Αθλήτριες της Ρυθμικής Γυμναστικής του ΑΟΡΓ Βέροιας στο Δήμαρχο Βέροιας

Την ομάδα των κορασίδων και τη νεανίδα, Χωματά Ελισάβετ, του ΑΟΡΓ Βέροιας με τις προπονήτριες τους Σανσαρίδου Μαρία, Χωματά Κυριακή, Βασιλική Δίντση, και την μπαλαρίνα Natalia Knyazeva, υποδέχθηκε το πρωί της Τετάρτης 11 Ιουλίου 2018, ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, ώστε να ενημερωθεί από τον πρόεδρο κ. Χωματά Ευθύμιο για τις πρόσφατες μεγάλες επιτυχίες του συλλόγου .

Η ομάδα αποτελούμενη από τις δεύτερης χρονιάς κορασίδες, καθώς και από τις πρωτοεμφανιζόμενες στην κατηγορία πρώτης χρονιάς κορασίδες κατέγραψε μεγάλες επιτυχίες στους επίσημους αγώνες της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, κατακτώντας σειρά μεταλλίων και διακρίσεων.

Πιο συγκεκριμένα η ομάδα κατέλαβε :

2η θέση στο Σύνθετο Ομαδικό στον Διασυλλογικό Αγώνα της ΑΕΣΓΒΕ

2η θέση στο Σύνθετο Ομαδικό στον Προκριματικό Αγώνα της ΕΓΟ

3η θέση στο Σύνθετο Ομαδικό στον Τελικό Αγώνα της ΕΓΟ

Επιπλέον, σε ατομικό επίπεδο οι αθλήτριες του ΑΟΡΓ Βέροιας αγωνιζόμενες πάντα στο Α’ επίπεδο κατέλαβαν :

Χωματά Ελισάβετ: 2η θέση στο πρόγραμμα με στεφάνι στον αναγνωρισμένο από την παγκόσμια Ομοσπονδία Ρυθμικής Γυμναστικής αγώνα Aphrodite Cup. Στον αγώνα αυτό μετείχαν οι 10 καλύτερες νεανίδες σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πανελληνίου πρωταθλήματος. Ήταν η καλύτερη στο πρόγραμμα με στεφάνι πίσω από την αθλήτρια του Καναδά και 5η στην μπάλα και 4η θέση στο Σύνθετο Ατομικό και στο πρόγραμμα με μπάλα στον Διασυλλογικό Αγώνα της ΑΕΣΓΒΕ , 7η θέση στο πρόγραμμα με κορίνες ΚΑΙ 6η θέση στον Προκριματικό αγώνα της ΕΓΟ.

Δουλκερίδου Ελένη: 3η θέση στο Σύνθετο Ατομικό στον Προκριματικό Αγώνα της ΕΓΟ, 4η θέση στο πρόγραμμα με σχοινί στον Τελικό της ΕΓΟ.

Παυλίδου Μαρία-Στυλιανή: 2η θέση στο πρόγραμμα με στεφάνι στον Τελικό Αγώνα της ΕΓΟ, 4η θέση στο πρόγραμμα με σχοινί στον Τελικό της ΕΓΟ.
Καλοϊδου Κωνσταντίνα: 5η θέση στο πρόγραμμα με στεφάνι στο Διασυλλογικό Αγώνα της ΑΕΣΓΒΕ, 7η θέση στο πρόγραμμα με σχοινί στον Διασυλλογικό Αγώνα της ΑΕΣΓΒΕ.

Μακροδημήτρη Δήμητρα-Άρτεμις: 5η θέση στο πρόγραμμα με στεφάνι στον Διασυλλογικό Αγώνα της ΑΕΣΓΒΕ.

Ελευθεριάδου Σμαράγδα (Β επίπεδο): 4η θέση στο Σύνθετο Ατομικό στον Προκριματικό Αγώνα της ΕΓΟ, 5η θέση στο Σύνθετο Ατομικό στον Τελικό Αγώνα της ΕΓΟ, 4η θέση στο πρόγραμμα με σχοινί στον Τελικό της ΕΓΟ, 5η θέση στο πρόγραμμα με στεφάνι στον Τελικό Αγώνα της ΕΓΟ, 7η θέση στο πρόγραμμα με μπάλα στον Τελικό Αγώνα της ΕΓΟ, 4η θέση στο πρόγραμμα με κορίνες στον Τελικό Αγώνα της ΕΓΟ.

Στεργιούλα Ελένη: 6η θέση στο πρόγραμμα με σχοινί στον Τελικό Αγώνα της ΕΓΟ

Ο τελικός αγώνας ήταν το κριτήριο της πρόκρισης για το κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής όπου οι 20 καλύτερες αθλήτριες ανά όργανο από την Βόρεια Ελλάδα στο Α΄

Επίπεδο αγωνίσθηκαν απέναντι στις 20 καλύτερες αθλήτριες από την υπόλοιπη χώρα. Την πρόκριση εξασφάλισαν οι εξής αθλήτριες:

Καλοϊδου Κωνσταντίνα: 4 όργανα (σχοινί –στεφάνι –μπάλα-κορίνες) (μια από τις τρεις Βορείου Ελλάδος που προκρίθηκε και στα τέσσερα όργανα και μια από τις εφτά συνολικά)

Παυλίδου Μαρία-Στυλιανή: 3 όργανα (σχοινί –στεφάνι- μπάλα)

Δουλκερίδου Ελένη: 3 όργανα (σχοινί –στεφάνι- μπάλα)

Μακροδημήτρη Δήμητρα-Άρτεμις: 3 όργανα (κορίνες –στεφάνι- μπάλα)

Βέργου Σοφία : 1 όργανο (στεφάνι)

Οι δύο τελευταίες αθλήτριες λόγω τραυματισμού δεν κατάφεραν να δώσουν το παρών στον τελευταίο και ποιο σημαντικό αγώνα της χρονιάς που πραγματοποιήθηκε στη Αθήνα όπου συνολικά οι αθλήτριες του ΑΟΡΓ Βέροιας πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις.

Συγκεκριμένα, είχαν τις παρακάτω επιδόσεις:

Καλοϊδου Κωνσταντίνα: Κορίνες :11650B (9η θέση ,πρώτη από την Βόρεια Ελλάδα)
Μπάλα : 11300β (11η θέση, πρώτη από την Βόρεια Ελλάδα), Στεφάνι :10900β(16η θέση, πρώτη από την Βόρεια Ελλάδα), Σχοινί :9900β (23ή θέση, τέταρτη από την Βόρεια Ελλάδα)

Δουλκερίδου Ελένη : Σχοινί :10800β ( 10η θέση , πρώτη από την Βόρεια Ελλάδα), Μπάλα: 11200β (14η θέση ,δεύτερη από την Βόρεια Ελλάδα), Κορίνες : 8100β (27η θέση )
Παυλίδου Μαρία-Στυλιανή: Σχοινί : 10700β (12η θέση , δεύτερη από την Βόρεια Ελλάδα), Στεφάνι :10650β (18η θέση ,πέμπτη από την Βόρεια Ελλάδα), Μπάλα :10850β (17η θέση , πέμπτη από την Βόρεια Ελλάδα)

Ο κ. Βοργιαζίδης συνεχάρη όλες τις αθλήτριες για τις επιτυχίες τους καθώς επίσης και τις προπονήτριες και τον Πρόεδρο του ΑΟΡΓ Βέροιας που με την αφοσίωση και τη σκληρή τους δουλειά έχουν καταφέρει να φέρουν συνεχόμενες διακρίσεις στην πόλη ενώ τους ευχήθηκε στο μέλλον να έχουν ακόμη περισσότερες διακρίσεις και μετάλλια.