Προπονητικό καμπ ρυθμικής γυμναστικής διοργανώθηκε στην Βέροια

Στα πλαίσια διεξαγωγής του 1ου προπονητικού camp ρυθμικής γυμναστικής που διοργανώθηκε από τον Α.Ο. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ υπό την αιγίδα της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας ,η πόλη της Βέροιας, είχε την τιμή να υποδεχτεί από 4 έως 7 Ιουλίου, σπουδαία ονόματα προπονητριών ρυθμικής γυμναστικής τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό. Οι αθλήτριες και οι προπονήτριες που έλαβαν μέρος, ταξίδεψαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας μέχρι την Βέροια και παρακολούθησαν το άψογα οργανωμένο πρόγραμμα του camp που περιλάμβανε:

  • Ειδική φυσική προετοιμασία αθλητριών.
  • Παρουσίαση μαθήματος μπαλέτου.
  • Εύρεση στοιχείων χορογραφίας για ατομικό και ομαδικό αγώνισμα.
  • Ανάλυση καλλιτεχνικών στοιχείων σε ατομικά και ομαδικά προγράμματα.
  • Συμβουλευτική παρέμβαση σε προπονήτριες για προγράμματα αθλητριών και ομάδων ensemble όλων των κατηγοριών.
  • camp rithmik1

Το εγχείρημα αποδείχτηκε επιτυχημένο, αφενός γιατί οι αθλήτριες που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να αποκομίσουν σημαντικές εμπειρίες, αφετέρου γιατί παρόμοιες δράσεις που πραγματοποιούνται στην περιφέρεια συμβάλλουν αποτελεσματικά στην ανάδειξη του αθλήματος της ρυθμικής γυμναστικής.

Οι εισηγήτριες του camp: Kamelia Dunavska (Παγκόσμια & Ευρωπαϊκή Πρωταθλήτρια με την Εθνική ομάδα Ensemble της Βουλγαρίας, Προπονήτρια Εθνικής ομάδας Βουλγαρίας με 2η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νεανίδων 2014), Ευγενία Παπαδοπούλου (Ομοσπονδιακή προπονήτρια υπεύθυνης αγώνων και ανάπτυξης ρυθμικής γυμναστικής, πρώην αρχιπροπονήτρια Εθνικής ομάδας ensemble γυναικών με συμμετοχή στις Ολυμπιάδες Αθήνας 2004 & Λονδίνου 2012), Tsvetanka Georgieva Petkova (δασκάλα μπαλέτου), Inna Paramonova, (δασκάλα μπαλέτου), Μαργαρίτα Ατανάσοβα (υπεύθυνη προπονήτρια αγωνιστικού τμήματος Α.Ο. Αλέξανδρου), Asya Petrova (προπονήτρια ατομικού & ensemble Α.Ο. Αλέξανδρου), Αναστασία Δίγκα (χορογράφος) συνεργάστηκαν ιδανικά και προσέφεραν προπονητικές γνώσεις υψηλού επιπέδου στις συμμετέχουσες.

Το camp επισκέφθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους, ο πρόεδρος της Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε., κ. Χρήστος Ψαθάς, η αντιπρόεδρος κ. Σοφία Παπαδοπούλου και ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. κ. Αθανάσιος Βασιλειάδης που παρέστη στην τελετή λήξης την Πέμπτη 7 Ιουλίου, απονέμοντας διπλώματα σε αθλήτριες και προπονήτριες. Ακολούθησε gala με χορευτικά προγράμματα που παρουσίασαν οι αθλήτριες και το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη χρονιά.