Η Κατερίνα Λαφτσίδου της Κολυμβητικής Ακαδημίας Νάουσας στην Εθνική

Η μεγαλύτερη, έως τώρα, επιτυχία ήρθε για την Κ.Α. «ΝΑΟΥΣΑ» και την αθλήτριά της, Λαφτσίδου Κατερίνα, η οποία κλήθηκε για πρώτη φορά, πέρα από τον σύλλογο και την πόλη της Νάουσας, να εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε διεθνές κολυμβητικό meeting.

Η αθλήτρια της Κ.Α.Ν., ανήκοντας στην κατηγορία των κορασίδων (ετ. γεν. 2003), επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα μαζί με άλλα 15 αγόρια και κορίτσια της ίδιας κατηγορίας, όλοι τους κατέχοντας πρώτες θέσεις σε Πανελλήνιο επίπεδο στα αγωνίσματά τους, στο Multination Youth swim meet, το οποίο διεξήχθη στη Λεμεσό της Κύπρου στις 24 & 25 Μαρτίου 2018. Προπονητές – συνοδοί οι κύριοι Νικοδέλης και Μιληδάκης.

Η Κατερίνα συμμετείχε στο αγώνισμα των 400μ ελεύθερο στο οποίο κατετάγη 5η ανάμεσα στις αθλήτριες των υπολοίπων 10 χωρών που έλαβαν μέρος και στη σκυταλοδρομία 4Χ200μ ελεύθερο κορασίδων, στην οποία κατάφερε μαζί με τις 3 συναθλήτριές της να κατακτήσει τη 2η θέση ανεβάζοντας την Ελλάδα στο βάθρο των μεταλλίων! Πολύ καλές επιδόσεις αλλά και μετάλλια πέτυχαν και οι υπόλοιποι αθλητές της Εθνικής ομάδας.

Οι χώρες που συμμετείχαν στο κολυμβητικό meeting ήταν: Πολωνία, Αυστρία, Ισραήλ, Βουλγαρία, Σλοβενία, Ουκρανία, Φιλανδία, Τσεχία, Ελβετία, Κύπρος και Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη γενική βαθμολογία των χωρών η Ελλάδα κατέκτησε την 3η θέση, στη βαθμολογία των γυναικών τη 2η και την 3η στων ανδρών.

Ο προπονητής της Λαφτσίδου, Λαζαρίδης Βασίλης, ο οποίος βρέθηκε στη Κύπρο, δήλωσε: «είμαι πολύ χαρούμενος, ικανοποιημένος και περήφανος από τις επιδόσεις της Κατερίνας και των υπολοίπων παιδιών. Η κλήση της στην Εθνική ομάδα και το μετάλλιο είναι μια δικαίωση των προσωπικών μας προσπαθειών αλλά και του συλλόγου. Ήταν πολύ ωραίο συναίσθημα να βλέπεις αθλητές οι οποίοι είναι «αντίπαλοι» εντός συνόρων να εμψυχώνουν ο ένας τον άλλο, να κολυμπούν ο ένας για τον άλλον και παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά να καταφέρνουν να κρατήσουν την Ελλάδα ψηλά. Συγχαρητήρια σε όλους!»