Βέροια: Όλα έτοιμα για την Βικελαία Γιορτή ποδηλάτου και τον Γύρο Λίμνης Αλιάκμονα (video)

Δυο αθλητικές εκδηλώσεις που αγκαλιάστηκαν τα προηγούμενα χρόνια από τους Βεροιώτες θα διοργανώσει τις επόμενες ημέρες η ΚΑΠΑ Βέροιας σε συνεργασία με τοπικούς φορείς. Συγκεκριμένα, την Κυριακή 19 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η Βικελαία Γιορτή Ποδηλάτου και την Κυριακή 26 Ιουνίου ο Γύρος Λίμνης Αλιάκμονα. Και οι δυο εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις 11πμ (ώρα προσέλευσης 10πμ γι αυτούς που θα συμμετάσχουν).

Για τις δυο εκδηλώσεις, το ΚΑΠΑ Βέροιας έδωσε συνέντευξη τύπου. Για την Βικελαία Γιορτή, ο κ. Κορωνάς είπε ότι φέτος πήγε λίγο πιο πίσω, αμέσως μετά το κλείσιμο των σχολείων. Η διοργάνωση θα διεξαχθεί όπως ακριβώς τα προηγούμενα χρόνια, με την ίδια αφετηρία, τον ίδιο τερματισμό και χωρίς διαγωνιστικό χαρακτήρα.

Για τον Γύρο Λίμνης, ο κ. Κορωνάς τόνισε ότι φέτος μπορεί να γίνει πραγματικός γύρος της λίμνης και να προστεθεί στην διαδρομή και το κομμάτι της γέφυρας Αλιάκμονα. Οι κατηγορίες για δρομείς και ποδηλάτες είναι τρεις (έως 12 ετών, έως 18 ετών και από 18 και άνω) ενώ θα συμμετάσχουν πατίνια, καρότσια κ.α. χωρίς διαγωνιστικό χαρακτήρα. Κεντρικό μήνυμα θα είναι: "Όχι στα ναρκωτικά, όχι στην εξάρτηση" ενώ θα υπάρχουν και καλάθια του κοινωνικού παντοπωλείου και όσοι επιθυμούν μπορούν να συνεισφέρουν με τρόφιμα. Στην εκδήλωση, ο Ημαθίωνας θα τιμήσει τον Βεροιώτη ιστορικό - συγγραφέα Θωμά Γαβριηλίδη για την προσφορά του στα Γράμματα. Επίσης θα υπάρχει περίπτερο της "Πρόσβασης" για όσους χρειάζονται βοήθεια ή πληροφορίες.

Δείτε σε βίντεο του Tvlink.gr την συνέντευξη τύπου