Ολοκληρώθηκε στην Βέροια το 4ο ανοιχτό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης - Αποτελέσματα

Σε εορταστική ατμόσφαιρα και εξαιρετικό περιβάλλον ολοκληρώθηκε το απόγευμα η διήμερη πολύωρη δράση στη Βέροια προς τιμήν των νεαρών αθλητών της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Το 4ο αναπτυξιακό τουρνουά «Φώτης Τσιαλτζούδης» και το 6ο στο φετινό καλεντάρι της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., άρχισε, κύλησε και τελείωσε ιδανικά στο Φιλίππειο γυμναστήριο αφήνοντας με την καλύτερη γεύση αθλητές, προπονητές και συνοδούς. Η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και οι συνεργάτες της στο οργανωτικό κομμάτι δήμος Βέροιας και Όμιλος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Βέροιας, έδωσαν όλη τους την ενέργεια για να βγάλουν ομαλά το δύσκολο πρόγραμμα και να ευχαριστήσουν όλες τις αποστολές.

Επιπλέον, η πρωτεύουσα του νομού Ημαθίας, με την παράδοση των 30 και πλέον χρόνων στο άθλημα, συγκέντρωσε 250 αθλητές και αθλήτριες (επτά οι απουσίες της τελευταίας στιγμής) και σημείωσε τον υψηλότερο αριθμό συμμετοχών της και τον τρίτο καλύτερο γενικά στον θεσμό των ανοιχτών πρωταθλημάτων μικρών ηλικιών μετά τις 253 της Σίνδου, τον Μάρτιο του 2014 και τις 314 της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης, τον Φεβρουάριο του 2016. Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Αναστάσιος Ασημακόπουλος στους Νέους άνδρες, ο Γιώργος Σταματούρος στους νέους, η Αλεξάνδρα Τουντακώβα στις νεάνιδες, ο Νίκος Κορδαλής στους παίδες, η Αθηνά Λιβιεράτου στις κορασίδες, ο Αλέξανδρος Μαδέσης στους παμπαίδες, η Φωτεινή Τράκα στις παγκορασίδες και ο Δήμος Ραφαήλ στους μίνι παμπαίδες.

Το όπεν περιλάμβανε 8 ηλικιακές κατηγορίες, κάτι που δεν είχε ξανασυμβεί στα φετινά events. Πήραν μέρος αγόρια και κορίτσια από 53 σωματεία όλης της χώρας, και συγκεκριμένα από τις πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Φλώρινα, Πάτρα, Καστοριά, Κομοτηνή, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Σέρρες, Βόλο, Λάρισα, Ορεστιάδα, Κόρινθο, Χανιά, Έδεσσα, Χίο, Δράμα, Ιωάννινα, Κοζάνη και φυσικά την οικοδέσποινα Βέροια! Χρησιμοποιήθηκαν 14 τραπέζια και το πρόγραμμα εξελίχτηκε ομαλά από την αρχή μέχρι το τέλος. Η κούραση έντονη βέβαια, καθώς υπήρχε αγωνιστική δραστηριότητα για περισσότερες από 14 ώρες το Σάββατο και περίπου 9 την Κυριακή!

Οι κερκίδες του Φιλίππειου ήταν συνέχεια γεμάτες και όχι μόνο από τους εμπλεκόμενους με το τουρνουά. Παλιοί αθλητές και άλλοι φίλοι του αθλήματος είχαν ενημερωθεί για το γεγονός από τις αφίσες και τα διαφημιστικά banners, που τοποθετήθηκαν σε σημεία της πόλης και επισκέφτηκαν το γυμναστήριο για να στηρίξουν την προσπάθεια. Στους αγώνες βρέθηκαν επίσης όλοι οι προηγούμενοι πρόεδροι των σωματείων επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Βέροιας. Και είναι ευκαιρία να τονίσουμε εδώ ότι το ολυμπιακό άθλημα καλλιεργείται στην πόλη από το 1984 όταν έγινε η αρχή με τον Φίλιππο Βέροιας (σήμερα οι δύο σύλλογοι είναι ο Α.Σ.Ε.Α. και ο Ο.Ε.Α.). Τραβήχτηκαν πολλές φωτογραφίες, ενώ ετοιμάζεται και βίντεο. Από τις ανταποδοτικές, προς το παράβολο συμμετοχής, κινήσεις, είναι ότι μοιράστηκαν σε όλα τα παιδιά σάντουιτς, αλμυρό κέικ, ντόνατς, μπανάνα και αναψυκτικό, ενώ οι αθλητές και οι αθλήτριες των πρώτων 4άδων πήραν μαζί με τα μετάλλια κι από ένα αναμνηστικό με κορδελίτσα, που ανέγραφε τη διοργάνωση. Απαραίτητο να προστεθεί ότι στο γυμναστήριο βρίσκονταν συνεχώς εθελόντριες γιατροί και νοσοκόμες του Ερυθρού Σταυρού.

Η κατηγορία των Νέων ανδρών έγινε πρώτη φορά φέτος και ο Αναστάσιος Ασημακόπουλος πανηγύρισε το παρθενικό του χρυσό μετάλλιο στον θεσμό. Στον συναρπαστικό τελικό ισοφαρίστηκε από 2-0 μπροστά, ώσπου τελικά επικράτησε με 3-2 σετ του Δημήτρη Σαμαρά (11-9, 11-7, 10-12, 7-11, 11-7).

Στους νέους επιβεβαίωσε απόλυτα τα προγνωστικά ο Γιώργος Σταματούρος και πρόσθεσε μία ακόμα πρωτιά φέτος στο ενεργητικό του. Στον τελικό νίκησε τον Κωνσταντίνο Στάμου με 3-0 σετ (11-5, 11-6, 11-4).

Στις νεάνιδες η Αλεξάνδρα Τουντακώβα δικαίωσε τον ρόλο του νούμερο 1 φαβορί. Στον αμφίρροπο τελικό λύγισε την Αγγελίνα Δεβελέκου με 3-1 (11-5, 13-11, 7-11, 13-11).

Στους παίδες διεκδίκησαν το χρυσό μετάλλιο ο Νίκος Κορδαλής και ο Γεράσιμος Πετρής. Από την Κορινθία ο πρώτος, από την Αθήνα ο δεύτερος, αλλά είναι συμπαίκτες στην Ε.Α. Βόχας. Έγινε γερή κόντρα με εντυπωσιακές διακυμάνσεις στο σκορ και νικητής αναδείχτηκε ο Κορδαλής με 3-2 (4-11, 11-3, 2-11, 11-9, 11-7).

Από την Πελοπόννησο και η νικήτρια στην κατηγορία των κορασίδων. Η Αθηνά Λιβιεράτου από τους Φοίνικες Πάτρας αντιμετώπισε στον τελικό τη Θεοδώρα Βασιλειάδου και επικράτησε με 3-1 σετ (3-11, 11-3, 11-6, 12-10).

Στους παμπαίδες καταγράφηκε ένας ακόμα τελικός μεταξύ του Αλέξανδρου Μαδέση και του Κίμωνα Μήτκα, των δύο πρώτων φαβορί και ήταν ο πιο δυνατός. Το αρχικό 2-0 μετατράπηκε σε 2-2 και τελικά το 1ο φαβορί, ο Μαδέσης κατέκτησε τη νίκη στα πέντε σετ (11-6, 11-5, 10-12, 9-11, 11-7). Με σκορ 3-2 έληξε και ο «μικρός» τελικός όπου αναμετρήθηκαν δύο αθλητές του Παράδεισου Αμαρουσίου. Ο Γιώργος Κατσαπρακάκης έκαμψε τον Ευστάθιο Μανωλόπουλο.

Στις παγκορασίδες πέτυχε μεγάλη διάκριση η Φωτεινή Τράκα. Αφού κατέβαλλε στα ημιτελικά το νούμερο 1 φαβορί, τη Δήμητρα Πετσίβα με 3-2, στον τελικό ξεπέρασε και το εμπόδιο της Ευγενίας Καραθανάση (Νο 2) με 3-1 σετ για να πάρει το πρώτο της χρυσό μετάλλιο (11-5, 11-5, 13-15, 11-6).

Στους μίνι παμπαίδες τέλος, ο Ραφαήλ-Παναγιώτης Δήμος ανέβηκε άλλη μια φορά στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Ο αθλητής από την Κορινθία επιβλήθηκε με 3-0 σετ του Γιώργου Κοσμά από τον Α.Σ.Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων (11-8, 11-3, 12-10). Στα πέντε σετ κρίθηκε ο αγώνας για τις θέσεις 3-4 όπου ο Λευτέρης Καπαγιαννίδης από την Κοζάνη λύγισε τον Πέτρο Παπαναστασίου από την Καβάλα.

Τις απονομές των επάθλων έκαναν ο αντιδήμαρχος αθλητισμού δήμου Βέροιας Θεόφιλος Κορωνάς στους μίνι παμπαίδες και στις παγκορασίδες, ο πρόεδρος του Α.Σ.Ε.Α. Βέροιας Βαγγέλης Τσιαλτζούδης στους Νέους άνδρες (απένειμε έτσι το έπαθλο και στον συνονόματό του εγγονό, που πήρε την 3η θέση), ο προϊστάμενος αθλητισμού δήμου Βέροιας Ρωμύλος Αλεξανδρίδης στους παμπαίδες, ο γενικός γραμματέας του Ο.Ε.Α. Βέροιας Απόστολος Χατζηιωαννίδης στις κορασίδες, η γενική γραμματέας του Α.Σ.Ε.Α. Βέροιας Άννα Σάσαλου στους παίδες, ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α Παναγιώτης Τζόβολος στις νεάνιδες και ο γενικός γραμματέας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Χρήστος Τριγωνάς στους νέους.

Στην τελετή λήξης απηύθυναν δύο λόγια ο Χρήστος Τριγωνάς και ο Θεόφιλος Κορωνάς, οι οποίοι ευχαρίστησαν τον κόσμο για την παρουσία του κι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την οργανωτική επιτυχία και τη μεγάλη απήχηση του τουρνουά.

Οι νικητές και οι νικήτριες ανά κατηγορία:

ΝΕΟΙ ΑΝΔΡΕΣ:
1. Αναστάσιος Ασημακόπουλος (Α.Ο. Διονύσου)
2. Δημήτρης Σαμαράς (Απόλλων Καλαμαριάς)
3. Βαγγέλης Τσιαλτζούδης (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)
4. Απόστολος Δουκέρης (Α.Ο. Διονύσου)

ΝΕΟΙ:
1. Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
2. Κωνσταντίνος Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)
3. Δημήτρης Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)
4. Κωνσταντίνος Καραμαντζιάνης (Α.Σ. Γυμνάσιο)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:
1. Αλεξάνδρα Τουντακώβα (Π.Κ.Δ. Ταύρου)
2. Αγγελίνα Δεβελέκου (Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας)
3. Γεωργία Χατζάκη (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
4. Αφροδίτη Αθανασοπούλου (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

ΠΑΙΔΕΣ:
1. Νίκος Κορδαλής (Ε.Α. Βόχας)
2. Γεράσιμος Πετρής (Ε.Α. Βόχας)
3. Αλκιβιάδης Σταματούρος (Αετοί Πόλης)
4. Παναγιώτης Αδριανός (Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:
1. Αθηνά Λιβιεράτου (Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας)
2. Θεοδώρα Βασιλειάδου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)
3. Δέσποινα Μυτακίδου (Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας)
4. Ευαγγελία Τρωαδίτη (Γ.Ο.Π. Παλάσκας)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:
1. Αλέξανδρος Μαδέσης (Α.Ο. Ηράκλειο 2001)
2. Κίμων Μήτκας (Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης)
3. Γιώργος Κατσαπρακάκης (Παράδεισος Αμαρουσίου)
4. Ευστάθιος Μανωλόπουλος (Παράδεισος Αμαρουσίου)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:
1. Φωτεινή Τράκα (Α.Ο. Διονύσου)
2. Ευγενία Καραθανάση (Α.Ε.Κ.)
3. Δήμητρα Πετσίβα (Ο.Ε.Α. Έδεσσας)
4. Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

ΜΙΝΙ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:
1. Ραφαήλ-Παναγιώτης Δήμος (Ε.Α. Βόχας)
2. Γιώργος Κοσμάς (Α.Σ.Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων)
3. Λευτέρης Καπαγιαννίδης (Σ.Ε.Α. Κοζάνης)
4. Πέτρος Παπαναστασίου (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)