Logo

Ο Θωμάς Αχτσής του ΣΧΟ Βέροιας στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας

Η νέα αγωνιστική χρονιά ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους αθλητές της κατηγορίας Masters της ΕΟΧΑ, που αγωνίστηκαν στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIS Masters Cup.

Ο Βεροιώτης Θωμάς Αχτσής του ΣΧΟ Βέροιας που αγωνίζεται στην κατηγορία Α5 (50-54 ετών) κατετάγη 15ος στο σλάλομ μεταξύ 21 αθλητών και στο νυχτερινό γιγαντιαίο 17ος μεταξύ 22 αθλητών, αφήνοντας πίσω αθλητές από χώρες με παράδοση στο σκι, όπως Ελβετία, Γερμανία, Αυστρία, Μεγάλη Βρετανία, Σλοβενία και Ρωσία.

Η πίστα του αγώνα χαρακτηρίζεται αυξημένης δυσκολίας, αφού δύο βδομάδες νωρίτερα στην ίδια πίστα είχε οργανωθεί το World Cup Ανδρών – Γυναικών και όπως γνωρίζουν όσοι ασχολούνται με το άθλημα, η προετοιμασία του στίβου ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου περιλαμβάνει τεχνητή παγοποίηση της πίστας.

Η οργάνωση του αγώνα ήταν άψογη και οι συμμετοχές ήταν συνολικά 150 από 17 χώρες.

Η Ελληνική συμμετοχή πήρε ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια, αφού όλοι γνωρίζουν τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξάγεται η προετοιμασία και η συμμετοχή των Ελλήνων στο εξωτερικό, με αποκορύφωμα το έντονο τιμητικό χειροκρότημα από όλες τις αποστολές κατά την απονομή στον Κατηγιάννη και τα ειδικά βραβεία που παίρνουν οι πρώτοι νικητές και δόθηκαν κατ’εξαίρεση στα δύο μέλης της Ελληνικής αποστολής.

Το επόμενο ραντεβού των Ελλήνων αθλητών είναι ο Διεθνής αγώνας FIS Masters στο Σέλι, που διοργανώνει ο ΕΟΣ Θεσσαλονίκης στις 18 και 19 Φεβρουαρίου 2017 και μια εβδομάδα μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Cortina d’Ampezzo της Ιταλίας.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb