Με περισσότερους από 800 δρομείς ο Φιλίππειος Δρόμος την Κυριακή

filippeios st

Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί ο 4ος Φιλίππειος Δρόμος στην Βέροια. Πρόκειται για έναν πετυχημένο αγώνα δρόμου από την Βεργίνα έως την Βέροια, ο οποίος κάθε χρόνο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον περισσότερων αθλητών.

 

"Πέρσι πήγαμε καλά. Είχαμε 700 άτομα. Φέτος περιμένουμε 800 δρομείς. Αυτό σημαίνει ότι η προσπάθεια πήγε καλά. Η διοργάνωση μεγαλώνει, προσφέρει στην πόλη περισσότερα πράγματα και είμαστε εδώ για να την υποστηρίξουμε. Σημαντική είναι η βοήθεια των εθελοντών" σχολίασε ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης στην συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε για τον αγώνα.

Ο Θεόφιλος Κορωνάς, πρόεδρος του ΚΑΠΑ και επικεφαλής της διοργανώτριας αρχής, σημείωσε: "Είναι μια από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις, μαζί με τον Βριληττό, στην πόλη. Θα είναι μια επιτυχημένη διοργάνωση διότι οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις περσινές. Η διοργάνωση ξεκίνησε με έντονο κοινωνικό χαρακτήρα, με την συγκέντρωση τροφίμων για το κοινωνικό παντοπωλείο. Φέτος μέρος των εσόδων θα δοθεί στο κοινωνικό παντοπωλείο".

Εκ μέρους του Συλλόγου Δρομέων Βέροιας, σύλλογος που αποτελεί την "καρδιά" της διοργάνωσης, ο Γιάννης Καραγιάννης υπογράμμισε: "Η ιδέα ξεκίνησε ως μια ιδέα κάποιων ανθρώπων, καλλιεργήθηκε με τους άνθρώπους του δήμου και καταλήξαμε στην συγκεκριμένη διαδρομή Βεργίνα - Βέροια. Οι συμμετοχές στον πρώτο Φιλίππειο ήταν 480, στην δεύτερη διοργάνωση 560 και πέρσι 750. Οι δρομείς που δήλωσαν συμμετοχή φέτος ξεπερνούν τους1000 αλλά από αυτούς 800-850 θα στηθούν στην αφετηρία. Είναι μέσα στις μεγαλύτερες λαϊκές εκδηλώσεις στην Ελλάδα. Πίσω από την οργάνωση υπάρχουν 140 εθελοντές, σύλλογοι που μας βοηθούν, η Τροχαία που χωρίς αυτήν δεν μπορεί να γίνει κάτι και οι χορηγοί μας".

Ο Νίκος Κελεπούρης γυμναστής και μέλος του συλλόγου Δρομέων πρόσθεσε: "Φέτος θα γίνει και αγώνας δρόμου μαθητών 1000 μέτρων. Η διαδρομή είναι από την Πιερίων (πρατήριο Καραβασιλειάδη) μέχρι το Δημαρχείο. Θα ξεκινήσουν την ίδια ώρα, οι μαθητές από την Πιερίων και οι μεγάλοι από την Βεργίνα (10.30πμ). Οι συμμετοχές των μαθητών θα ξεπεράσουν τις 200 ενώ θα συμμετάσχουν στον αγώνα και παιδιά ΑμΕΑ".