Οι διακρίσεις του ΕΟΣ στο Εθνικό Πρωτάθλημα

Στο χιονοδρομικό κέντρο του Βόρρα, έπεσε η αυλαία του Εθνικού Πρωταθλήματος, για τις αγωνιστικές κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών-Εφήβων-Νεανίδων, των αλπικών αγωνισμάτων, για την χιονοδρομική περίοδο 2015-2016. Από 1-3 Απριλίου 2016, διοργανώθηκαν οι Πανελλήνιοι Αγώνες Χιονοδρομίας (Π.Α.Χ), ενώ η συμμετοχή των ξένων αθλητών έδωσε και άρωμα διεθνούς άμιλλας, στα αποτελέσματα των συμμετεχόντων αθλητών. Ο Ε.Ο.Σ Νάουσας συμμετείχε με εννεαμελή αποστολή.

Την Παρασκευή 1 Απριλίου, οι αθλητές αγωνίστηκαν στην γιγαντιαία τεχνική κατάβαση. Στην κατηγορία Νέων Ανδρών, ο Δημήτρης Μπακαλιός φόρεσε το ασημένιο μετάλλιο της δεύτερης θέσης, ακολουθούμενος από τον Θανάση Κατσάνη στην τέταρτη θέση και τον Παναγιώτη Πινακούδη στην πέμπτη θέση. Στην κατηγορία Νεανίδων, η Ευδοκία Μποσμαλή, κατετάγη στην πέμπτη θέση.

Το Σάββατο 2/4/2016, στο άθλημα της τεχνικής κατάβασης, ο Ε.Ο.Σ Νάουσας φιγουράρισε -στην κατηγορία των Γυναικών- στην πρώτη θέση με την Σοφία Ράλλη, και την Έλενα Ζηκόπη στην τέταρτη, ενώ στην κατηγορία των Νεανίδων, η Αναστασία Μάντσιου, πλασαρίστηκε στην δεύτερη θέση, με έπαθλο το ασημένιο μετάλλιο. Στο ίδιο αγώνισμα, ο Βασίλης Μάντσιος, απέσπασε το χάλκινο μετάλλιο και την τρίτη θέση.

Αξιόλογη όμως ήταν και η διεθνής κατάταξη (βαθμολογία F.I.S) των αθλητών του ΕΟΣ. Στο αγώνισμα της τεχνικής κατάβασης (κατηγορία Γυναικών), η Σοφία Ράλλη κράτησε κι εκεί τα σκήπτρα της πρωτιάς, ενώ η Αναστασία Μάντσιου τερμάτισε στην πέμπτη θέση, όπως και ο Βασίλης Μάντσιος, στην κατηγορία των Ανδρών. Στο αγώνισμα της γιγαντιαίας τεχνικής κατάβασης (κατηγορία Ανδρών), ο Δημήτρης Μπακαλιός διατήρησε την δεύτερη θέση του στο βάθρο των νικητών, ενώ ο Θανάσης Κατσάνης, απέσπασε την πέμπτη θέση.

Την Κυριακή 03.04.2016, διοργανώθηκε το αγώνισμα του ομαδικού παράλληλου με τον ΕΟΣ Νάουσας να τερματίζει στην τρίτη θέση.