε όλη τη διαδρομή (το μεγαλύτερο μέρος της ήταν δίπλα στο ποτάμι), η οποία διέσχιζε πολλά από τα όμορφα αξιοθέατα της πόλης όπως το ξακουστό κάστρο της και τις πανέμορφες γέφυρες".