Ενημερωτική εκδήλωση στην Βέροια για την αθλητική εβδομάδα "Move"

stegh grammatwn

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Εθνικός Συντονιστής της Ευρωπαϊκής εβδομάδας MOVE για την Ελλάδα θα πραγματοποιήσει ενημέρωση για την διοργάνωση εκδηλώσεων MOVE στην Βέροια. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί Τετάρτη 11 Μαρτίου 18.00 στο φουαγιέ της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών.

Η εβδομάδα MOVE, είναι μια νέα Ευρωπαϊκή εκστρατεία που εστιάζει στα οφέλη της σωματικής άσκησης. Μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία που κινητοποιεί δεκάδες εθελοντές να διοργανώσουν εκδηλώσεις και να προωθήσουν δυναμικά τη φυσική άσκηση σε όλη την Ευρώπη. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και εκπέμπει ένα σαφές μήνυμα: Υπάρχει μια μορφή άθλησης για όλους.

Από 21 Σεπτεμβρίου έως 27 Σεπτεμβρίου 2015, η εβδομάδα MOVE θα ενώσει για άλλη μια φορά την Ευρώπη και την Ελλάδα για να γιορτάσει και να προωθήσει τον αθλητισμό και την σωματική δραστηριότητα.

Η Εβδομάδα MOVE είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Εκστρατείας NowWeMove. Το όραμα είναι να έχουμε 100 εκατομμύρια Ευρωπαίους να δραστηριοποιούνται στον αθλητισμό και τη σωματική δραστηριότητα μέχρι το 2020. Η Ευρωπαϊκή Εκστρατεία NowWeMove με κορυφαίο γεγονός την εβδομάδα MOVE προτάθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ ως υποψήφια για βραβείο στην κατηγορία Εκστρατεία της Χρονιάς 2013 με 1257 εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη από 600 διοργανωτές MOVE, συγκεντρώνοντας κατ 'εκτίμηση 12.500 εθελοντές και 500.000 πολίτες. H εβδομάδα MOVE 2014 έσπασε όλα τα ρεκόρ: 4.256 εκδηλώσεις σε περισσότερες από 1.000 πόλεις σε 38 χώρες, που διοργανώθηκαν από 2.351 Διοργανωτές MOVE.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα MOVE 2014 διοργανώθηκε από τον Διεθνή Οργανισμό Αθλητισμού και Πολιτισμού (ISCA) και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλατών (ECF). Στην Ελλάδα η Εβδομάδα MOVE συντονίστηκε από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Πράσινες Διαδρομές» και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, της Γ.Γ. Νέας Γενιάς, της Γ.Γ. Αθλητισμού και του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης και με την Υποστήριξη του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας, της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014, του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.