Η Νόβι από την Σερβία κέρδισε τον Βριληττό

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία το 3ο Διεθνές Τουρνουά αναπτυξιακών ηλικιών χάντμπολ «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» στη Βέροια στην κατηγορία των Παμπαίδων με την συμμετοχή 18 ομάδων από 7 χώρες, υπό την αιγίδα του Δήμου Βέροιας και με την συμπαράσταση της ΟΧΕ και του Φίλιππου Βέροιας.

Μεγάλη θριαμβεύτρια ήταν η Νόβι Βελιγραδίου που κόντρα στα προγνωστικά επικράτησε της περσινής νικήτριας Κροάσια Ζάγκρεμπ με 15-9 και κατέκτησε τον τίτλο για δεύτερη φορά μετά το 2013, όταν νίκησε τον Φίλιππο στον τελικό του «1ου ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» που έγινε στα Βριλήσσια.

Το παιχνίδι διεξήχθη μέσα σε ένα κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο «Φιλίππειο» μπροστά σε 700 και πλέον θεατές.

All star team
Τερματοφύλακας: Ντούσαν Τάσιτς (Νόβι)
Δεξί εξτρέμ: Εντζον Βιλμς (Γέρσι)
Αριστερό εκτρέμ: Γιόαβ Λουμπρόσο (Ισραήλ)
Δεξί ίντερ: Μίλαν Γκολούμποβιτς (Νόβι)
Αριστερό ίντερ: Δημήτρης Γκάρας (Φίλιππος)
Πίβοτ: Ιβάν Μίσιτς (Παρτιζάν)
Πλέι μέικερ: Κώστας Μπασδέκης (Δούκας)
Πρώτος σκόρερ (51 γκολ): Γιόαβ Λουμπρόσο (Ισραήλ)
Ξεχωριστός αθλητής: Μπόριτς Ντόντιτς (Λοκομοτίβα)
MVP: Βόγισλαβ Μιλούνοβιτς (Νόβι)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ημιτελικά: Κροάσια Ζάγρεμπ- Ισραήλ 20-18
Ημιτελικά: Παρτιζάν Βελιγραδίου- Νόβι Βελιγραδίου 17-26
θέσεις 7-8 Άρης Νίκαιας- Φοίβος Συκεών 14-13
θέσεις 5-6 ΑΣΕ Δούκα- Κλιμάκιο Παμπαίδων 22-26
Μικρός τελικός (θέσεις 3-4): Ισραήλ- Παρτιζάν 32-24
Τελικός (θέσεις 1-2): Κροάσια Ζάγκρεμπ- Νόβι 9-15
Χρυσή βίβλος
2013: Νόβι Βελιγραδίου
2014: Κροάσια Ζάγκρεμπ
2015: Νόβι Βελιγραδίου

Τελική Κατάταξη
1. Νόβι Βελιγραδίου (Σερβία)
2. Κροάσια Ζάγκρεμπ (Κροατία)
3. Εθνική Ισραήλ
4. Παρτιζάν
5. Επίλεκτοι Ελλάδος
6. ΑΣΕ Δούκα
7. Άρης Νίκαιας
8. Φοίβος Συκεών
9. Φίλιππος Βέροιας
10. Γέρσι (Δανία)
11. Βαλένς (Γαλλία)
12. Ράστιμο (Σερβία)
13. ΠΑΟΚ
14. Σεν Ραφαέλ (Γαλλία)
15. Βριλήσσια
16. Φαίακας Κέρκυρας
17. Λοκομοτίβα Μπριτσκό (Βοσνία)
18. ΧΑΝΘ

Στη ΒΕΡΓΙΝΑ Ο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ»

Στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας περιηγήθηκαν όλες οι αποστολές του 3ου Διεθνούς τουρνουά Χάντμπολ

Δείχνοντας για άλλη μια φορά το πολιτιστικό του πρόσωπο ο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» πρόσφερε στα παιδιά των 18 συμμετεχόντων ομάδων την δυνατότητα να δουν από κοντά και να θαυμάσουν τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας και τον τόπο ταφής των Μακεδόνων Βασιλέων. Έτσι τα παιδιά από την Ελλάδα και το εξωτερικό –και ειδικότερα αυτά από τα Βαλκάνια- γνώρισαν την πλούσια ιστορία της πατρίδας μας.

Μια μεγάλη αγκαλιά στη Μέριμνα
Οι διοργανωτές του 3ου Διεθνούς Τουρνουά αναπτυξιακών ηλικιών χάντμπολ «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» δεν σταμάτησαν εκεί. Προσπαθώντας να προβάλουν το κοινωνικό έργο του Κέντρου Μέριμνας για άτομα με Ειδικές Δεξιότητες, οργάνωσαν επίσκεψη αντιπροσωπείας όλων των αποστολών των ομάδων στον χώρο που στεγάζεται η Μέριμνα. Είδαν από κοντά τα άτομα που δέχονται την φροντίδα της Μέριμνας, καθώς και τον τρόπο που μεγαλώνουν και προσπαθούν να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο.
Μάλιστα τα άτομα με ειδικές δεξιότητες βρέθηκαν και στο «Φιλίππειο», όπου έπαιξαν χάντμπολ και χειροκροτήθηκαν θερμά από όλους τους θεατές.

Γιορτή των παλαιμάχων
Παραδοσιακά στο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» την τελευταία ημέρα των αγώνων, πραγματοποιήθηκε ο αγώνας παλαιμάχων του Φιλίππου Βέροιας και των προπονητών- δημοσιογράφων του τουρνουά, που δεν έβγαλε νικητή, αφού όλοι κέρδισαν.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΚΡΟΑΣΙΑ ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ 20-18
Πέρυσι στον τελικό, φέτος στον ημιτελικό, η Κροάσια ήταν και πάλι η νικήτρια κόντρα στο Ισραήλ με 20-18. Η ομάδα του Ζάγκρεμπ ήρθε και αυτή τη χρονιά στο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» και με τον χαρακτήρα του φαβορί και για να υπερασπιστεί τον τίτλο της και θα έχει την ευκαιρία να το κάνει.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν αμφίρροπο και το παιχνίδι φαινόταν πως θα εξελιχθεί σε ντέρμπι με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες 10-10. Το δεύτερο 20λεπτο ήταν όμως καθοριστικό, αφού οι Κροάτες κατάφεραν να βρουν λύσεις απέναντι στην πιεστική άμυνα 3-3 των Ισραηλινών και δέκα λεπτά πριν τη λήξη άρχισαν να «χτίζουν» μια διαφορά και προηγήθηκαν με 17-13 στο 31:05. Το Ισραήλ προσπάθησε να μειώσει, όμως ο Πούριτς κάτω από τα δοκάρια είχε αντίθετη άποψη, αφού με καίριες επεμβάσεις δεν επέτρεψε στους Ισραηλινούς να φτάσουν στην ανατροπή.

Μπόρις Νέμετς (Προπονητής – Κροάσια Ζάγκρεμπ): «Ήταν ένα καταπληκτικό παιχνίδι για τους θεατές και για τους παίκτες πριν τον τελικό. Είμαστε έτοιμοι για αυτό το μεγάλο ματς και ελπίζουμε να πάρουμε την πρώτη θέση».
Μπέντζαμιν Ιντζέλ (Προπονητής – Εθνική Ισραήλ): «Πρώτα από όλα θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην Κροάσια Ζάγκρεμπ, στους παίκτες και σε όλο τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο. Έπαιξαν καλύτερα και ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα. Είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μου. Είναι παιδιά με μεγάλη καρδιά. Ήταν λίγο άτυχοι, έκαναν και μερικά λάθη από το άγχος τους, αλλά έτσι είναι το παιχνίδι. Άλλες φορές κερδίζεις και άλλες χάνεις».

ΚΡΟΑΣΙΑ ΖΑΓΚΡΕΜΠ - ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ 20-18
Πεντάλεπτα: 3-2, 5-4, 7-7, 10-10 (ημχ.), 12-12, 16-13, 19-15, 20-18
ΚΡΟΑΣΙΑ ΖΑΓΚΡΕΜΠ (Νέμετς Μπόρις): Πούριτς, Κράλιεβιτς 4, Στάστεβιτς 6, Κάμπα, Ντράσκοβιτς, Φριτζ, Κασάρ, Μπένκοβιτς 2, Μπράνιτς, Νρούζινετς, Σαφράνκο 1, Βρίμπιτς, Μπουνάτσκι, Γιαβόρ 1, Πλάνινιτς 6, Ρόβις
ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ (Μπέντζαμιν Ίντζελ): Νέστερτσουκ, Ιλιουκάιν, Ζαγκάινοφ, Σούμαν, Τσεμερκίνσκι, Κοέν 1, Κεσέμ 3, Νιβ, Νταγιάν 3, Κατς, Ίντο, Πίντο, Σίμσι 1, Μότολα, Σαχάρ, Λουμπρόζο 10, Φαρκάς
Διαιτητές: Χρζαν, Γιάνας. Δίλεπτα: 4-5

ΠΑΡΤΙΖΑΝ – ΝΟΒΙ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ 17-26
Σε παράσταση για ένα ρόλο εξελίχθηκε ο εμφύλιος του Βελιγραδίου με τη Νόβι να είναι αυτή που πρωταγωνίστησε επικρατώντας με 26-17 της Παρτίζαν και σφράγισε το εισιτήριο για τον τελικό κόντρα στην Κροάσια Ζάγκρεμπ.
Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης δεν έδιναν την εντύπωση ότι η Νόβι θα έφτανε σε μια τόσο εύκολη νίκη, αφού η Παρτίζαν έδειχνε να ελέγχει τον ρυθμό και να έχει τις επιθετικές λύσεις αφού προηγήθηκε με 6-3. Όμως, η παίκτες της Νόβι με ένα σερί 4-0 πέρασε μπροστά με 7-6 κι έκτοτε δεν έχασε το προβάδισμα. Το δεύτερο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στη Νόβι που έφτασαν τη διαφορά στο +7 και δεν έδωσε δικαίωμα στην Παρτίζαν να πιστέψει πως μπορεί να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση.

Ακίμ Κόμνενιτς (Προπονητής – Παρτίζαν): «Τα αισθήματα μου δεν είναι πολύ καλά αυτή τη στιγμή, αλλά είναι απλά ένα παιχνίδι. Τα παιδιά τα έδωσαν όλα σήμερα. Θα προπονηθούμε και θα δούμε το επόμενο ματς. Συγχαρητήρια στην Νόβι, τους εύχομαι να νικήσουν στον τελικό».
Βλάντα Σίμιτσιτς (Προπονητής – Νόβι Βελιγραδίου): «Το κλειδί σε αυτό το ματς ήταν τόσο η άμυνα, όσο και επίθεση. Επίσης τα παιδιά έδειξαν πως διαθέτουν καρδιά για να πάρουν ένα τέτοιο παιχνίδι. Παίξαμε πολύ καλή άμυνα, βάλαμε κάποια εύκολα γκολ στον αιφνιδιασμό που ανύψωσαν την ψυχολογία μας. Ο Μιλούνοβιτς ήταν ο καλύτερος μας παίκτης σήμερα, είμαι πολύ χαρούμενος για αυτόν, όπως και για όλη την ομάδα. Νομίζω το αξίζαμε να είμαστε στον τελικό. Ειλικρινά πιστεύω ότι η Κροάσια είναι η καλύτερη ομάδα στο τουρνουά, αλλά και στην Ευρώπη. Είναι πολύ δυνατοί, πολύ γρήγοροι και επίσης έχουν τρομερή τεχνική. Είναι το μεγάλο φαβορί, αλλά θα παλέψουμε για την νίκη και το τρόπαιο».

ΠΑΡΤΙΖΑΝ – ΝΟΒΙ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ 17-26
Πεντάλεπτα: 4-3, 6-6, 6-9, 7-12 (ημχ.), 10-14, 12-18, 15-21, 17-26
ΠΑΡΤΙΖΑΝ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ (Ακίμ Κόμνενιτς): Μιχαήλοβ, Στίγιοβιτς, Μιλοβάνοβιτς, Τσάνακ, Χάιντιν 2, Τσαΐροβιτς, Γιέβτιτς, Μπάρατς 2, Μίσιτς 2, Βίζλινα 2, Κρίστιτς 1, Γκάγιτς 1, Μίτιτς 1, Μιλαντίνοβιτς, Στάνιτς 1, Γκοΐκοβιτς 5

ΝΟΒΙ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ (Βλάντα Σίμιτσιτς): Τάσιτς, Ράγιτς 1, Τομόβ 5, Καρλιούσα, Ντέριτς 2, Ντζελεσόσκι 1, Στοΐκοβιτς 3, Μπιοτσανίν, Ρανισάβλιεβιτς, Τοντόροβιτς 2, Κόστιτς, Μιλούνοβιτς 9, Γκολούμποβιτς 3, Όπατσιτς, Μιλόγιεβιτς, Κοβάσεβιτς
Διατητές: Ανταμάτεν, Γουάπ Δίλεπτα: 2-1

ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ 14-13
Την 7η θέση κατέκτησε ο Άρης Νίκαιας που επικράτησε με 14-13 του Φοίβου Συκεών για τον αγώνα κατάταξης των θέσεων 7-8. Η ομάδα της Νίκαιας πήρε από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα και προηγήθηκε με 5-1, με τον Φοίβο να αντιδρά και να καταφέρνει να περιορίσει τη διαφορά λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου στα δύο γκολ. Ανάλογη ήταν η συνέχεια και στο δεύτερο μέρος, αφού και πάλι ο Άρης αύξησε τη διαφορά, με τους Θεσσαλονικείς να αντεπιτίθενται και να πλησιάζουν πέντε λεπτά πριν από τη λήξη στο ένα γκολ, αλά χωρίς ουσιαστικά να μπορούν να ισοφαρίσουν με τους Νικαιώτες να «κλειδώνουν» ουσιαστικά τη νίκη 40'' πριν το τέλος κάνοντας το 14-12.

Θανάσης Καρακεχαγιάς (Προπονητής – Φοίβος Συκεών): «Είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου σε κάποια πράγματα, ενώ σε άλλα όχι. Γενικά είμαι ευχαριστημένος. Βλέπουμε τις αδυναμίες μας, είναι υψηλό το επίπεδο. Σίγουρα βοηθάει το γεγονός ότι τα παιδιά παίζουν τέτοια ματς σε αυτή την ηλικία».
Ιωάννης Γρηγοράκης (Προπονητής - Άρης Νίκαιας): «Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Ο στόχος είχε επιτευχθεί από την πρώτη μέρα, αφού περάσαμε στη φάση που θέλαμε. Κάναμε ένα πολύ κακό παιχνίδι χθες και το αφήσαμε πίσω. Είχαμε έναν όχι τόσο σοβαρό τραυματισμό, ευτυχώς, αλλά όσο να' ναι είναι μία σημαντική απώλεια, όμως τα παιδιά δείξανε χαρακτήρα σε κάποια σημεία απέναντι σε μία πάρα πολύ ομάδα. Εμένα ο Φοίβος μου αρέσει πάρα πολύ. Είμαι πολύ χαρούμενος, μακάρι να ξαναέρθουμε εδώ για αυτό το τουρνουά».

ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ 14-13
Πεντάλεπτα: 3-0, 5-1, 6-3, 7-5 (ημχ.), 10-6, 12-9, 12-11, 14-13
ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (Ιωάννης Γρηγοράκης):Νάκης, Τερλέτσκι, Καλπέρης, Δρoγγάρης, Πατσουλίνης 2, Βλάχος 2, Ασβεστάς, Κρεμμύδας, Γρούσπας,Κοκκοράκης, Ντεσούνι, Πογάτος 4, Χουρσουντιάν 5, Κούβαρης, Τσαμούρης, Αρτινιάν 1
ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ (Καρακεχαγιάς Αθανάσιος): Μίγκας 2, Σιγιρίδης 2, Καρακεχαγιάς, Μπόσκος, Παναγιωτίδης 3, Γεωργαντόπουλος 2, Γιαγούλας, Αθανασιάδης 2, Μαρκάτος, Αρβανίτης, Παντελίδης 1, Καλαϊτζης 1, Φώτογλου, Γρηγοριάδης, Καμπίτσης, Θωΐδης
Διαιτητές: Χαραμούλ, Μπλάνερ. Δίλεπτα: 2-1

Α.Σ.Ε. ΔΟΥΚΑ – ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ 22-26
Με νίκη, 26-22 επί του Δούκα, που της έδωσε την 5η θέση έκλεισε το τουρνουά η ομάδα του Κλιμακίου των Παμπαίδων. Το πρώτο ημίχρονο ήταν ντέρμπι με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες ή να αποκτά ένα γκολ προβάδισμα ο Δούκας. Ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν από την λήξη του ημιχρόνου το Κλιμάκιο πήρε προβάδισμα 14-13, που ήταν και το αποτέλεσμα ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο το Κλιμάκιο με πρωταγωνιστές τους Μαυρίδη και Μαραμαθά, αύξησαν τη διαφορά και έφτασαν στη νίκη, που τους έφερε στην 5η θέση την υψηλότερη για ελληνική ομάδα στο τουρνουά.

Τάσος Χατζηπαρασίδης (Προπονητής – Κλιμάκιο Παμπαίδων): «Ο στόχος για ένα κλιμάκιο δεν ήταν να κατακτήσει μία υψηλή θέση, αλλά αφού ήρθε είναι καλοδεχούμενο. Η ελληνική ανάπτυξη είναι εδώ, είμαστε πολλοί και αξιόλογοι προπονητές. Είναι καλό να δούμε τους ξένους και να παραδειγματιστούμε αλλά δεν είναι όλα τα χαρακτηριστικά τους για να τα αντιγράψεις, πολλά είναι και για να τα αποφεύγεις. Δεν πρέπει να έχουμε ξενομανία. Σε κάποια πράγματα είμαστε καλοί, σε κάποια άλλα όχι. Δουλεύουμε για να τα βελτιώσουμε».
Δημήτρης Στραβομύτης (Προπονητής – Α.Σ.Ε. Δούκα): «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους αθλητές μου για την προσπάθειά τους. Ήρθαν εδώ και μπήκαν στην εξάδα, που είναι πάρα πολύ σημαντικό γεγονός. Μεταξύ των ελληνικών συλλόγων, κατακτήσαμε την πρώτη θέση. Στις λεπτομέρειες κρίθηκε το σημερινό παιχνίδι και ίσως αν ήμασταν λίγο πιο προσεκτικοί να είχαμε καταλάβει την πέμπτη θέση. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε ακόμα πιο σκληρά, ώστε να βελτιωνόμαστε συνεχώς. Το μέλλον του ελληνικού χάντμπολ μπορεί να γίνει καλύτερο, ωστόσο έχουμε πρόβλημα στρατηγικής. Πρέπει να βρούμε τρόπο να προσεγγίσουμε παιδιά με περισσότερο αθλητικό ταλέντο. Η Ομοσπονδία πρέπει να βρει τρόπο να περάσει το χάντμπολ στην κοινωνία».

Α.Σ.Ε. ΔΟΥΚΑ – ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ 22-26
Πεντάλεπτα: 4-3, 6-5, 10-7, 12-13 (ημχ.), 15-15, 16-18, 18-22, 22-26
Α.Σ.Ε. ΔΟΥΚΑ (Δημήτρης Στραβομύτης): Κατσαρής, Καλάργυρος, Κωνστανταρόπουλος, Στραβομύτης 3, Ζαφειράκης 3, Κωνσταντινίδης, Λαφαζάνος, Χριστοφορίδης, Ζώης 3, Ραλλάκης, Σπηλιώτης, Πατμανίδης, Κωστόπουλος 2, Σκαρής, Μπασδέκης 9, Σωτήρης
ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ (Χατζηπαρασίδης Αναστάσιος): Μόσχος, Νικολαΐδης, Σακάλογλου, Τσαχουρίδης 2, Καραγκιοζίδης, Μαραμάθας 7, Τζιγαρίδας 6, Αρβανίτης 2, Δεληχρηστος, Ελευθεριάδης, Μαυρίδης 9, Μάινας, Λόλας, Μπουλταδάκης, Μπεκιάρης, Φρίμας
Διαιτητές: Καρμό, Μαρς. Δίλεπτα: 3-1

ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ – ΠΑΡΤΙΖΑΝ 32-24
Η Εθνική Ισραήλ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» καθώς στον μικρό τελικό επικράτησε εύκολα της Παρτίζαν με 32-24 και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά βρέθηκε στο βάθρο των νικητών, μετά το περσινό ασημένιο μετάλλιο.
Με το πρώτο 15λεπτο να είναι ντέρμπι, οι Ισραηλινοί που είχαν την πρωτοπορία στο σκορ με ένα επιμέρους σκορ 6-3 μετέτρεψαν το υπέρ τους 11-9 σε 17-12 στη λήξη του ημιχρόνου. Η συνέχεια ήταν ανάλογη αφού η Παρτίζαν δεν κατάφερε να μειώσει τη διαφορά η οποία στο τελευταίο λεπτό, κι ενώ το ματς είχε πλέον κριθεί, έφτασε στα οκτώ τέρματα.
Ακίμ Κόμνενιτς (Προπονητής - Παρτίζαν): «Είμαι πολύ ικανοποιημένος γιατί στις μικρές ηλικίες ένα πράγμα μόνο μετράει. Να παίζουν τα παιδιά και να παίρνουν ευκαιρίες. Είμαι πολύ περήφανος για τα παιδιά μου, καθώς πάλεψαν για το καλύτερο και πιστεύω ανέβηκαν ένα επίπεδο σαν παίκτες εδώ. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους διοργανωτές, τον Δημήτρη, την Κατερίνα, τον Μπάνε, όλους γιατί όλα ήταν υπέροχα. Θέλουμε οπωσδήποτε να είμαστε εδώ και του χρόνου.
Μπέντζαμιν Ιντζέλ (Προπονητής - Εθνική Ισραήλ): «Τερματίσαμε στην τρίτη θέση με μόλις μία ήττα. Είμαι πολύ χαρούμενος. Δεν θέλω να μιλήσω για την ομάδα μου. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους διοργανωτές, καθώς ήταν πολύ όμορφα που βρεθήκαμε στη Βέροια για το τουρνουά. Τα λέμε του χρόνου».

ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ – ΠΑΡΤΙΖΑΝ 32-24
Πεντάλεπτα: 4-3, 6-5, 11-9, 17-12 (ημχ.), 22-16, 25-20, 27-23, 32-24
ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ (Μπέντζαμιν Ίντζελ): Νέστερτσουκ, Ιλιουκάιν, Ζαγκάινοφ, Σούμαν, Τσεμερκίνσκι 2, Κοέν, Κεσέμ 9, Νιβ, Νταγιάν 5, Κατς, Ίντο 2, Πίντο, Σίμσι 1, Μότολα, Σαχάρ 1, Λουμπρόζο 12, Φαρκάς
ΠΑΡΤΙΖΑΝ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ (Ακίμ Κόμνενιτς): Μιχαήλοβ, Στίγιοβιτς, Μιλοβάνοβιτς, Τσάνακ, Χάιντιν 6, Τσαΐροβιτς, Γιέβτιτς, Μπάρατς, Μίσιτς 6, Βίζλινα 4, Κρίστιτς 3, Γκάγιτς, Μίτιτς, Μιλαντίνοβιτς, Στάνιτς 3, Γκοΐκοβιτς 2
Διαιτητές: Φωκίτης, Τσάμος. Δίλεπτα: 5-2

ΚΡΟΑΣΙΑ ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΝΟΒΙ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ 9-15
Η Κροάσια παραχώρησε τον θρόνο της στον «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» στη Νόβι Βελιγραδίου που είναι η νέα πρωταθλήτρια του διεθνούς τουρνουά μετά τη νίκη της με 15-9. Σε ένα παιχνίδι που το κύριο χαρακτηριστικό του ήταν οι «σφιχτές» άμυνες και οι δυνατές μονομαχίες, οι Σέρβοι αποδείχθηκαν πιο αποτελεσματικοί στην επίθεση, έβρισκαν περισσότερες λύσεις και χάρη στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα πήραν μια διαφορά την οποία και συντήρησαν. Προηγήθηκαν με 5-1 με την Κροάσια να καταφέρνει να τους περιορίσει στη συνέχεια, αφήνοντάς τους χωρίς γκολ μέχρι το ημίχρονο το οποίο έκλεισε με 5-3 υπέρ της Νόβι.
Στο δεύτερο 20λεπτο, η Νόβι διατήρησε τη διαφορά των δύο γκολ, έχοντας σε εξαιρετική ημέρα και τον τερματοφύλακά της Ντούσαν Τάσιτς, ενώ άρχισε να βρίσκει περισσότερες λύσεις στον επιθετικό τομέα, κάτι που δεν είχε η Κροάσια.

Μπόρις Νέμετς (Προπονητής - Κροάσια Ζάγκρεμπ): «Η Νόβι ήταν η καλύτερη ομάδα. Είχαμε αρκετά προβλήματα τραυματισμών και στον τελικό δεν έπαιξαν δύο σημαντικοί παίκτες και γι' αυτό αντιμετωπίσαμε και προβλήματα στην επίθεση. Για εμάς ήταν μια μεγάλη εμπειρία κι ελπίζουμε να είμαστε και την επόμενη χρονιά εδώ».
Βλάντα Σίμιτσιτς (Προπονητής - Νόβι Βελιγραδίου): «Ήταν μία καταπληκτική νίκη απέναντι σε μία ομάδα που είναι η καλύτερη σε αυτή την ηλικία. Είμαι πραγματικά πολύ περήφανος για αυτά τα παιδιά αφού έκαναν το καλύτερο παιχνίδι τους στο τουρνουά σε αυτόν τον τελικό».

ΚΡΟΑΣΙΑ ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΝΟΒΙ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ 9-15
Πεντάλεπτα: 0-3, 1-4, 3-5, 3-5 (ημχ.), 5-7, 7-9, 8-12, 9-15
ΚΡΟΑΣΙΑ ΖΑΓΚΡΕΜΠ (Μπόρις Νέμετς): Πούριτς, Κράλιεβιτς 1, Στάστεβιτς, Κάμπα, Ντράσκοβιτς, Φριτζ, Κασάρ, Μπένκοβιτς 1, Μπράνιτς, Νρούζινετς, Σαφράνκο 4, Βρίμπιτς, Μπουνάτσκι 2, Γιαβόρ, Πλάνινιτς 1, Ρόβις
ΝΟΒΙ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ (Βλάντα Σίμιτσιτς): Τάσιτς, Ράγιτς, Τομόβ 4, Καρλιούσα, Ντέριτς 4, Ντζελεσόσκι, Στοΐκοβιτς 4, Μπιοτσανίν, Ρανισάβλιεβιτς, Τοντόροβιτς 1, Κόστιτς 1, Μιλούνοβιτς 1, Γκολούμποβιτς, Όπατσιτς, Μιλόγιεβιτς, Κοβάσεβιτς
Διατητές: Φρέμσταντ, Πέντερσεν. Δίλεπτα: 3-4