Αναπτυξιακό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης στην Βέροια

Καλλιεργεί με συνέπεια την επιτραπέζια αντισφαίριση εδώ και πολλά χρόνια. Από καιρό ενέταξε στις δραστηριότητές της και τη διοργάνωση τουρνουά μικρών ηλικιών και, αφού κινήθηκε αρχικά σε επίπεδο Βόρειας Ελλάδας, από τη σεζόν 2013-2014 διεξάγει επιτυχώς και αντίστοιχα όπεν πανελλήνιας εμβέλειας. Το τελευταίο και σαφώς εντυπωσιακό εγχείρημα; 

Προσκάλεσε τον Αύγουστο τις εθνικές μας ομάδες ανδρών και γυναικών και φιλοξένησε σπουδαίο προπονητικό καμπ, στο οποίο μάλιστα πήραν μέρος και δύο ξένοι διεθνείς αθλητές. Όλος αυτός ο πρόλογος γίνεται για τη Βέροια και δεν έχει ίχνος υπερβολής. Με μία σειρά από αθλητικά γεγονότα η όμορφη πρωτεύουσα του νομού Ημαθίας έχει δείξει την απεριόριστη αγάπη της για το άθλημα και περιμένει ανυπόμονα να το προβάλλει και να το τιμήσει ξανά την άλλη εβδομάδα στο νέο αναπτυξιακό της πρωτάθλημα. Θα γίνει το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Νοεμβρίου στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Φιλίππειο και το διοργανώνει η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε συνεργασία με τον δήμο Βέροιας. Είναι το 5ο στη φετινή σειρά της ομοσπονδίας, το 3ο της Βέροιας και αναμένεται να έχει μεγάλη ανταπόκριση. Αύριο Κυριακή λήγει η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής.

Τα τοπικά σωματεία Ο.Ε.Α. και Α.Σ.Ε.Α. βρίσκονται κι αυτά …στο πόδι ώστε να βοηθήσουν στην πετυχημένη διοργάνωση των αγώνων. Στην ομοσπονδία άλλωστε, είναι νωπές οι όμορφες μνήμες από την εξαιρετική οργάνωση, που μαζί με τον δήμο της Βέροιας εξασφάλισαν τα δύο σωματεία για τη συγκέντρωση προετοιμασίας των εθνικών ομάδων στην πόλη και στο Σέλι. Και σε αυτό το ατομικό τουρνουά η προκήρυξη περιλαμβάνει δέκα ηλικιακές κατηγορίες. Αυτές των Νέων ανδρών-Νέων γυναικών, νέων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων, παμπαίδων-παγκορασίδων και μίνι παμπαίδων-μίνι παγκορασίδων. Όπως κάθε φορά, το σύστημα διεξαγωγής έχει ομίλους στην πρώτη φάση και νοκ άουτ παιχνίδια με διαβάθμιση στη δεύτερη.

Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι σε εξέλιξη από την περασμένη Δευτέρα. Υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο on-line σύστημα δηλώσεων της ιστοσελίδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (http://entries.httf.gr) και η προθεσμία λήγει αύριο Κυριακή. Το παράβολο συμμετοχής είναι 25 ευρώ για κάθε αθλητή. Μέχρι τώρα ο υψηλότερος αριθμός συμμετοχών στη Βέροια είναι οι 183 στην έναρξη της προσπάθειας, τον Ιανουάριο του 2014. Η κλήρωση θα διενεργηθεί το απόγευμα της Τρίτης 10 Νοεμβρίου στα γραφεία της Τοπικής Επιτροπής στη Θεσσαλονίκη και θ’ ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση για το πρόγραμμα. Σαν γενική ειδοποίηση πάντως, η προκήρυξη αναφέρει ότι οι αγώνες θ’ αρχίσουν το Σάββατο στις 08.30 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή στις 7μ.μ.