Χρυσό η Αφένδρα του Φιλίππου στην ρυθμική, ασημένιο και χάλκινο η Μητριτώνη

Οι Κορασίδες του Φιλίππου Βέροιας τελείωσαν την αγωνιστική τους χρονιά με μεγάλη επιτυχία και προοπτική για το μέλλον του αθλήματος. Φανερά βελτιωμένες και ανεβασμένες από την περσινή αγωνιστική τους χρονιά κατάφεραν να δείξουν το καλύτερο τους εαυτό φέρνοντας τα καλύτερα αποτελέσματα στην πόλη της Βέροιας.

Στην προκριματική φάση Κορασίδων συμμετείχε ο Φίλιππος με την Αφένδρα Ευαγγελία και την Μητριτώνη Άννα Μαρία οι οποίες χωρίστηκαν ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας των προγραμμάτων τους σε δυο κατηγορίες (Α&Β).

Ο Αγώνας πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό γυμναστήριο της Μίκρας στην Θεσσαλονίκη, όπου συμμετείχαν 79 αθλήτριες.

4

Στην Α κατηγορία συμμετείχε η Αφένδρα Ευαγγελία του Φιλίππου η οποία ανάμεσα από 36 αθλήτριες κατάφερε να κατακτήσει την 7η θέση στο Σύνθετο ατομικό με 41.750 βαθμούς πραγματοποίησε εξαιρετικό πρόγραμμα με μπάλα κερδίζοντας 11.150 βαθμούς κατακτώντας την 8η θέση., πετυχαίνοντας έτσι άνετα το όριο πρόκρισης για τους Τελικούς στο Πανελλήνιο. Η δεύτερη κορασίδα του Φιλίππου, Μητριτώνη Άννα Μαρία η οποία αγωνίστηκε στην Β κατηγορία συγκέντρωσε 37.600 βαθμούς και το Χάλκινο μετάλλιο στο Σύνθετο Ατομικό. Βελτιωμένη και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα εκτέλεσε πολύ καλό πρόγραμμα με κορίνες και κέρδισε τη πρώτη θέση με 10.400 βαθμούς , πετυχαίνοντας έτσι το όριο πρόκρισης με διαφορά για την Τελική Φάση.

Με πείσμα και αποφασιστικότητα οι αθλήτριες του Φιλίππου έφτασαν σε μικρό χρονικό διάστημα και στα τελικά της κατηγορίας τους.

Η Τελική Φάση Ρυθμικής Γυμναστικής Γ κατηγορίας πραγματοποιήθηκε πάλι στην Θεσσαλονίκη στο γυμναστήριο της Μίκρας με 41 παιδιά μόνο να έχουν φτάσει το όριο που χρειάζεται για την πρόκριση. Η Αφένδρα Ευαγγελία συγκέντρωσε 38.750 βαθμούς στο Σύνθετο ατομικό και το Χρυσό μετάλλιο στο πρόγραμμα με στεφάνι με 11.950 βαθμούς.. Το πρόγραμμα στο Στεφάνι που πραγματοποίησε η Ευαγγελία ήταν πολύ καλά εκτελεσμένο με την μουσική (Λίμνη των Κύκνων), με μεγάλη εκφραστικότητα και συνεχή κίνηση του οργάνου με αποτέλεσμα να μαγέψει το κοινό και να πάρει την μεγαλύτερη βαθμολογία για το όργανο του αγώνα. Πραγματοποίησε τις δυσκολίες σώματος με μεγάλη ευκρίνεια και με πείσμα και ωριμότητα, έδειξε την σκληρή δουλειά και το ταλέντο της.

5

Με ένα ασημένιο και ένα Χάλκινο μετάλλιο τελείωσε την Χρονιά της η Μητριτώνη Άννα Μαρία κατάφερε να συγκεντρώσει 36.950 βαθμούς και να κατακτήσει την 4η θέση στο σύνθετο ατομικό. Πραγματοποίησε εξαιρετικό πρόγραμμα στις κορίνες με πολύ ένταση και δυναμισμό συγκέντρωσε 9.350 βαθμούς και τη δεύτερη θέση στο αγώνισμα. Την 3η θέση κατέλαβε στο πρόγραμμα με σχοινί, την 7η θέση στο πρόγραμμα με στεφάνι και την 6η θέση στην μπάλα. Η Μητριτώνη απέδειξε ότι είναι παιδί Αγώνων προσόν που χρειάζεται να έχει οπωσδήποτε μια αθλήτρια Ρυθμικής καθώς με δύναμη και αποφασιστικότητα τα δίνει όλα στο ταπί.

Βαθιά συγκινημένοι ήταν οι προπονητές των αθλητριών του Φιλίππου Χαβιαροπούλου Ηρώ, Μωυσιάδου Κατερίνα και Μιχαήλ Γκερμαν με αυτό το αποτέλεσμα καθώς άλλη μια κατηγορία του αθλήματος τελείωσε με επιτυχία. Το κλειδί ήταν η σκληρή και αποτελεσματική δουλειά.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Παπανώτας Νικόλαος έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια στις αθλήτριες του συλλόγου αλλά και στην προπονητική ομάδα που για ακόμα μια φορά τα κατάφεραν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κάνοντας περήφανο τον τόπο τους.