Έξι Χρυσά Μετάλλια για τον ΕΟΣ Νάουσας στο Κύπελλο Ελλάδος

Σε όλες τις κατηγορίες εκτός από αυτή των αντρών ,οι αθλητές του ΕΟΣ Νάουσας μονοπωλησαν τις πρώτες θέσεις στο κύπελλο Ελλάδος.

Στην κατηγορία των γυναικών η Μαρία Ντάνου κέρδισε άνετα την πρώτη θέση στα 5000m ελεύθερης τεχνικής ενω τη δεύτερη μέρα τερμάτισε στην δεύτερη θέση στο ίδιο αγώνισμα.

Η Γωγώ Νιμπιτη κέρδισε επάξια το αργυρό μετάλλιο και το χάλκινο την επόμενη μέρα στα αντίστοιχα αγωνίσματα.

Η Ελίζα Αναστασιάδου τερμάτισε στην τέταρτη θέση και η Φαιη Γιαννακοβιτη στην πέμπτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα.

Στην κατηγορία των κορασίδων η Στελλινα Γιαννακοβιτη κέρδισε άνετα δύο χρυσά μετάλλια στο αγώνισμα των 3000m ατομικής και ομαδικής εκκίνησης. Στην ίδια κατηγορία η Μαριλίζα Νιμπιτη τερμάτισε τέταρτη και τη δεύτερη μέρα επέστρεψε μάχιμη και κέρδισε το αργυρό μετάλλιο.

Στους παίδες ο Γιώργος Αναστασιάδης στο ίδιο αγώνισμα κυριάρχησε και τις δύο μέρες κατακτώντας δύο χρυσά μετάλλια.

Στην κατηγορία των παγκορασίδων η Μάρα Τσιαρκα τερμάτισε στην πρώτη θέση.Συμμετοχη στην ίδια κατηγορία είχαν και η Ολγα Μπιτέρνα και Εύα Μπράβου

Το ντεμπούτο τους στο χιονοδρομικό στίβο έκανε και η προ αγωνιστική με εναν εξαίρετο αγώνα επίδειξης. Οι συμμετέχοντες μελλοντικοί πρωταθλητές ηταν οι Βαικου Κατερίνα Τσιατσιου Λύδια Γεωργία Τσιαρκα και Βαικου Δάφνη.

FIS 1 PIGADIA

Δύο χρυσά η Σοφία Ράλλη - Αργυρό και χάλκινο η Αναστασία Μαντσιου

Στις 21/01/2017 ο ΕΟΣ Νάουσας διοργάνωσε τον διπλό αγώνα FIS στα 3-5 Πηγάδια μετά από μια επεισοδιακή διακοπή ρεύματος την προηγούμενη μέρα . Με την άριστη συνδρομή του χιονοδρομικού κέντρου καθώς και των στελεχών του συλλόγου διοργανώθηκαν άρτια ,οι δυο αγώνες.
Σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση η Σοφία Ράλλη τερμάτισε πρώτη και στο γιγαντιαίο και στο σλάλομ.

Η Αναστασία Μαντσιου έδειξε για αλλη μια φορά την αγωνιστική της ικανότητα και τερμάτισε τρίτη και δεύτερη στα αντίστοιχα αγωνίσματα. Η Αλεξάνδρα Πασχάλη έκανε προσπαθεια που την έφερε στην έκτη θέση.

Στους άντρες ξεχώρισε ο Θανάσης Κατσανης κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο στο σλάλομ και στους δύο αγώνες. Ο Βασίλης Μάντσιος τερμάτισε τέταρτος στο ίδιο αγώνισμα και πέμπτος στο γιγαντιαίο.

Τους αγώνες καθώς και την απονομή τίμησε με την παρουσία του ο δήμαρχος Μαραθώνα κ. Ψινακης.

Αργυρό η Μαρία Ντάνου στο βαλκανικό

Στους βαλκανικούς αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στο Μέτσοβο στις 21-22/01,εκμεταλλευόμενη τις άριστες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στον αγώνα η Μαρία Ντάνου τερμάτισε στη δεύτερη θέση στο αγώνισμα των 5000m.

Την επόμενη μέρα τερμάτισε τέταρτη και πάλι στο αγώνισμα των 5000m ελεύθερης τεχνικής.

Βελτίωση σημαντική της βαθμολογίας στη διεθνή κατάταξη της FIS πέτυχαν και οι μικρότερες αθλήτριες του ΕΟΣ Νάουσας Γωγώ Νιμπιτη ,Ελίζα Αναστασιάδου και Φαίη Γιαννακοβιτη με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση για την πρόκριση τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.