Η Ακαδημία Νηρέας Βέροιας εντάχθηκε στις «Αθλητικές Ακαδημίες» του ΟΠΑΠ

Nireas-egkatastaseis

Στις 125 Ερασιτεχνικές Ακαδημίες Ποδοσφαίρου σε όλη την Ελλάδα που θα συμμετέχουν στο καινοτόμο πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες» της ΟΠΑΠ ΑΕ, εντάχθηκε, κατόπιν αξιολόγησης, η Ακαδημία του Νηρέα Βέροιας.

Η διαδικασία επιλογής των 125 ποδοσφαιρικών ακαδημιών, ολοκληρώθηκε την Πέμπτη και η σχετική ανακοίνωση έγινε στη διαδικτυακή σελίδα του προγράμματος www.sportsacademies.opap.gr, σηματοδοτώντας την έναρξη της υλοποίησης αυτού του συναρπαστικού προγράμματος.

Οι αξιολογήσεις των Ακαδημιών έγιναν από κλιμάκιο του ΟΠΑΠ το οποίο επισκέφθηκε όλες τις Ακαδημίες στην χώρα μας και εξέτασε τις εγκαταστάσεις και την οργανωτική δομή των. Έτσι η Ακαδημία Νηρέας Βέροιας αξιολογήθηκε ότι διαθέτει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που την κάνουν ιδανική για να ενταχθεί στο πρόγραμμα αυτό.

Ο υπεύθυνος των τμημάτων της Ακαδημίας Νηρέας Βέροιας Νίκος Γκόγκος, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της αξιολόγησης, τόνισε ότι «τα προνόμια είναι πολλά για τα μέλη της Ακαδημίας μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί αξιολογήθηκαν με επιτυχία και οι εγκαταστάσεις μας και η δουλειά που κάνουμε με το τεχνικό επιτελείο και τους υπόλοιπους συνεργάτες που απαρτίζουν το σύνολο της Ακαδημίας μας. Ανήκουμε πλέον στις Ακαδημίες που θα στηριχθούν από τον ΟΠΑΠ, προς όφελος των παιδιών και του ποδοσφαίρου μας».

Τι είναι το πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες» της ΟΠΑΠ ΑΕ

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, που εντάσσεται στη συνολική στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας και στόχο έχει να εμφυσήσει στα παιδιά αρχές οι οποίες θα τα ακολουθούν σε όλη τους τη ζωή, είτε γίνουν αθλητές, είτε απλοί λάτρεις του αθλητισμού.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέσω του πανελλαδικού δικτύου των 125 επιλεγμένων ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών ακαδημιών και θα έχει θετική επίδραση στις ζωές 20.000 γονέων, 10.000 παιδιών ηλικίας 7-10 ετών και 450 προπονητών σε όλη την Ελλάδα. Οι ακαδημίες βρίσκονται σε 48 νομούς της χώρας, περιλαμβανομένων απομακρυσμένων και μικρών πόλεων και νησιών, δίνοντας τη δυνατότητα σε παιδιά απ' όλη τη χώρα, να απολαύσουν τα οφέλη του προγράμματος.

Οι συμμετέχουσες ακαδημίες επιλέχτηκαν στη βάση μιας διαφανούς και αξιόπιστης διαδικασίας, ύστερα από αξιολόγηση συγκεκριμένων ποσοτικών και ποιοτικών κριτηρίων. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αξιολόγησης, οι ακαδημίες κλήθηκαν να υποβάλλουν διαδικτυακά μία αίτηση συμμετοχής βασισμένη σε κλειστού τύπου ερωτήσεις, ενώ παράλληλα μια ομάδα ειδικών επισκέφτηκε όλες τις ακαδημίες, ώστε να επαληθευτούν τα στοιχεία της αίτησης συμμετοχής και να αξιολογηθεί το προφίλ κάθε ακαδημίας.

Βασικό στοιχείο του προγράμματος αποτελεί η σχετική διαδικτυακή σελίδα που θα δίνει τη δυνατότητα σε προπονητές, παιδιά και γονείς να λαμβάνουν εκπαίδευση, υποστήριξη και πληροφόρηση, από τις εξειδικευμένες ομάδες του προγράμματος. Συγκεκριμένα, η Επιστημονική Ομάδα του προγράμματος, αποτελούμενη από παιδιάτρους, ψυχολόγους και διατροφολόγους θα προσφέρει επιστημονική στήριξη, κατευθύνσεις και συμβουλές στα παιδιά, τους γονείς και τους προπονητές με στόχο τη βελτίωση της υγείας και ψυχολογίας των παιδιών.

Επιπρόσθετα, η Ομάδα Προπονητών του προγράμματος, που αποτελείται από προπονητές με μεγάλη εμπειρία σε παιδιά ηλικίας 7-10 ετών, θα οργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια, θα επισκέπτεται τις ακαδημίες και θα συμμετέχει στις προπονήσεις, με στόχο την καθοδήγηση των προπονητών των ακαδημιών, βάσει των διεθνών προτύπων της UEFΑ. Τέλος η Ομάδα Πρεσβευτών, αποτελούμενη από νυν και πρώην αθλητές, που έχουν διακριθεί για το ήθος τους στο χώρο του αθλητισμού, θα επισκέπτονται τις ακαδημίες και θα συμμετάσχουν στα ποδοσφαιρικά φεστιβάλ που θα διοργανώνονται στο πλαίσιο του προγράμματος, προσφέροντας πολύτιμες συμβουλές στα παιδιά.

Το πρόγραμμα «Αθλητικών Ακαδημιών» της ΟΠΑΠ Α.Ε. δίνει επίσης έμφαση στο θέμα της ασφάλειας και υγείας και γι' αυτό το λόγο παρέχεται ασφαλιστική κάλυψη σε όλους τους μικρούς αθλητές καθ' όλη τη διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων, καθώς και αθλητικό εξοπλισμό υψηλού επιπέδου για τη διασφάλιση των καλύτερων δυνατών συνθηκών προπόνησης για τα παιδιά.

Είναι η πρώτη φορά που υλοποιείται στην Ελλάδα ένα πρόγραμμα το οποίο αγγίζει την αθλητική εκπαίδευση ολοκληρωμένα, πολύπλευρα και εξελίσσεται σε βάθος χρόνου. Το πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες» της ΟΠΑΠ μέσα από τον εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό του χαρακτήρα, καλύπτει ένα ευρύτατο φάσμα πεδίων που σχετίζονται όχι μόνο με την άθληση αλλά με την ίδια την ζωή, καθώς στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία όχι μόνο σπουδαίων αθλητών αλλά κυρίως σπουδαίων ανθρώπων.