Διακρίσεις του ΕΟΣ στον Πανελλήνιο αγώνα αλπικού

eos alpiko

Ογδόντα Έλληνες και ξένοι αθλητές συναντήθηκαν το τριήμερο 27-28/2-1/3/2015, στο χιονοδρομικό κέντρο των 3-5 Πηγαδιών Νάουσας. Το χιονοδρομικό μας κέντρο φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις του τον Πανελλήνιο αγώνα αλπικού, της κατηγορίας ΑΓΕΝ (Άνδρες-Γυναίκες-΄Εφηβοι-Νεάνιδες), αλλά και τον αντίστοιχο διεθνή αγώνα της διεθνούς ομοσπονδίας χιονοδρομίας, F.I.S.

Οι καιρικές συνθήκες δεν συμπαραστάθηκαν ιδιαίτερα στην μεγάλη αυτή αθλητική διοργάνωση. Ωστόσο οι τιτάνιες προσπάθειες του χιονοδρομικού κέντρου, η αμέριστη συμπαράσταση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, αλλά και η υπερπροσπάθεια των μελών και φίλων του Ε.Ο.Σ Νάουσας, ανακήρυξαν τον αγώνα, ως την αρτιότερη αθλητική διοργάνωση. Η άψογη συνεργασία μεταξύ του χιονοδρομικού κέντρου, των αθλητών και των στελεχών του αγώνα, αποτυπώθηκαν στον αγωνιστικό στίβο, μαγνητίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις όλων, για τις συναρπαστικές στιγμές που καταγράφηκαν κατά την διάρκεια του τριημέρου.

eos alpiko2

Το τρίπτυχο της ευγενούς αθλητικής άμιλλας, της εύστοχης σύμπραξης του ανθρώπινου δυναμικού, και της αδρεναλίνης, αντικατοπτρίστηκαν στο τελετουργικό της απονομής, με τον Ε.Ο.Σ Νάουσας να στέκεται για ακόμη μια φορά στα βάθρα των νικητών:

27/2/2015 ΑΓΩΝΑΣ FIS TEXNIKH KATABAΣΗ

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΝΔΡΕΣ
1η Ράλλη Σοφία 5ος Κατσάνης Αθανάσιος
6η ΜάντσιουΑναστασία

28/2/2015 ΑΓΩΝΑΣ FIS ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ TEXNIKH KATABAΣΗ

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
3η Ράλλη Σοφία

28/2/2015 ΑΓΩΝΑΣ Π.ΑΧ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ TEXNIKH KATABAΣΗ

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΦΗΒΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΔΡΕΣ
3η Ράλλη Σοφία 4ος Μάντσιος Βασίλειος 4ος Κατσάνης Αθανάσιος
6η Ζηκόπη Έλενα 5ος Πινακούδης Παναγιώτης

1/3/2015 ΑΓΩΝΑΣ FIS TEXNIKH KATABAΣΗ

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΝΔΡΕΣ
1η Ράλλη Σοφία 6ος Κατσάνης Αθανάσιος
3η ΜάντσιουΑναστασία

Σε αντίξοες καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδος Παμπαίδων-Παγκορασίδων Δρόμων Αντοχής, στις 28/2/ και 1/3/ 2015, στο Μέτσοβο. Οι αγώνες ήταν χαρακτηρισμένοι και ως διεθνείς αφού αναρτήθηκε και η αντίστοιχη βαθμολογία των συμμετεχόντων αθλητών και στην F.I.S. Αγωνιστικά ο Ε.Ο.Σ Νάουσας, πέτυχε τις περισσότερες νίκες έναντι των υπολοίπων συλλόγων που συμμετείχαν στο Πρωτάθλημα. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά τρία αγωνίσματα σε δύο μέρες ως εξής:ατομικό σπριντ, ομαδικό σπριντ και απόσταση 3, 5km και 10km.

Toν τίτλο της πρωταθλήτριας στην κατηγορία της, κέρδισε επάξια η Αναστασιάδου Ελίζα, χαρίζοντας στον Ε.Ο.Σ Νάουσας, τρία χρυσά μετάλλια, δύο στα ατομικά αγωνίσματα (sprint-αντοχή) και ένα στο ομαδικό sprint, μαζί με την συναθλήτριά της, Γιαννακοβίτη Φαίη, η οποία κέρδισε την δεύτερη και τρίτη θέση στην απόσταση και στο sprint. Παρά το μικρό της ηλικίας τους πρωταγωνίστησαν στην κατηγορία των γυναικών, αφήνοντας πίσω παραδοσιακά φαβορί, με ιδιαίτερη άνεση.

Εξαιρετική προσπάθεια κατέβαλλε ο Αργύρης Σεραφείμ, κερδίζοντας την τρίτη θέση στο sprint, ενώ ο Δημήτρης Μπατσής ακολουθώντας τον, κατέλαβε την τέταρτη θέση.

Η Γωγώ Νιμπίτη κέρδισε τις εντυπώσεις κατακτώντας την δεύτερη θέση στο sprint, και την τρίτη θέση στην απόσταση. Το χειροκρότημα και τα εύσημα σίγουρα απονεμήθηκαν στον Ε.Ο.Σ Νάουσας, με την άριστη αγωνιστική εικόνα που αποτυπώθηκε στα επίσημα αποτελέσματα της Ε.Ο.Χ, και έχουν ως εξής:

ΑΤΟΜΙΚΟ SPRINT 1.200m
ΓΥΝΑΙΚΕΣ 2η Νιμπίτη Γεωργία 4η Τζουβάρα Χαρίκλεια
ΕΦΗΒΟΙ 3ος Σεραφείμ Αργύρης 4ος Μπατσής Δημήτρης
ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ 2 1η Αναστασιάδου Ελίζα
ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ 1 3η Γιαννακοβίτη Φαίη
ΠΑΙΔΕΣ 1 2ος Αναστασιάδης Γιώργος

ΟΜΑΔΙΚΟ SPRINT ΓΥΝΑΙΚΩΝ 1.200m x 3
1η Αναστασιάδου Ελίζα-Γιαννακοβίτη Φαίη
4η Νιμπίτη Γεωργία-Τζουβάρα Χαρίκλεια