Πρώτη συνάντηση boulder στα 3 – 5 Πηγάδια

eos diathlo

Το τριήμερο 31/10 – 2/11 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση boulder στα 3 – 5 Πηγάδια στη Νάουσα. Η συνάντηση έχει σαν στόχο τη γνωριμία με το νέο και πολλά υποσχόμενο πεδίο που αναπτύσσεται το τελευταίο χρόνο στη περιοχή, την προώθηση του αθλήματος του boulder αλλά και τη γνωριμία με τη πανέμορφη φύση του Βερμίου στη περιοχή της Κουτσούφλινης, όπου θα είναι και η βάση της συνάντησης.

Το πρόγραμμα της συνάντησης έχει ως εξής:

Παρασκευή 31/12

18.00 – 22.00 Συγκέντρωση στο ξενοδοχείο «Σφένδαμος» και διανομή δώρων συμμετοχής

22.30 Προβολή ταινίας

Σάββατο 1/11

Ελεύθερο πρόγραμμα γνωριμίας με το πεδίο επανάληψη προβλημάτων και προαιρετικα ανοιγμα νέων γραμμών

22.00 Bouldering party στο ξενοδοχείο «Σφένδαμος»

Κυριακή 2/11

Ελεύθερο πρόγραμμα για αναρρίχηση και αναχώρηση

 

Στην περιοχή εκτός από boulder μπορεί κάποιος να κάνει sport αναρρίχηση στο αναρριχητικό πεδίο της Κουτσούφλιανης, καθώς πεζοπορία και ποδήλατο βουνού.

Το κόστος συμμετοχής στη συνάντηση είναι 38€ και περιλαμβάνει: 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό στο ξενοδοχείο Σφένδαμος ή σε κάποιο άλλο του οικισμού, χάρτη του πεδίου, αναμνηστικό μπλουζάκι και συμμετοχή στη κλήρωση που θα γίνει το Σάββατο το βράδυ με δώρα από τους χορηγούς.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φροντίσουν για τον προσωπικό τους αναρριχητικό εξοπλισμό και είναι υπεύθυνοι για τη προσωπική τους ασφάλεια.

Λίγα λόγια για το πεδίο

Το πεδίο βρίσκεται δίπλα στον οικισμό της Κουτσούφλιανης και σε υψόμερο 1400 μέτρων. Αυτή τη στιγμή είναι υπό ανάπτυξη δύο περιοχές. Η πρώτη περιοχή είναι στο ύψωμα Σφένδαμος και έχει μέχρι στιγμής περίπου 65 προβλήματα με δυσκολίες από F5 έως F7a+ και κάποια project. Η πρόσβαση είναι εύκολη και τα πρώτα προβλήματα βρίσκονται σε απόσταση 5 λεπτών από τον κεντρικο δρόμο. Το δεύτερο πεδίο βρισκεται ακριβώς πάνω από τον οικισμό και έχει μέχρι στιγμής 10 προβλήματα από F5a έως 6b. Η πρόσβαση στον τομέα που βρίσκονται τα προβλήματα είναι μηδενική καθώς βρίσκεται δίπλα στο δρόμο.

Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με το Explosivo travel agency, στο τηλ. 2310488600.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται από το bouldering.gr, το Explosivo travel agency, με την βοήθεια του Ε.Ο.Σ Νάουσας.

* Στα 3-5 Πηγάδια Νάουσας κατέλυσε το Σαββατοκύριακο 11-12 Οκτωβρίου 2014, ο ομοσπονδιακός προπονητής κ. Ξάνθης Κυριάκος, στα πλαίσια του σεμιναρίου Διάθλου που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Χιονοδρομίας. Μαζί του προπονήθηκαν και έντεκα αθλητές του Ε.Ο.Σ Νάουσας, συνοδευόμενοι από τον προπονητή τους κ. Χατζηφωτιάδη Θανάση, ενόψει της προετοιμασίας των εφηβικών ομάδων της Ε.Ο.Χ.