Logo

Επιτραπέζια Αντισφαίριση: Η Βέροια έκλεισε υπέροχα τη φετινή σειρά των αναπτυξιακών τουρνουά

Ένας ακόμα «μαραθώνιος» στα αναπτυξιακά τουρνουά της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, ένα ακόμα συναρπαστικό ταξίδι με διαδοχικά αγωνιστικά ραντεβού μαζικής συμμετοχής έφτασε στο τέλος του σε εορταστικό κλίμα σήμερα στη Βέροια. Το 5ο πανελλαδικό όπεν της πόλης στη μνήμη του Φώτη Τσιαλτζούδη και το 11ο γενικά στη φετινή σειρά της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έβγαλε την αύρα και τη συνολική ποιότητα, που ταιριάζει στην ιστορία τη δική του και του θεσμού.

Σε πολύ καλές συνθήκες, με εξαιρετική οργάνωση και την κατάλληλη φροντίδα των υπευθύνων το τουρνουά άφησε και φέτος θαυμάσιες εντυπώσεις, ενώ ο μεγάλος αριθμός συμμετοχών (169 παιδιά από 44 σωματεία), ακόμα και στο κλείσιμο των αναπτυξιακών, επιβεβαιώνει την επιτυχία του προγράμματος. Απομένει ο τελικός των τουρνουά, που θα γίνει σε δύο εβδομάδες στα Χανιά. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν ο Κωνσταντίνος Στάμου στους νέους, ο Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος στους παίδες, η Ελισάβετ Χατζηκύρκα στις κορασίδες, ο Γιάννης Πιστόλας στους παμπαίδες, η Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη στις παγκορασίδες και ο Χρυσοβαλάντης-Παντελής Σαμπαλής στους μίνι παμπαίδες. Για το οργανωτικό κομμάτι συνεργάστηκαν άψογα η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και τα τοπικά σωματεία επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Α.Σ.Ε.Α. και του Ο.Ε.Α.

Στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Φιλίππειο στήθηκαν 14 τραπέζια και στην πολύωρη δράση των δύο ημερών τα πάντα λειτούργησαν άψογα. Η διάθεση περίσσευε στο τελευταίο όπεν από διοργανωτές, αθλητές και προπονητές. Το γυμναστήριο ήταν άνετο, υπήρχε αίθουσα προθέρμανσης, ενώ στη συνολικά όμορφη εικόνα συνέβαλαν τα δώρα των χορηγών, η καλή μικροφωνική εγκατάσταση, το μίνι καλλιτεχνικό πρόγραμμα και οι ειδικές βραβεύσεις στην τελετή έναρξης, καθώς και η μουσική στα λεπτά της προθέρμανσης.

Με τη γραμματέα της Τοπικής Επιτροπής Μαρία Τσίπου να έχει ακόμα αναρρωτική άδεια εξαιτίας του τραυματισμού της στο πόδι τον Μάρτιο (ταξίδεψε πάντως, με τις πατερίτσες για να παραστεί στους αγώνες και σήμερα δεχόταν και ευχές για τα γενέθλιά της) ανέλαβε να συντονίσει το πρόγραμμα η Τίνα Κρόττα. Η διεθνής Θεσσαλονικιά επιδιαιτήτρια και οι συνεργάτες της στη γραμματεία έβγαλαν σε πέρας την αποστολή τους όπως και στην Αλεξανδρούπολη. Την ίδια ώρα οι άνθρωποι από τα τοπικά σωματεία έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τακτοποιήσουν οποιαδήποτε εκκρεμότητα.

Στους νέους πρώτευσε ο Κωνσταντίνος Στάμου. Το νούμερο 1 του αγωνίσματος είχε αρκεστεί στη 2η θέση στα γκρουπ, αλλά την Κυριακή ανέβασε την απόδοσή του και επικράτησε. Στον τελικό κατέβαλλε τον Ιάσωνα Κορδούτη με 3-0 σετ (11-8, 11-8, 11-7). Στα ημιτελικά έκαμψε με 3-0 τον Ντανιέλ Χατσικιάν από τον οποίο είχε χάσει 3-2 μία μέρα πριν, στον όμιλο. Επίσης, ο Ζήσης Δουκέρης νίκησε με το ίδιο σκορ στα γκρουπ το 3ο φαβορί του τουρνουά και σημερινό δευετραθλητή Ελλάδας στο απλό νέων Μιχάλη Διαμαντόπουλο.

Τα δύο πρώτα φαβορί, ο Αλέξανδρος Μαδέσης και ο Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος αντίστοιχα πήγαν στον τελικό των παίδων. Χάρισαν σασπένς και θέαμα σε μία ακόμα αναμέτρησή τους και στο τέλος επικράτησε ο Γιαννούτσος με 3-1 σετ (8-11 11-9, 11-5, 11-6). Ήταν το τρίτο τρόπαιο (και με σερί) φέτος για τον αθλητή του Γ.Α.Ο. Πειραιά.

Στις κορασίδες έφτασε πρώτη φορά στο χρυσό μετάλλιο η Ελισάβετ Χατζηκύρκα. Στον τελικό με τη Δήμητρα Πετσίβα ήταν πολύ σταθερή και επιβλήθηκε με 3-0 σετ (11-6, 11-7, 11-8). Σημειωτέον ότι καμία από τις φιναλίστ δεν ήταν στα δύο πρώτα φαβορί. Επίσης, στα γκρουπ η Θεανώ Βεργεράκη ξεπέρασε με 3-2 το 2ο φαβορί των αγώνων, την Ιωάννα Μαδέση. Στα πέντε σετ έφτασε και ο μικρός τελικός όπου η Παναγιώτα Κοτζαμιχάλη έκαμψε τη Βεργεράκη.

Νέα πρωτιά για τον Γιάννη Πιστόλα στους παμπαίδες. Το νούμερο 1 της κατηγορίας κατέβαλλε στον τελικό τον Ανδρέα Καρυπίδη (Νο 2) με 3-0 σετ (11-4, 12-10, 11-8). Ο Πιστόλας είχε πάρει επίσης το χρυσό μετάλλιο στην Πάτρα και την Αλεξανδρούπολη. Στα πέντε σετ κρίθηκε ο αγώνας για τις θέσεις 3-4 με τον Κωνσταντίνο Μηλικούδη να λυγίζει τον Σωτήρη Μούσια.

Στις παγκορασίδες η Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη προχώρησε ως 1ο φαβορί κι ανέβηκε για 4η φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Στον τελικό νίκησε το νούμερο 2 του τουρνουά, τη Στέλλα Τζαρίδου με 3-0 σετ (11-3, 11-7, 11-3).

Στα ...μικρούλια των αναπτυξιακών, τους γλυκύτατους μίνι παμπαίδες, ο Χρυσοβαλάντης-Παντελής Σαμπαλής ήταν και πάλι ασυναγώνιστος. Στο καθοριστικό ματς έκαμψε με 3-0 σετ τον Κωνσταντίνο Αλεξούδη (11-9, 11-6, 11-6) και χάρηκε την 7η πρωτιά του σε ισάριθμα όπεν! Το ταλεντάκι από τη Φλώρινα φεύγει από την κατηγορία με μόλις ένα σετ χαμένο, αυτό σήμερα στον ημιτελικό με τον Παναγιώτη Ασλανίδη! Πολύ καλή και η πορεία του γεννηθέντα το 2010 Αλεξούδη, ο οποίος μέσα σε λίγους μήνες ενασχόλησης με το άθλημα έφτασε και σε τελικό.

Η όμορφη ολιγόλεπτη εκδήλωση στην έναρξη πρόσθεσε αίγλη στο τουρνουά. Δεκαεπτά κοριτσάκια από το τμήμα μοντέρνου χορού στην ομάδα ρυθμικής γυμναστικής του Φίλιππου Βέροιας έδωσαν χορευτικό σόου και απέσπασαν θερμό χειροκρότημα. Ακολούθησαν ειδικές βραβεύσεις. Η Τοπική Επιτροπή Β. Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. απένειμε συμβολικό μίνι έπαθλο σε τρία παιδιά, που έδωσαν το «παρών» και στα 11 όπεν της χρονιάς! Την παγκορασίδα Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη του Ολυμπιακού, τους παίδες Σωκράτη Γιαννούτσο (Γ.Α.Ο. Πειραιά) και Δημήτρη Βασιλάκη (Π.Α.Ο. Φυλής).

Επίσης, τα σωματεία του Α.Σ.Ε.Α. και του Ο.Ε.Α. Βέροιας τίμησαν ανθρώπους, που είχαν μεγάλη συμβολή στην πορεία των τμημάτων επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Βράβευσαν τον Γιώργο Κλημεντίδη, που ήταν ιδρυτικό στέλεχος και πρώτος έφορος του τμήματος και τον (απόντα για λόγους ανωτέρας βίας) Μανώλη Σοφιανίδη, πρόεδρο του σωματείου από την ίδρυσή του.

Την έναρξη των αγώνων κήρυξε ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μανώλης Κολυμπάδης. Χαιρέτησε και ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του δήμου Βέροιας Στέργιος Διαμαντής ως εκπρόσωπος του δημάρχου. Στους αγώνες παραβρέθηκαν ακόμα ο γενικός γραμματέας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και πρόεδρος της Τ.Ε. Χρήστος Τριγωνάς, ο ομοσπονδιακός τεχνικός στη Θεσσαλονίκη Θανάσης Στάθης, ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Παναγιώτης Τζόβολος κ.α..

«Η Βέροια με τη μακροχρόνια παράδοση και εξαιρετική δραστηριότητα στο άθλημα δεν επιλέχθηκε τυχαία να είναι η τελευταία στροφή στη μαραθώνια και συναρπαστική διαδικασία των αναπτυξιακών τουρνουά. Η πόλη έχει δώσει πάρα πολλά στην επιτραπέζια αντισφαίριση και οι συνεργάτες μου κι εγώ, όπως και όλοι άνθρωποι του αθλήματος, είμαστε ευγνώμονες για τη δουλειά που έχει γίνει σε αυτή την πόλη, για την ανάπτυξη αλλά και την καλύτερη οργάνωση του αθλήματος. Η συνεργασία μας με την τοπική αρχή ήταν, είναι και θα είναι εξαιρετική. Μάλιστα, την υπέροχη φιλοξενία δεν την έχουμε ζήσει μόνο σε αυτά τα τουρνουά, τη γνωρίσαμε και με τις εθνικές μας ομάδες, που είχαν έρθει εδώ πριν δύο χρόνια σε προπονητικό καμπ», τόνισε ο Μανώλης Κολυμπάδης καλωσορίζοντας τις αποστολές και συνέχισε: «Ευχαριστώ τις διοικήσεις των δύο τοπικών σωματείων, την Τοπική Επιτροπή της ομοσπονδίας, τους χορηγούς, την κοινωνία της Βέροιας, που κάθε χρόνο υποδέχονται με θέρμη αυτή τη διοργάνωση. Και φυσικά θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Φώτη Τσιαλτζούδη. Έναν αφανή εργάτη του αθλήματος στη Βέροια, έναν άνθρωπο που εργάζεται άοκνα για την πρόοδο του αθλήματος και στη μνήμη του συγγενικού του προσώπου διεξάγεται πάντα το τουρνουά. Έφυγε πρόωρα ένα νέο παλικάρι, που κοιμόταν με τη ρακέτα κάτω από το μαξιλάρι του και είχε όνειρο να προοδεύσει και στα μαθήματα και στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Ποτέ δεν ξεχνάμε τα παιδιά, που χάθηκαν άδικα και προέρχονταν από το άθλημα.

Ευχαριστώ και τους γονείς για την υπομονή και τις θυσίες. Ακολουθείτε αυτό το μεγάλο πρόγραμμα και μας γεμίζετε ευθύνες. Θα προσπαθούμε συνεχώς να βελτιώνουμε τον θεσμό για να πάμε το άθλημα πιο μπροστά παρά τις αντιξοότητες, και τη δυσχερή κοινωνικοοικονομική κατάσταση της χώρας. Βλέπουμε άλλωστε, ότι το άθλημα σημειώνει επιτυχίες -μόλις αυτές τις ημέρες οι τελευταίες με τις πρωτιές του Γκιώνη και του Σγουρόπουλου σε διεθνή όπεν- κι αυτό συμβαίνει χάρη και σε σας που το στηρίζετε».

Ο Στέργιος Διαμαντής ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αθλητές, «που είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές» και ανέφερε εκ μέρους του δήμου: «Σας καλωσορίζουμε στην πόλη μας και σας ευχαριστούμε για την ανταπόκριση. Ειδικά τη διοίκηση της ομοσπονδίας θέλω να ευχαριστήσω γιατί επέλεξε ξανά τη Βέροια να είναι ανάμεσα στις πόλεις, που διοργανώνουν αυτά τα ανοιχτά πρωταθλήματα. Πάντοτε έλεγα ότι οι λαοί που ξεχνάνε την ιστορία τους δεν έχουν μέλλον. Θεωρώ ότι και σωματεία, που ξεχνάνε την ιστορία τους, γρήγορα διαλύονται. Εμείς εδώ δεν μπορούμε να ξεχάσουμε πως ήρθε το πινγκ πονγκ στην πόλη μας και πως δημιουργήθηκε το σωματείο. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Γιώργο Κλημεντίδη και τον Γιώργο Τσιαλτζούδη, που το 1983 άρχισαν το άθλημα στην πόλη μας χωρίς καλές συνθήκες. Στεναχωριέμαι γιατί είμαι πρόεδρος σε δύσκολες συνθήκες, αλλά θα προσπαθήσουμε να είμαστε κοντά στον Γιώργο και στον αθλητισμό και να βρίσκουμε λύσεις στα όποια προβλήματα για να έρθουν όσο πιο πολλά παιδιά στον αθλητισμό».

Λίγο πριν ολοκληρωθούν οι απονομές των επάθλων είχε μικρή ομιλία ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης. Συνεχάρη τους αθλητές, συνεχάρη τους διοργανωτές όλων των όπεν (όχι μόνο αυτού στην πρωτεύουσα του νομού Ημαθίας) και ευχαρίστησε τις αποστολές για την τεράστια ανταπόκρισή τους γενικά και στον φετινό θεσμό.

Τα έπαθλα αθλοθέτησε το Μπαρ Καφέ. Τα παιδιά πήραν από μία σακουλίτσα με κρουασάν (προσφορά της Panini), ντόνατς (Mister Tony), αναψυκτικό (Τέρψις) και μία μπανάνα. Κληρώθηκαν επίσης δωροεπιταγές για είδη πινγκ πονγκ από τα καταστήματα GP Sports και E-ping pong shop.

Την Τετάρτη η ομοσπονδία θ’ ανακοινώσει τα παιδιά, που έχουν δικαίωμα ν’ αγωνιστούν στον μεγάλο τελικό των αναπτυξιακών. Στη συνέχεια θ’ αρχίσουν οι δηλώσεις συμμετοχής. Θυμίζουμε ότι μέχρι 16 αθλητές μπορούν να μετάσχουν στις κατηγορίες νέων, νεανίδων, παίδων, κορασίδων, παμπαίδων και παγκορασίδων.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:

ΝΕΟΙ:

1. Κωνσταντίνος Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

2. Ιάσωνας Κορδούτης (Γ.Σ. Άρης Βούλας)

3. Κωνσταντίνος Λυκοστράτης (Απόλλων Καλαμαριάς)

4. Ντανιέλ Χατσικιάν (Α.Ο. Διονύσου)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

2. Αλέξανδρος Μαδέσης (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

3. Ηλίας Σταματόπουλος (Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

4. Κίμωνας Μήτκας (Α.Σ. Φάρος Αλεξανδρούπολης)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Ελισάβετ Χατζηκύρκα (Ο.Ε.Α. Φλώρινας)

2. Δήμητρα Πετσίβα (Α.Ο.Ε.Α. Αθηνά Νέου Φαλήρου)

3. Παναγιώτα Κοτζαμιχάλη (Ο.Α. Χανίων)

4. Θεανώ Βεργεράκη (Α.Σ. Ίφιτος Πατρών)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Γιάννης Πιστόλας (Α.Σ. Φάρος Αλεξανδρούπολης)

2. Ανδρέας Καρυπίδης (Α.Π.Σ. Αίας Ευόσμου)

3. Κωνσταντίνος Μηλικούδης (Αίας Ευόσμου)

4. Σωτήρης Μούσιας (Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

2. Στέλλα Τζαρίδου (Α.Π.Σ. Αίας Ευόσμου)

3. Δέσποινα Άμπα (Α.Π.Σ. Αίας Ευόσμου)

4. Κατερίνα Κοτζαμιχάλη (Ο.Α. Χανίων)

ΜΙΝΙ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Χρυσοβαλάντης-Παντελής Σαμπαλής (Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας)

2. Κωνσταντίνος Αλεξούδης (Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας)

3. Στέφανος Ούλιαρης (Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας)

4. Παναγιώτης Ασλανίδης (Α.Π.Σ. Αίας Ευόσμου)

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb