Logo

Προκήρυξη Προκριματικού Ομίλου Σκάκι Α' Εθνικής Κεντροδυτικής Μακεδονίας

Σύμφωνα με την προκήρυξη του Προκριματικού Ομίλου Α' Εθνικής (Π.Ο.Α.) Κεντροδυτικής Μακεδονίας 2017 (ακολουθεί παρακάτω), με βάση την κατάταξη των ομάδων στον Π.Ο.Α. 2016 και την κλήρωση του Λαϊκού λαχείου 3/1/2017, η κλήρωση του πρώτου γύρου που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 20 Απριλίου 2017 και ώρα 17:00 μ.μ. έχει ως εξής:

Σ.Ο. Βέροιας – Λ.Π. Φλώρινας
Σ.Ο.Πτολ/δας «Πτολεμαίος» – Ο.Σ. Γιαννιτσών
Σ.Α.Πτολ/δας «Σκακιστάκος»– Σ.Ο.Π.Κ.Δ. Κατερίνης
Σ.Ο. Κατερίνης– Σ.Λ. Φλώρινας
Α.Ε.Κοζάνης - Σ.Ο.Πτολ/δας «Δούρειος Ίππος»
Γ.Σ. Ποντοκώμης bye

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΑΓΩΝΩΝ:

Προκριματικός όμιλος Α΄ Εθνικής περιοχή Κ.Δ. Μακεδονίας 2017.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ:

Η σύνθεση θα είναι 10μελής ως εξής:
Σκακιέρα 1 – 4: Ελεύθερες σύμφωνα με τους Πίνακες Διεθνής Αξιολόγησης της FIDE και κατόπιν των Εθνικών ΕΛΟ της ΕΣΟ.
Σκακιέρα 5: μια (1) από την κατηγορία γυναικών.
Σκακιέρα 6: μια (1) από την κατηγορία νεανίδων (μέχρι 20 ετών – 1997 και μετά)
Σκακιέρα 7: μια (1) από την κατηγορία κορασίδων (μέχρι 16 ετών – 2001 και μετά)
Σκακιέρα 8: ένας/μια (1) από την κατηγορία ανδρών- γυναικών (μέχρι 20 ετών –1997 και μετά)
Σκακιέρα 9: ένας (1) από την κατηγορία παίδων-κορασίδων (μέχρι 16 ετών – 2001 και μετά)
Σκακιέρα 10: ένας (1) από την κατηγορία παμπαίδων-παγκορασίδων (μέχρι 12 ετών –2005 και μετά)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

Η νικήτρια ομάδα παίρνει 2 βαθμούς, η ηττημένη 0 βαθμούς και σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος οι ομάδες παίρνουν από 1 βαθμό. Σε περίπτωση μηδενισμού ο αγώνας κατοχυρώνεται με 9,5-0,0. Η ομάδα που θα προσέλθει σε αγώνα χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά μηδενίζεται αυτομάτως και αποβάλλεται από το πρωτάθλημα. Σε περίπτωση που κάποια ομάδα αγωνιστεί με κενές σκακιέρες (έως 4) αφαιρείται ½ βαθμός για κάθε μηδενισμένη σκακιέρα.
Η ομάδα που παίρνει bye παίρνει 1 βαθμό και 5 πόντους.

ΑΝΟΔΟΣ:

Η πρωταθλήτρια ομάδα προβιβάζεται στο Πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής 2017

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ:

α. Οι μεταξύ των ισοβαθμούντων αγώνες (εφόσον όλοι έχουν παίξει μεταξύ τους).
β. Πόντοι
γ. Buchholz (variable with parameters, Swiss-Manager όπως είναι εξ ορισμού)
δ. Βαθμοί Berger

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με ελβετικό σύστημα 6 γύρων

ΚΛΗΡΩΣΗ :

Σύμφωνα με την 1η κλήρωση του Λαϊκού Λαχείου 3/1/2017(η οποία επισυνάπτεται), καθώς και με την τελική κατάταξη του έτους 2016, τα σωματεία κατατάσσονται όπως παρακάτω:

1. Σ.Ο. ΒΕΡΟΙΑΣ
2. Ο.Σ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
3. Σ.Α. ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ «ΣΚΑΚΙΣΤΑΚΟΣ»
4. Σ.Λ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
5. Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ
6. Λ.Π. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
7. Σ.Ο. ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ»
8. Σ.Ο.Π.Κ.Δ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
9. ΣΟ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
10. Σ.Ο. ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ «ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ»
11. Γ.Σ. ΠΟΝΤΟΚΩΜΗΣ

Η κλήρωση κάθε γύρου θα γίνεται αμέσως μετά τη λήξη του προηγούμενου γύρου και θα ανακοινώνεται άμεσα στο χώρο αγώνων και στο site της Ένωσης ( www.esskedym.gr)

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Το αγωνιστικό πρόγραμμα έχει ως εξής:
1η αγωνιστική – 20/04/2017 – ώρα έναρξης 17:00 μ.μ.
2η αγωνιστική – 21/04/2017 – ώρα έναρξης 10:00 π.μ.
3η αγωνιστική – 21/04/2017 – ώρα έναρξης 17:00 μ.μ.
4η αγωνιστική – 22/04/2017 – ώρα έναρξης 10:00 π.μ.
5η αγωνιστική – 22/04/2017 – ώρα έναρξης 17:00 μ.μ.
6η αγωνιστική – 23/04/2017 – ώρα έναρξης 09:30 π.μ.

ΟΡΙΑ ΧΡΟΝΟΥ ΣΚΕΨΗΣ:

Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 90 λεπτά συν 30 δευτερόλεπτα για κάθε κίνηση, από την πρώτη κίνηση, με πρόσθετο χρόνο 30 λεπτά μετά την 40η κίνηση.

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΠΑΡΤΙΔΩΝ:

Η καταγραφή κινήσεων σε παρτιδόφυλλο είναι υποχρεωτική για κάθε σκακιστή για όλη την παρτίδα. Τα φερόμενα ως εντός έδρας σωματεία (τα πρώτα ονομαστικά αναφερόμενα στο μεταξύ τους αγώνα) είναι υποχρεωμένα, να αποστείλουν στην ΕΣΣΚΕΔΥΜ τα φύλλα αγώνων, καθώς και τα παρτιδόφυλλα των αναμετρήσεων 5 εργάσιμες ημέρες μετά το πέρας του πρωταθλήματος.

ΕΠΑΘΛΑ:

Κύπελλα στις 3 πρώτες ομάδες της κατάταξης.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ:

Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα και οπωσδήποτε μία (1) ώρα πριν την έναρξη του επόμενου γύρου, με παράβολο 60 € στην ΕΣΣΚΕΔΥΜ.
Η πενταμελής επιτροπή ενστάσεων θα οριστεί στο χώρο τέλεσης των αγώνων από τους εκπροσώπους των ομάδων μία ώρα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΑΓΩΝΩΝ:

Διευθυντής αγώνων ορίζεται ο αντιπρόεδρος της ΕΣΣΚΕΔΥΜ κ, Αντωνιάδης Χαράλαμπος (τηλ: 6937412010). Επικεφαλής διαιτητής ορίζεται ο διαιτητής κ. Κυθαρίδης Αργύριος. Διαιτητές αγώνων θα οριστούν, ένας ανά ζευγάρι ομάδων και ανά γύρο, από την Τοπική Οργανωτική Επιτροπή.

ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τόπος διεξαγωγής όλων των αγώνων ορίζεται το ξενοδοχείο «Λύγκος» στην πόλη της Φλώρινας. Υπεύθυνος για τη διαχείριση των δωματίων και των κρατήσεων ορίζεται ο κ. Αντωνιάδης Χαράλαμπος (τηλ: 6937412010). Τα οδοιπορικά έξοδα (μετάβασης στη Φλώρινα) των σωματείων θα καλυφθούν από τους ίδιους τους συλλόγους. Καλύπτεται οικονομικά η διαμονή και πλήρη διατροφή (πρωί, μεσημέρι, βράδυ) στα ξενοδοχεία «Φαίδων» και «Λύγκος» της Φλώρινας συνολικά 12 ατόμων ανά ομάδα. Επίσης καλύπτεται η μεταφορά από και προς το ξενοδοχείο «Λύγκος» όπου θα γίνονται οι αγώνες και θα δίνονται όλα τα γεύματα πλην του πρωινού, καθημερινά με αστικό λεωφορείο που θα ξεκινά από το ξενοδοχείο «Φαίδων» μισή ώρα πριν την έναρξη του κάθε γύρου και θα επιστρέφει στο ξενοδοχείο «Φαίδων» μία ώρα μετά το πέρας των αγώνων και του φαγητού. Οι πρώτες τέσσερεις ομάδες με βάση την περσινή κατάταξη του ΠΟΑ 2016 θα διαμείνουν στο ξενοδοχείο «Λύγκος» και συγκεκριμένα οι: 1. Σ.Ο. Πτολεμαΐδας «Πτολεμαίος», 2. Σ.Ο. Κατερίνης, 3. Σ.Ο. Βέροιας και 4. Ο.Σ. Γιαννιτσών. Στο ξενοδοχείο «Φαίδων» θα διαμείνουν οι επόμενες πέντε ομάδες της περσινής κατάταξης και συγκεκριμένα 5. Σ.Α. Πτολεμαΐδας «Σκακιστάκος», 6. Α.Ε. Κοζάνης. 7. Σ.Ο. Πτολεμαΐδας «Δούρειος Ίππος», 8. Σ.Ο.Π.Κ.Δ. Κατερίνης και 9 Γ.Σ. Ποντοκώμης. Οι ομάδες της Φλώρινας δε δικαιούνται διαμονής και διατροφής. Επίσης όλη η οργανωτική επιτροπή και οι διαιτητές θα διαμείνουν στο ξενοδοχείο «Λύγκος» για την καλύτερη διοργάνωση των αγώνων. Υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων, σε φυλασσόμενο ιδιωτικό χώρο στάθμευσης, πλησίον του ξενοδοχείου «Λύγκος» ύστερα από συνεννόηση με τον υπεύθυνο αγώνων κ. Αντωνιάδη Χαράλαμπο.
Δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην κάλυψη του αγωνιστικού χώρου με ρολόγια και σκακιέρες από όλες τις ομάδες που αγωνίζονται και συγκεκριμένα με τουλάχιστον 5 σκακιέρες και 5 ρολόγια ανά ομάδα, τα οποία οφείλει η κάθε ομάδα να διαθέσει, εφόσον της ζητηθούν.
Οι υπεύθυνοι των ομάδων ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ άμεσα μετά τη λήξη των αγώνων, να δηλώνουν τα αποτελέσματα των παρτίδων στην οργανωτική επιτροπή, για την άρτια διεξαγωγή της επόμενης κλήρωσης.
Για ότι δεν καλύπτει η παρούσα προκήρυξη ισχύουν οι κανονισμοί της ΕΣΟ και της FIDE.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb