Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Goalball: Διπλή Βεροιώτικη παρουσία στο Κάουνας τον Ιούλιο!

ago karaio

Ονομάζεται Golball και πρόκειται για ένα αμιγώς παραολυμπιακό άθλημα για αθλητές τυφλούς ή με σοβαρά προβλήματα όρασης. Λίγοι το γνωρίζουν και ακόμα λιγότεροι έχουν παρακολουθήσει κάποιον αγώνα. Παρόλο που δεν καλλιεργείται –ακόμα- στη Βέροια, η πόλη μας θα εκπροσωπηθεί με δύο άτομα, με διαφορετικό ρόλο το καθένα, στο ερχόμενο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α' κατηγορίας, που θα διεξαχθεί από τις 7 ως τις 11 Ιουλίου στο Arvidas Sabonis Hall, στο Κάουνας της Λιθουανίας.

Ο λόγος για την πολλάκις Πρωταθλήτρια Ελλάδος με την Α.Ε. Τυφλών «Πυρσός» Θεσσαλονίκης, 16χρονη αθλήτρια με Ολική Απώλεια Όρασης Βασιλική Άγκο, η οποία ως μέλος της Εθνικής Ομάδας Γυναικών, θα παλέψει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που δεν θα είναι άλλο από την πρόκριση της ομάδας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες Rio 2016, μετά την άκρως τιμητική 7η θέση που κατέκτησε η ομάδα στους πρόσφατους Παγκόσμιους Αγώνες της IBSA στην Σεούλ.

Ο έτερος συμπολίτης μας είναι ο Αλέξανδρος Καραϊωσήφ, Καθηγητής Ειδικής Φυσικής Αγωγής, Προπονητής Αθλητών με Αναπηρία και Πρόεδρος του Α.Σ. Προσαρμοσμένου Αθλητισμού «Εν Σώματι Υγιεί» Βέροιας, ο οποίος είναι Διαιτητής/Κριτής Goalball και φέτος, για πρώτη φορά από το 2007 που ασχολείται με το άθλημα, κλήθηκε να συμμετέχει ως Κριτής σε ένα επίσημο διεθνές τουρνουά του εξωτερικού.