Τουρνουά σκραμπλ στην Βέροια

Ο Ομιλος Σκραμπλ Βέροιας προκήρυξε το 5ο Τουρνουά Σκραμπλ Βέροιας, το οποίο θα διοργανωθεί στις 21 και 22 Οκτωβρίου 2017 στην αίθουσα «Σάλα» του πολυχώρου «Ελιά».

Το κόστος συμμετοχής ανά παίκτη είναι 15 €. Το τουρνουά θα είναι βαθμολογημένο (rated). Όλοι οι συμμετέχοντες θα παίξουν 6 αγώνες. Η κλήρωση θα διεξαχθεί με το ελβετικό σύστημα. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, κριτήρια ορίζονται κατά σειρά οι βαθμοί Bucholz (όλα τα αποτελέσματα των αντιπάλων), η συνολική διαφορά σκορ και η καλύτερη επίθεση.

Ισχύουν οι κανονισμοί διεξαγωγής αγώνων και οι όροι αποδοχής λέξεων, όπως διατυπώνονται στην επίσημη ιστοσελίδα της Π.Ε.Σ. (http://www.greekscrabble.gr/)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 21.10.2017

Εγγραφές 14:30 – 15:30
Σύντομη παρουσίαση των νέων κανονισμών 15:30
Κλήρωση 15:45
1ος γύρος 16:00
2ος γύρος 17:30
3ος γύρος 19:00

Κυριακή 22.10.2017

4ος γύρος 10:30
5ος γύρος 12:00
6ος γύρος 13:30
Απονομές – βραβεύσεις 15:30

ΔΙΑΜΟΝΗ

Το Δ.Σ. του Ο.Σ.ΒΕ. έχει κάνει ειδική συμφωνία με το ξενοδοχείο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Για να ισχύουν οι κάτωθι τιμές, πρέπει κατά την κράτηση να τονίσουμε ότι θα συμμετάσχουμε στο τουρνουά σκραμπλ. Τηλ. κρατήσεων 2331066902.

Μονόκλινο 45 € με πρωινό
Δίκλινο 55 € με πρωινό
http://www.makedoniahotel.gr/ 

Το σκραμπλ

Το σκραμπλ είναι το πιο δημοφιλές επιτραπέζιο παιχνίδι λέξεων σε όλη την υφήλιο. Γεννήθηκε στην Αμερική κι έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς στις περισσότερες χώρες του κόσμου, καθώς και στην Ελλάδα. Η ευχάριστη, δημιουργική και εποικοδομητική αυτή διασκέδαση - μέσω της επαφής με τον αμύθητο θησαυρό της ελληνικής γλώσσας - προάγει τον πολιτισμό, ενισχύει την επικοινωνία και τη φιλία, συμβάλλει στον εμπλουτισμό του λεξιλογίου μας και προσφέρει ψυχαγωγία, χαρά και ικανοποίηση.

Στην πατρίδα μας ιδρύθηκε το 2000 ο Όμιλος Σκραμπλ Καστοριάς και στη συνέχεια συγκροτήθηκαν αντίστοιχα σωματεία στην Πτολεμαΐδα, στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, στη Βέροια και στη Ρόδο. Συγχρόνως πολλοί μικροί πυρήνες παικτών αναπτύσσονται σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, όπως π.χ. στην Αλεξάνδρεια, την Καβάλα, τις Σέρρες, το Βόλο, τον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, την Άνδρο, τη Νάξο, τη Μήλο, την Κασσανδρεία, τη Δράμα, τη Χαλκίδα, την Ύδρα, τα Λεύκτρα Βοιωτίας κ.α.

Συγκροτήθηκε έτσι σταδιακά μία μεγάλη παρέα με παίκτες όλων των ηλικιών, από όλες τις γωνιές της πατρίδας μας και από όλα τα κοινωνικά στρώματα, οι οποίοι απολαμβάνουν το αγαπημένο τους παιχνίδι, συμμετέχουν σε πρωταθλήματα και τουρνουά, ενώ από το πρόγραμμα δεν λείπουν και οι στιγμές χαλάρωσης, όπως για παράδειγμα οι γιορτές, οι συνεστιάσεις και οι εκδρομές, εκδηλώσεις οι οποίες συμπληρώνουν τον κύκλο της πολιτισμικής εξέλιξης και της κοινωνικότητας.

Δύο παίκτες, συγκεκριμένοι κανόνες διεξαγωγής αγώνα σε ορισμένο χρόνο και έφοροι που ελέγχουν την ορθότητα των λέξεων, είναι τα χαρακτηριστικά του αγωνιστικού σκραμπλ. Γνώσεις, στρατηγική και μικρές δόσεις τύχης, αποτελούν τα εφόδια των παικτών, που θα δώσουν από έξι αγώνες, με σύστημα ελβετικό.