Αποθέωση των «μικρών» στο αναπτυξιακό της Βέροιας

Ένα ακόμα κουραστικό, αλλά μεστό από όμορφες εικόνες στα τραπέζια και την εξέδρα, διήμερο, στα αναπτυξιακά τουρνουά της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., έφτασε στο τέλος του. Η Βέροια αγκάλιασε άλλη μια χρονιά τις μικρές ηλικίες στην επιτραπέζια αντισφαίριση, τους εξασφάλισε τις καλύτερες συνθήκες και πραγματοποίησε επιτυχώς το 7ο τουρνουά της, που, όπως και πέρσι τέτοιο καιρό, ήταν παράλληλα το 3ο στο φετινό πρόγραμμα. Πήραν μέρος 195 αγόρια και κορίτσια απ’ όλη την Ελλάδα και δεν καταγράφηκε ούτε μία απουσία της τελευταίας στιγμής.

Τους αγώνες διοργάνωσαν στο Φιλίππειο γυμναστήριο τα σωματεία Ο.Ε.Α. και Α.Σ.Ε.Α. Βέροιας σε συνεργασία με την Τοπική Επιτροπή B. Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Όπως πάντα ήταν αφιερωμένοι στη μνήμη του νεαρού αθλητή επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Βέροιας Φώτη Τσιαλτζούδη. Την προσπάθεια στήριξαν καθοριστικά το ΚAΠΑ δήμου Βέροιας και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας). Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν ο Ζήσης Δουκέρης στους νέους, η Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου στις νεάνιδες, ο Κίμωνας Μήτκας στους παίδες, η Λεμονιά Γκαϊντατζή στις κορασίδες, ο Γιάννη Κούτρα στους παμπαίδες, η Γεωργία Σπανού στις παγκορασίδες και ο Γιώργος Σασσάνης στους μίνι παμπαίδες.

Στη σάλα του άνετου κλειστού γυμναστηρίου τοποθετήθηκαν 16 τραπέζια και από το πρωί του Σαββάτου 145 αγόρια και 50 κορίτσια έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για τις διακρίσεις και το ευ αγωνίζεσθαι. Την ίδια ώρα επικράτησε εορταστική ατμόσφαιρα στην εξέδρα, καθώς δεν ήταν μόνο το θερμό χειροκρότημα σε ωραίους πόντους αλλά και ότι σωματεία… έστηναν μικρές κερκίδες για να υποστηρίξουν αθλητές τους.

Τα τοπικά σωματεία «έτρεξαν» για να εξασφαλιστεί και οργανωτικά το θετικό αποτέλεσμα, ήταν πρόθυμα να εξυπηρετήσουν σε κάθε ανάγκη και φυσικά η Τοπική Επιτροπή της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ήταν άψογη στα θέματα γραμματείας έχοντας και την πολύτιμη βοήθεια εθελοντών. Οι διοργανωτές πρόσφεραν στα παιδιά από μία σακούλα με μπανάνα, πορτοκαλάδα, κρουασάν και ντόνατς.

ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΑΛΤΖΟΥΔΗΣ

Σε μικρό διάλειμμα το πρωί του Σαββάτου έγινε ειδική βράβευση στον πρόεδρο του Α.Σ.Ε.Α. Βέροιας Ευάγγελο Τσιαλτζούδη για τη μεγάλη προσφορά του στην επιτραπέζια αντισφαίριση της πόλης και γενικά τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Η βράβευση έγινε από την ΕΦΟΕΠΑ και την τιμητική πλακέτα απένειμε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας και γενικός γραμματέας της Ε.Ο.Ε. Μανώλης Κολυμπάδης. Αφού καλωσόρισε αθλητές, προπονητές και συνοδούς κι ευχήθηκε καλή επιτυχία στο τουρνουά, εγκωμίασε το τιμώμενο πρόσωπο. «Έχει αφιερώσει όλη του τη ζωή σε αυτό που λέγεται ερασιτεχνικός αθλητισμός. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Πολωνία όπου πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του. Τέτοιους αφανείς εργάτες έχει ανάγκη ο αθλητισμός κι εύχομαι να είναι πάντα γερός και να προσφέρει». Ο Ευάγγελος Τσιαλτζούδης ήταν πατέρας του αδικοχαμένου Φώτη, στη μνήμη του οποίου γίνεται το τουρνουά.

Veroia November_2019_Aponomi_neoiΣτους νέους έφτασαν στον τελικό δύο συμπαίκτες στον Π.Κ.Δ. Ταύρου, που ήταν παράλληλα και τα πρώτα φαβορί. Ο Ζήσης Δουκέρης έκαμψε τον Ιάκωβο Αϊβατίδη με 3-1 σετ και πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο φέτος (11-9, 11-7, 5-11, 11-9).

Στις νεάνιδες έφτασε σε άλλη μία πρωτιά η Ντανιέλα Γραμματοπούλου, που ήταν και 1ο φαβορί. Στον τελικό κατέβαλλε την Ελισάβετ Χατζηκύρκα με 3-1 σετ (11-5, 7-11, 11-7, 11-2).

Στους παίδες κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο ο αριστερόχειρας Κίμωνας Μήτκας. Στον θεαματικό τελικό με τον Διονύση Τιμαμόπουλο, ο οποίος έχει αμυντικό στυλ παιχνιδιού, επικράτησε με 3-1 σετ (7-11, 12-10, 11-5, 11-9).

Στις κορασίδες κυριάρχησε η Λεμονιά Γκαϊντατζή, όπως και στο εναρκτήριο όπεν στην Πεύκη. Στον τελικό κατέβαλλε τη συμπαίκτριά της στον Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας Φωτεινή Δημητριάδη με 3-1 σετ (11-7, 12-14, 11-4, 11-4). Η τελευταία νίκησε στην 4άδα το 2ο φαβορί τη Δήμητρα Πετσίβα.

Στους παμπαίδες έφτασε στην παρθενική του πρωτιά ο Γιάννη Κούτρα μετά τον χαμένο τελικό της Κοζάνης. Ο αθλητής του Ποσειδώνα Λουτρακίου νίκησε στο καθοριστικό ματς ένα άλλο παιδί από την Κορινθία, τον Ραφαήλ Δήμο (1ο φαβορί) με 3-1 σετ (12-10, 11-9, 9-11, 11-6). Ο Κωνσταντίνος Αλεξούδης, μαθητής της Δ’ δημοτικού, ανέβηκε στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου με νίκη-έκπληξη 3-2 σετ στα προημιτελικά (κι από 0-2 πίσω στο σκορ) απέναντι στον Γιώργο Κοσμά, νούμερο 3 της κατηγορίας και νικητή των δύο πρώτων τουρνουά της χρονιάς.

Στις παγκορασίδες η Γεωργία Σπανού επανέλαβε την επιτυχία της Κοζάνης. Η πρωταθλήτρια από τη Φλώρινα έδωσε συναρπαστικό τελικό με τη Χιώτισσα Άντζελα Νουρέ, ισοφαρίστηκε από 2-0 σετ μπροστά και τελικά επικράτησε με 3-2 (11-3, 11-9, 10-12, 9-11, 11-8).

Στους μίνι παμπαίδες οι φίλοι του αθλήματος απόλαυσαν πραγματικά έναν ακόμα αμφίρροπο τελικό των… λιλιπούτειων Γιώργου Σασσάνη και Απόστολου Βατσακλή. Πριν από 1,5 μήνα στην Πεύκη είχε επικρατήσει ο δεύτερος, σήμερα πήρε τη νίκη ο Σασσάνης με 3-1 σετ και πρόσθεσε το χρυσό μετάλλιο σε εκείνο της Κοζάνης (11-6, 6-11, 11-5, 11-6). Μικρή αναφορά απαιτείται στον μαθητή της Β’ δημοτικού Δημήτρη Αλεξανδρίδη. Όχι μόνο γιατί κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους πρώτους επίσημους αγώνες του, αλλά και γιατί είναι γιος του παλιού πρωταθλητή επιτραπέζιας αντισφαίρισης Φάνη Αλεξανδρίδη. Ο πρώην άσος του Πέρα Κωνσταντινούπολης και του Πέρα Αθηνών, ο αθλητής που έγινε δόξα του τουρκικού πινγκ πονγκ με τις διεθνείς διακρίσεις του, ήταν φυσικά παρών στη Βέροια κι έφερε νοσταλγία και αναμνήσεις σε παλιούς αθλητές, που τον συνάντησαν.

Veroia November_2019_Aponomi_korasidesΤις απονομές των επάθλων έκαναν ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ Βέροιας Λεωνίδας Ακριβόπουλος, ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας Δημήτρης Πύρηνος, ο Ευάγγελος Τσιαλτζούδης, ο πρόεδρος του Ο.Ε.Α. Βέροιας Εμμανουήλ Σοφιανίδης, ο Μανώλης Κολυμπάδης, ο γενικός γραμματέας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Βόρειας Ελλάδας Χρήστος Τριγωνάς, ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της ομοσπονδίας Τάκης Τζόβολος και ο εθνικός προπονητής Κώστας Βατσακλής, που είχε αγωνιζόμενα και τα δύο παιδιά του στη Βέροια.

Οι νικητές σε κάθε κατηγορία:

ΕΦΗΒΟΙ:

1. Ζήσης Δουκέρης (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

2. Ιάκωβος Αϊβατίδης (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

3. Αλεσσάντρο Φέλτσερ (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

4. Νικηφόρος Μύρος (Φάρος Αλεξανδρούπολης)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Ολυμπιακός)

2. Ελισάβετ Χατζηκύρκα (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

3. Ευαγγελία Τρωαδίτη (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

4. Μαρία Δημητρίου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Κίμωνας Μήτκας (Φάρος Αλεξανδρούπολης)

2. Διονύσης Τιμαμόπουλος (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

3. Ηρακλής Κερασίδης (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

4. Κωνσταντίνος Μηλικούδης (Φιλία Ορεστιάδας)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Λεμονιά Γκαϊντατζή (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

2. Φωτεινή Δημητριάδη (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

3. Δήμητρα Πετσίβα (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

4. Δέσποινα Άμπα (Σάρισες Φλώρινας)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Γιάνννη Κούτρα (Ποσειδών Λουτρακίου)

2. Ραφαήλ Δήμος (Ο.Ε.Α. Κορινθίας ο Λέων)

3. Κωνσταντίνος Αλεξούδης (Φιλία Ορεστιάδας)

4. Δημήτρης Τζιαμαλίδης (Φιλία Ορεστιάδας)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Γεωργία Σπανού (Σάρισες Φλώρινας)

2. Άντζελα Νουρέ (Πανιώνιος Χίου)

3. Βασιλική Μπουλά (Πανιώνιος Χιου)

4. Αλεξάνδρα Μπιτχαβά (Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας)

ΜΙΝΙ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Γιώργος Σασσάνης (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

2. Απόστολος Βατσακλής (Αθηνά Μαγκουφάνας)

3. Μιχάλης Μπιτχαβάς (Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας)

4. Δημήτρης Αλεξανδρίδης (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)