Η Βέροια φιλοξενεί την Εθνική Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης

Στη Βέροια θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της η εθνική ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών και γυναικών, το διάστημα 11-19 Αυγούστου. Το Τμήμα Αθλητισμού του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας απηύθυνε τη σχετική πρόσκληση στην Ε.Φ.Ο.Επ.Α., η τελευταία ανταποκρίθηκε με χαρά και αυτό το προπονητικό καμπ θα δώσει την ευκαιρία για την πρώτη επίσκεψη των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων στη Βέροια. Οι εθνικές μας ομάδες για δεύτερη φορά στην ιστορία τους, προετοιμάζονται στην περιφέρεια (προηγήθηκε το 2012 το Καρπενήσι). 
 
Η πρόταση του Δήμου Βέροιας ήταν να φιλοξενήσει τους αθλητές και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής στο Σέλι και να τους παραχωρήσει το «Φιλίππειο» γυμναστήριο για τις προπονήσεις τους. Στο γνωστό ορεινό προορισμό εξασφαλίζεται η διαμονή και η διατροφή των μελών της αποστολής, μέρος προπονήσεων, ενώ το μεγαλύτερο θα γίνονται στο «Φιλίππειο».
 
«Είναι σημαντικό γεγονός για τη Βέροια να φιλοξενήσει την Εθνική μας ομάδα, η οποία είναι από τις κορυφαίες στην επιτραπέζια αντισφαίριση» είπε ο Πρόεδρος του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας Θεόφιλος Κορωνάς, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ.
 
«Σημαντικότερο όμως για εμάς, είναι ότι θα γίνει η προετοιμασία και η διαμονή, στο Σέλι. Θέλουμε να καταδείξουμε ότι το Σέλι είναι ένας προορισμός με ιδανικές συνθήκες, προορισμός για προετοιμασίες ομάδων και η παρουσία των εθνικών μας ομάδων πινγκ-πονγκ είναι η απαρχή. Δυστυχώς οι εγκαταστάσεις δεν ανήκουν στον Δήμο Βέροιας, ωστόσο θεωρούμε ότι έχουμε υποχρέωση να βάλουμε ένα λιθαράκι ώστε να ξεκινήσει κάτι καλό, μια προοπτική ανάδειξής του και πάλι στον τομέα αυτό» τόνισε ο Θεόφιλος Κορωνάς.
 
Ολοκληρώνοντας ο Πρόεδρος του ΚΑΠΑ επισήμανε ότι «το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε και έχει πολύ μεγάλους αθλητές, όπως ο Κρεάγκα, ο Παναγιώτης Γκιώνης που είναι Νο 5 στην Ευρώπη και Νο 17 στον κόσμο. Μάλιστα ο Γκιώνης αγωνίζεται στην ομάδα του Ντίσελντορφ η οποία είναι κάτι σαν την Ρεάλ Μαδρίτης στο ποδόσφαιρο. Η εθνική μας ομάδα είναι 4η στην Ευρώπη. Καταλαβαίνεται το μέγεθος. Γι αυτό θεωρούμε ότι είναι ευκαιρία να διαφημιστεί το Σέλι το οποίο είναι πολύ καλό και για προετοιμασία και για διαμονή. Μπορεί να φέρει τουρισμό, προβολή και χρήματα».  
 
Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Α.Σ.Ε.Α.) Βέροιας Ευάγγελος Τσιαλτσιούδης ο οποίος είπε πως «είναι σίγουρο ότι η έλευση των εθνικών μας ομάδων θ’ αποτελέσει σημαντικό αθλητικό γεγονός για την πόλη. Υπάρχει η περιοχή μας είναι πολύ δραστήρια στο άθλημα».
 
Αναφερόμενος στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση ο Ευάγγελος Τσιαλτσιούδης είπε ότι «το πινγκ πονγκ είναι Ολυμπιακό άθλημα από τους θερινούς αγώνες στη Σεούλ. Σε παγκόσμιο επίπεδο εμφανίστηκε το 1870, ενώ στην Ελλάδα το 1930. Η Ελληνική Ομοσπονδία ιδρύθηκε το 1956 και με την έλευση του Κρεάνγκα και του Τσόκα, η Ελλάδα από τα μέσα του 1990, συγκαταλέγεται στις παγκόσμιες δυνάμεις. Μάλιστα το 2013 η εθνική μας ομάδα κατέκτησε την 2η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».
 
Καταλήγοντας ο Πρόεδρος του Α.Σ.Ε.Α. Βέροιας είπε πως «η προετοιμασία γίνεται για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα γίνει τον Σεπτέμβριο στο Αικατερίνμπουργκ της Ρωσίας και για το Παγκόσμιο του 2016  στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Μαζί με την ελληνική αποστολή στην πόλη μας, θα είναι και δύο σπουδαίοι διεθνείς παίκτες από την Ουγγαρία, ο Ντάνιελ Κοσίμπα και ο Μπένεντεκ Όλαχ οι οποίοι θα βοηθήσουν στην προετοιμασία των δικών μας παικτών, μέσα από αγώνες θα δίνουν μεταξύ τους».