Η Βέροια …φοράει τα καλά της για το τελευταίο όπεν μικρών ηλικιών της χρονιάς

O κύκλος των φετινών αναπτυξιακών πρωταθλημάτων της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. κλείνει το Σαββατοκύριακο στη Βέροια. Με τη φροντίδα της πολύπειρης Τοπικής Επιτροπής Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στο οργανωτικό κομμάτι και με το μεράκι των τοπικών σωματείων του Α.Σ.Ε.Α. και του Ο.Ε.Α. για να είναι όλα στην εντέλεια.

Στη μνήμη του αθλητή επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Βέροιας Φώτη Τσιαλτζούδη η πρωτεύουσα του νομού Ημαθίας φιλοξενεί αύριο και μεθαύριο, στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Φιλίππειο, το 5ο πανελλήνιας κλίμακας τουρνουά της για τις μικρές ηλικίες της και το 11ο συνολικά στο φετινό καλεντάρι. Αυτή η πόλη, που εμπράκτως αγαπά την επιτραπέζια αντισφαίριση και όλα τα σπορ ...φοράει τα καλά της για να υποδεχτεί εκατοντάδες αθλητές, προπονητές και συνοδούς και θέλει ν’ αφήσει και πάλι εξαιρετικές εντυπώσεις. Στους αγώνες πρόκειται να πάρουν μέρος 169 αθλητές κι αθλήτριες από 45 σωματεία όλης της χώρας. Ανταπόκριση, που δημιουργεί ικανοποίηση στους ντόπιους διοργανωτές, δεδομένου ότι είναι το τελευταίο αναπτυξιακό της χρονιάς, γίνεται ανάμεσα σε άλλα αγωνιστικά events του αθλήματος στην περιφέρεια κι έπεσε και σε περίοδο μαθητικών εκδρομών.

Ο δήμος παραχώρησε, όπως κάθε χρόνο, το γυμναστήριο και στα 14 τραπέζια της κεντρικής σάλας θα γίνουν έξι ηλικιακές κατηγορίες. Αυτές των νέων, των παίδων, των κορασίδων, των παμπαίδων, των παγκορασίδων και των μίνι παμπαίδων. Οι 169 συμμετοχές χωρίζονται σε 12 νέους, 43 παίδες, 15 κορασίδες, 53 παμπαίδες, 27 παγκορασίδες και 19 μίνι παμπαίδες. Πέρα από τα δύο σωματεία της Βέροιας θα έχουν παρουσία σύλλογοι από τη Φλώρινα, τα Ιωάννινα, τη Θεσσαλονίκη, την Ορεστιάδα, την Καστοριά, την Αθήνα, τη Χίο, την Κοζάνη, την Έδεσσα, τη Λάρισα, τη Δράμα, τα Χανιά, την Πάτρα, τα Λεχαινά Ηλείας, τις Σέρρες, την Καβάλα και την Αλεξανδρούπολη.

Δυνατά ονόματα των νεαρών ηλικιών εγγυώνται και φέτος στη Βέροια εξαιρετικό θέαμα και συναγωνισμό. Τα δύο πρώτα φαβορί ανά κατηγορία είναι: Ο Κωνσταντίνος Στάμου και ο Κωνσταντίνος Λυκοστράτης στους νέους, ο Αλέξανδρος Μαδέσης, Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος στους παίδες, η Παναγιώτα Κοτζαμιχάλη και η Ιωάννα Μαδέση στις κορασίδες, ο Γιάννης Πιστόλας και ο Ανδρέας Καρυπίδης στους παμπαίδες, η Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη και η Στέλλα Τζαρίδου στις παγκορασίδες, ο Χρυσοβαλάντης-Παντελής Σαμπαλής και ο Σπυρίδων Χρήστου στους μίνι παμπαίδες.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα αρχίζει αύριο στις 08:30. Στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί τελετή έναρξης όπου πέρα από χαιρετισμούς θα υπάρχει χορευτικό σόου από το τμήμα μοντέρνου χορού στην ομάδα ρυθμικής γυμναστικής του Φίλιππου Βέροιας, όπως και βραβεύσεις. Θ’ απονεμηθούν πλακέτες τόσο από την Τοπική Επιτροπή της ομοσπονδίας όσο και από τα δύο σωματεία επιτραπέζιας αντισφαίρισης της πόλης. Το τελευταίο ωράριο του Σαββάτου έχει υπολογιστεί για τις 18:50. Την Κυριακή η συνέχεια δίνεται από τις 08:50, ενώ οι τελικοί υπολογίζεται να διεξαχθούν γύρω στις 14:30. Ωράρια και αποτελέσματα θα υπάρχουν στο σάιτ των αναπτυξιακών http://www.ttscore.io/event/93.