Η Ολυμπιακή Φλόγα των 23ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων πέρασε από την Βέροια (φωτογραφίες, βίντεο)

Την Ολυμπιακή Φλόγα για τους 23ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «ΠιονγκΤσανγκ 2018» υποδέχθηκε την Κυριακή το πρωί η Βέροια. Η φλόγα έφτασε στις 09.21 π.μ. στην διασταύρωση της Βενιζέλου και Κονίτσης από τη Νάουσα και η Τελετή αφής έγινε στο Πάρκο της Εληας στις 09.30 π.μ.

Ο λαμπαδηδρόμος που μετέφερε την Ολυμπιακή Φλόγα στην Εληά ήταν ο Βασίλης Μακρίδης (συμμετοχή στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1964 στο Ίνσμπρουκ) ενώ αυτός που την πήρε και την οδήγησε προς την έξοδο της πόλης, για να συνεχίσει το ταξίδι της ήταν  o Γιάννης Καπράρας του Στεργίου (δύο συμμετοχές σε χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, το 1988 στο Κάλγκαρι και το 1992 στην Άλμπερβιλ). Λαμπαδηδρόμοι ήταν και άλλα μέλη του ΣΧΟΒ όπως ο Δημήτρης Μητρούλας και ο Θοδωρής Παντελίδης, πρωταθλητές σε σκί δρόμων αντοχής και κατάβασης αντίστοιχα.

Μετά την τελετή αφής, χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο εκπρόσωπος της Κορέας και ο εκπρόσωπος της Ολυμπιακής Επιτροπής. Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων και η Φλόγα συνέχισε το ταξίδι της.

Στην Εληά παραβρέθηκαν οι βουλευτές Φρόσω Καρασαρλίδου, Χρήστος Αντωνίου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκη Καρατζιούλα, Θανάσης Χειμώνας, ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ Στέργιος Διαμάντης, η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ελένη Γκόγκα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Χριστίνα Γαϊτάνου, Μαρία Παπαϊωάννου και ο πρώην αντιδήμαρχος Μιχάλης Σακαλής.

{jlex}flickr:72157688526983174{/jlex}