Με 4 χρυσά μετάλλια και μια 5η θέση επέστρεψε η Ακροβατική του Φιλίππου Βέροιας από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Με μεγάλη επιτυχία για μια ακόμη χρονιά ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ακροβατικής Γυμναστικής το περασμένο Σαβ/κο 15-17/12 που διεξήχθησαν τελικά στο Λαύριο Αττικής. Ένας πολύ δύσκολος και ανταγωνιστικός αγώνας με νέο ρεκόρ συμμετοχών σωματείων και αθλητών-τριών (17 σύλλογοι για πρώτη φορά από το 1986). Από τους παλιούς χαρακτηρίστηκε ως ο πιο δύσκολος αγώνας ίσως στην ιστορία του αθλήματος. Η ραγδαία αυτή αύξηση στα σωματεία που καλλιεργούν την Ακροβατική Γυμναστική σε όλη την Ελλάδα επιβεβαιώνει την ανάπτυξη και διάδοση του αθλήματος μας.

Ο Φίλιππος πρωταγωνίστησε στο αγωνιστικό ταπί λαμβάνοντας τις υψηλότερες βαθμολογίες στις 4 διαφορετικές κατηγορίες που συμμετείχε και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου κερδίζοντας το χειροκρότημα όλων των παρευρισκόμενων . Συγκεκριμένα από τους 12 αθλητές- τριες που συμμετείχαν οι 9 γύρισαν με χρυσά μετάλλια (ο μοναδικός σύλλογος που έφυγε με τόσα χρυσά). Οι γονείς που συνόδευσαν την Βεροιώτικη ομάδα στους αγώνες αποζημιώθηκαν με το παραπάνω.

Αισθάνθηκαν περήφανοι για τα παιδιά τους και την προπονήτρια τους, Έλσα Παπαδοπούλου που χωρίς αυτήν δεν θα είχε καταφέρει ο σύλλογος αυτή την τεράστια επιτυχία. Οι γνώσεις της και οι απαιτήσεις της για το τέλειο μαζί με την σκληρή δουλειά της ίδιας αλλά και των αθλητών-τριών της, έκαναν την ομάδα μας να ξεχωρίσει.

Οι αθλητές-τριες μας έδειξαν την αξία τους εκτελώντας τα προγράμματα τους με ακρίβεια, σταθερότητα, συγχρονισμό και χάρη κάνοντας δύσκολες και θεαματικές ασκήσεις κάτω από την επίβλεψη της προπονήτριας τους και δικαίως στέφθηκαν πρωταθλητές. Η δουλειά της άξιας και ικανής προπονήτριας μας αναγνωρίστηκε από όλους, φίλους και αντιπάλους. Αυτό φάνηκε από τα συγχαρητήρια που δέχτηκε από όλους ανεξαιρέτως. Να σημειωθεί πως για τα παιδιά μας που προπονούνται σε ακατάλληλο έδαφος (μοκέτα και λίγα στρώματα) είναι κατόρθωμα να ξεχωρίζουν σε τέτοιους δύσκολους αγώνες όπου οι περισσότερες αν όχι όλες οι ομάδες προπονούνται σε ειδικό γυμναστικό τάπητα. Κι όμως μπήκαν στον αγώνα δυνατά γιατί γνώριζαν πως ο ανταγωνισμός δεν τους άφηνε περιθώριο λάθους.

Αναλυτικά οι αθλητές-τριες του Φιλίππου κατέλαβαν τις παρακάτω θέσεις:

1η θέση - Μεικτό ζευγάρι Ε΄ κατηγορίας
Ντάγια Μιχαέλα, Σαλασίδης Χαράλαμπος

5η θέση – Τριάδα γυναικών Ε΄ κατηγορίας (μία κατηγορία με 18 ομάδες)
Βοργιατζίδου Ελένη – Στυλιανή με τις πρωτοεμφανιζόμενες αθλήτριες του συλλόγου μας, Παπαχαραλάμπους Όρε Αντωνία και Καμπουρίδου Ευγενία

1η θέση – Μεικτό ζευγάρι Δ΄ κατηγορίας
Κολέτσα Σοφία, Ντέλλας Γεώργιος

1η θέση – Τριάδα γυναικών Δ΄ κατηγορίας
Σαατίδου Αγγελική, Ναβροζίδου Ραφαηλία, Κεφάλα Νεφέλη

1η θέση – Δυάδα γυναικών Δ΄ κατηγορίας
Παλάσκα Μαρία, Καλαϊτζή Σταυρούλα – Παρασκευή