Βέροια: Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι προκριματικοί Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ρυθμικής Γυμναστικής Συλλόγων & Ατομικού Δ’ Κατηγορίας (Παγκορασίδων), Β’ και Δ’ Περιφέρειας

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 10 Ιουνίου ο προκριματικός αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ρυθμικής Γυμναστικής Συλλόγων & Ατομικού Δ’ Κατηγορίας (Παγκορασίδων), Β’ και Δ’ Περιφέρειας που διεξήχθη στη Βέροια το διήμερο 9 - 10 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις του «Φιλίππειου» κλειστού γυμναστηρίου Βέροιας.

Η συμμετοχή ήταν ιδιαίτερα υψηλή, καθώς έλαβαν μέρος περισσότερες από 110 αθλήτριες από 21 συλλόγους. Συγκεκριμένα συμμετείχαν οι σύλλογοι Α.Σ. ΑΡΤΕΜΙΔΑ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ, Α.Σ. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΕΞΑΝΤΑΣ, Α.Ο. ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ, Α.Σ. ΑΡΜΟΝΙΑ Δ. ΔΕΛΤΑ, Α.Σ. ΙΡΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Σ.Ρ.Γ. ΟΛΥΜΠΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ, Γ.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ, Α.Ο.Ρ.Γ. ΒΕΡΟΙΑΣ, Α.Ο. ΑΡΙΩΝ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ, Α.Π.Σ. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ, Γ.Σ. ΑΙΓΛΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, Α.Σ. ΑΣΤΕΡΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ – ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ, Γ.Ο. ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, Α.Ο. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ, Α.Σ.Ε.Ρ.Γ. ΔΡΑΜΑΣ, Γ.Α.Σ. ΕΝΙΠΕΥΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ, Γ.Σ. ΝΙΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ, Α.Ο. ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ, Α.Γ.Ε. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και Γ.Ε. ΒΟΛΟΥ.

Την πρώτη θέση στο σύνθετο ομαδικό κατέλαβε ο Γ.Σ Λάρισας με 149.150 βαθμούς και ακολούθησαν στην δεύτερη θέση ο Α.Σ. ΑΣΤΕΡΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ – ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ με 142.850 βαθμούς και στην τρίτη ο Α.Π.Σ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΜΕ 135.050 βαθμούς.

Στο σύνθετο ατομικό επίπεδο Β’ την πρώτη θέση κατέκτησε η Κατσαρού Ευθυμία του ΓΣ ΝΙΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ με 37.550 βαθμούς, την δεύτερη θέση η Παπαδημητρίου Ευαγγελία του ΓΣ ΝΙΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ και την τρίτη θέση η Σιαφαρίκα Μαρία του ΑΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ.

Στο σύνθετο ατομικό επίπεδο Α’ την πρώτη θέση κατέκτησε η Κοασσίδου Όλγα του Α.Σ. ΑΣΤΕΡΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ – ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ, την δεύτερη θέση Κεσίδου Βιολέτα του Α.Ο. ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ και την τρίτη θέση η Αποστολοπούλου Ελένη του Α.Σ. ΑΣΤΕΡΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ – ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ.

Ο πρόεδρος του τμήματος ρυθμικής γυμναστικής του ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας κος Παπανώτας Νίκος στον σύντομο χαιρετισμό του είπε : «Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς που βρεθήκατε αυτές τις δυο ημέρες στην πόλη της Βέροιας και ελπίζω να είχατε μια ευχάριστη παραμονή. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ομοσπονδία Ρυθμικής Γυμναστικής και ιδιαίτερα τον πρόεδρο κο Βασιλειάδη Σάκη που μας εμπιστεύτηκε την διοργάνωση των αγώνων, τον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κο Καλαϊτζιδη Κώσταντίνο, τον Δήμαρχο Βέροιας κο Βοργιατζίδη Κωνσταντίνο, τον πρέδρο του ΚΑΠΑ κο Στέργιο Διαμάντη, την διευθύντρια του ΚΑΠΑ κα Γιαμουστάρη, τον πρόεδρο του ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας κο Φύκατα Γιώργο, τον πρόεδρο της ΑΕΣΓΒΕ κο Ψάθα Χρήστο, στους χορηγούς, το Δήμο Δέλτα για την σημαντική βοήθεια που παρείχαν στον σύλλογο μας και τέλος όλους τους εθελοντές που έτρεξαν γι αυτή την επιτυχημένη διοργάνωση. »

Ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο Θανάσης Βασιλειάδης πήρε στην συνέχεια τον λόγο αναφέροντας: «Ευχαριστώ όλους τους γονείς που αφιερώνουν χρόνο για τα παιδιά που βρίσκονται εδώ σήμερα. Πιστέψτε με ότι αξίζει. Παρ’ όλες τι παθογένειες του ελληνικού αθλητισμού, αυτός συνεχίζει να μας κάνει υπερήφανους μολονότι δεν έχει την ανάλογη υποστήριξη. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο, τον αντιπεριφεριάρχη Ημαθίας, τον πρόεδρο του ΚΑΠΑ αλλά ιδιαίτερα τον κο Χρήστο Ψαθά πρόεδρο της Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε και τέλος τον Νίκο Παπανώτα του Φιλίππου Βέροιας. Απευθύνω τέλος κάλεσμα σε όλους εσάς. Μπείτε στα διοικητικά συμβούλια, ελάτε μαζί μας στην προσπάθεια που κάνουμε για τα παιδιά. Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα να αφιερώνουμε χρόνο για τα παιδιά μας.»

Ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδης μεταξύ άλλων είπε : «Βλέποντας σήμερα όλα τα αυτά τα παιδιά και εσάς τους γονείς, που ταξιδέψατε τόσα χιλιόμετρα για να έρθετε εδώ και να μας χαρίσετε αυτή την υπέροχη εικόνα, δεν μπορούμε να αρνηθούμε την βοήθεια. Τόσο σαν Περιφέρεια όσο και σαν άνθρωποι, γιατί τα παιδιά μας είναι το μέλλον μας. Συγχαρητήρια σε όλους για την άριστη διοργάνωση»

Ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας κος Στέργιος Διαμάντης είπε : «Προέρχομαι από τον αθλητισμό και θέλω να σας τονίσω. Ασχοληθείτε με τα παιδιά σας. Για να έρθουν επιτυχίες και ο ελληνικός αθλητισμός να ανέβει και πάλι επίπεδο. Συγχαρητήρια σε όλους. Εμείς συνεχίζουμε και σαν Ν.Π.Δ.Δ θα είμαστε συνεχώς δίπλα σας.»

Τέλος ο πρόεδρος της Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε κος Χρήστος Ψαθάς δήλωσε : «Θέλω να συγχαρώ όλες τις αθλήτριες που συμμετείχαν στους αγώνες και το πολύ ωραία θέαμα που παρακολουθήσαμε αυτές τις δύο ημέρες. Είναι η τρίτη φορά που η διοργάνωση αυτή πραγματοποιείται στη Βέροια με μεγάλη επιτυχία. Μια πόλη που έχει γεννήσεις τρείς αθλητικούς συλλόγους ρυθμικής, τον ΑΟΡΓ, τον ΑΟ Αλέξανδρο και τον Φίλιππο Βέροιας που άριστα διοργάνωσε αυτούς τους αγώνες. Συγχαρητήρια σε όλους».

{jlex}flickr:72157667968207527{/jlex}