«Όχι στα ναρκωτικά, όχι στην εξάρτηση» το μήνυμα του 6ου γύρου λίμνης Αλιάκμονα

Ο Αθλητικός Σύλλογος Βέροιας «ΗΜΑΘΙΩΝ» και το ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας διοργάνωσαν την Κυριακή 26 Ιουνίου, τον 6ο γύρο της λίμνης Αλιάκμονα (Veria Fun Run 2016), με τρείς διαγωνιστικές κατηγορίες: τροχάδην, ποδήλατα, σκεϊτ-πατίνια και μια εκτός διαγωνισμού «περπατώντας και απλά απολαμβάνοντας την διαδρομή».

Η σημερινή ημέρα 26 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, επιλέχθηκε για να σταλθεί το κοινωνικό μήνυμα «ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ».

Οι αγώνες δρόμου και ποδηλάτου πραγματοποιήθηκαν σε ηλικιακές κατηγορίες: α) Μέχρι 12 ετών, β) από 12 έως 18 και γ) από 18 και άνω.

Τα αποτελέσματα:

Τρέξιμο 18+:
1 Δάλλας Ιωάννης
2 Δημόπουλος Δημήτρης
3 Παγκράτης Δημήτρης

Ποδήλατα 18+:
1 Νίκας Λευτέρης
2 Γιαννακοβίτης Δημήτριος
3 Σερεμέτας Αναστάσιος

Τρέξιμο 12 έως 18:
1 Μπουτζιονίδης Γεώργιος
2 Μακρυγιάννης
3 Καφετζής

Ποδήλατα 12 έως 18:
1 Γαλανούδης Γιάννης
2 Μουπασιρίδης Παναγιώτης
3 Μαζαράκης

Τρέξιμο έως 12:
1 Μεταξόπουλος Αλκιβιάδης
2 Σιουκιούρογλου Ζωή
3 Πολιτίδης Χαράλαμπος

Ποδήλατα έως 12:
1 Τζέλιος Αργύρης
2 Παπαδόπουλος Θανάσης
3 Τζιούρτζιας Νικόλαος

Πατίνια:
1 Αλεξίου
2 Κιβεντίδης
3 Κιβεντίδου Πολυάννα – Κιβεντίδης Ελευθέριος

Το κύπελλο πήρε ο σύλλογος «Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό».

Στον τερματισμό διακρίναμε συμμετέχοντες όλων των ηλικιών, μικρά και μεγάλα παιδιά, μεγαλύτερους, γονείς με τα παιδιά τους στο καρότσι, την αγκαλιά ή το ποδήλατο, ποδηλάτες, ηλικιωμένους, κάποιους που έτρεξαν ή περπάτησαν την διαδρομή, άλλους με πατίνια, αλλά και μια κυρία με το σκυλάκι της.

Μετά τις απονομές τιμήθηκε για την πολύχρονη προσφορά του στα Ημαθιώτικα, και όχι μόνο γράμματα και ιδίως τη συμβολή του στην έκδοση από τον Ημαθίωνα του βιβλίου «Το Παγκράτιο διά μέσου των αιώνων», ο φιλόλογος-συγγραφέας κ. Θωμάς Γαβριηλίδης.

Στο χώρο της εκδήλωσης υπήρχαν σημεία, όπου οι μετέχοντες μπορούσαν να προσφέρουν ως συμβολικό παράβολο συμμετοχής, τρόφιμα μακράς διάρκειας, για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βέροιας, ενώ παράλληλα λειτούργησε bazaar αγάπης από τα μέλη της «Πρωτοβουλίας για το παιδί», κι ενημέρωση από την Πρόσβαση.

Το παρόν έδωσε ο νεοσύστατος σύλλογος V.H.V - Veterans Women Handball Veria, μέλη του Μουσικού Σχολείου Βέροιας και αρκετοί ακόμη εθελοντές που βοήθησαν στην διοργάνωση της εκδήλωσης.

Οι διοργανωτές ανανέωσαν το ραντεβού για του χρόνου, με ακόμη περισσότερες συμμετοχές.