Νεαρός Βεροιώτης προπονείται στην Μπορούσια Ντίσελντορφ

 

Σημαντική αλλαγή στη ζωή του έφερε νεαρό αθλητή από τη Βέροια στην Μπορούσια Ντίσελντορφ! Ο 15άχρονος Δημήτρης Τσιαλτζούδης μπήγε να ζήσει μόνιμα με τη μητέρα του στη γερμανική πόλη. Επισκέφτηκε γρήγορα τις εγκαταστάσεις της κορυφαίας ομάδας κι εδώ και μία εβδομάδα προπονείται στο υπερσύγχρονο αθλητικό της κέντρο!

Ο Δημήτρης Τσιαλτζούδης και η μητέρα του έφυγαν μετανάστες στη Γερμανία προς τα τέλη Ιανουαρίου. Ο αθλητής του Ο.Ε.Α. Βέροιας έβαλε προτεραιότητα να δει που μπορεί να συνεχίσει το πινγκ πονγκ και απευθύνθηκε στην Μπορούσια. Εντάχθηκε άμεσα σε τμήμα παίδων και νέων και κάνει προπονήσεις στο διάσημο ARAG Center δύο φορές την εβδομάδα. Παράλληλα γράφτηκε σε ελληνικό σχολείο όπου μαθαίνει και τη γερμανική γλώσσα. Είναι μαθητής της Γ΄Γυμνασίου.

Ο Δημήτρης είναι αδερφός του Βαγγέλη Τσιαλτζούδη επίσης αθλητή του Ο.Ε.Α. Βέροιας και γιος του Γιώργου, προπονητή των σωματείων της βορειοελλαδίτικης πόλης. Έχει επιθετικό στυλ παιχνιδιού. Εκτός από μία πρόκριση στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος παμπαίδων στο διπλό, δεν έχει πετύχει κάποια διάκριση, αλλά στο Ντίσελντορφ προσδοκά να εξελίξει το παιχνίδι του και να σημειώσει μεγάλη πρόοδο. Ήδη ο τρόπος λειτουργίας του σωματείου, που έχει τμήμα ακόμα και για παιδάκια έως 7 ετών (!), τον έχει ενθουσιάσει. Το βράδυ της Τρίτης είχε και την ευκαιρία να παρακολουθήσει πρώτη φορά από κοντά την Μπορούσια και φυσικά τον Παναγιώτη Γκιώνη, που ανήκει από πέρσι στο κορυφαίο ευρωπαϊκό κλαμπ. Δόθηκαν δωρεάν εισιτήρια σε όσα παιδιά παίζουν στην ομάδα, ο Δημήτρης είδε τον εντός έδρας αγώνα με την Οχσενχάουζεν για την Μπουντεσλίγκα και βγήκε φωτογραφία με τον Έλληνα άσο (από τον οποίο σίγουρα θα μπορεί να πάρει χρήσιμες συμβουλές στο μέλλον), όπως και άλλα αστέρια των πρωταθλητών Γερμανίας. 

* Στη φωτογραφία ο Δημήτρης Τσιαλτζούδης ποζάρει ευτυχής δίπλα στον Παναγιώτη Γκιώνη στο περιθώριο του αγώνα της Μπορούσια με την Οχσενχάουζεν.