Επίδειξη δύναμης από Κροάσια στην πρεμιέρα του "Βριληττός"

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρώτη αγωνιστική ημέρα του 3ου Διεθνούς Τουρνουά αναπτυξιακών ηλικιών χάντμπολ «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ», το οποίο πραγματοποιείταιστη Βέροια(3-8 Απριλίου 2015)στην κατηγορία των παμπαίδων με την συμμετοχή 18 ομάδων από 7 χώρες, υπό την αιγίδα του Δήμου Βέροιας και με την συμπαράσταση της ΟΧΕ και του Φίλιππου Βέροιας.

Η κάτοχος του τίτλου Κροάσια Ζάγκρεμπ έδειξε από τα πρώτα της παιχνίδια ότι και φέτος είναι πανίσχυρη και μεγάλο φαβορί για να φτάσει στην κορυφή. Η ομάδα της Κροατίας νίκησε αρχικά την Γέρσι από την Δανία με 22-13 και στην συνέχεια τη ΧΑΝΘ με 26-9. 

Βελτιωμένος σε σχέση με πέρσι έδειξε και ο Φοίβος Συκεών που έπαιξε στα ίσια με την Γαλλική Σεν Ραφαέλ, ενώ ο «οικοδεσπότης» Φίλιππος κόντραρε μέχρι το φινάλε την Σέρβικη Νόβι Βελιγραδίου.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ- ΔΗΛΩΣΕΙΣ- ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ 

ΠΑΡΤΙΖΑΝ-ΚΑΜΠ ΡΑΣΤΙΜΟ 24-22

Η Παρτιζάν επικράτησε δύσκολα της ΚαμπΡάστιμο με 24-22 στην πρεμιέρα του «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2015».Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι καθ’ όλη τη διάρκειά του, μιας και οι δύο αντίπαλοι ήταν κοντά στο σκορ, ωστόσο η ομάδα του Κόμνενιτς έδειξε χαρακτήρα στα τελευταία λεπτά και με κρίσιμα γκολ πήρε την πρώτη της νίκη στο τουρνουά, ξεκινώντας με το δεξί.

 

ΠΑΡΤΙΖΑΝ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ– ΚΑΜΠ ΡΑΣΤΙΜΟ 24-22

Τα πεντάλεπτα: 5-5, 8-6, 9-8, 11-11 (ημχ.), 14-12, 16-16, 20-18, 24-22
ΠΑΡΤΙΖΑΝ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ (Α. Κόμνενιτς): ΜιχαήλοβΣτίγιοβιτςΜιλοβάνοβιτςΤσάνακΧάιντιν 5, ΤσαΐροβιτςΓιέβτιτςΜπάρατςΜίσιτς 6, Βίζλινα 5, Κρίστιτς 5, ΓκάγιτςΜίτιτςΜιλαντίνοβιτςΣτάνιτς 1, Γκοΐκοβιτς 2.

ΚΑΜΠ ΡΑΣΤΙΜΟ (Ν. Μίοντραγκ): ΑντέλκοβιτςΛέντανατςΜπιγιέλινιτςΣαποζνιτσένκο 1, ΓιάκσιτςΚόγιτςΤσετόγιεβιτςΒελίτσκοβιτςΡόγκανΝτόσλγιακ 11, ΜιγιάτοβιτςΑριζάνοωιτς 1, Στεφάνοβιτς 3, Μλαντένοβιτς 5, Στάνκοβιτς 1, Πάρκαγιτς.

Διαιτητές: Καρμό, Μαρς. Δίλεπτα: 3-2. Πέναλτι: / - /

 

NOBI ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ – ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ 20-18

Η Νόβι Βελιγραδίου έκαμψε δύσκολα την αντίσταση του Φίλιππου Βέροιας, επικρατώντας με 20-18 στην πρεμιέρα τους στο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2015».Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκειά του, αλλά στα κρίσιμα σημεία οι Σέρβοι ήταν πιο ψύχραιμοι και κατάφεραν να νικήσουν. Ο Φίλιππος από την πλευρά του προσπάθησε για την ανατροπή, αφού το 15-11 έγινε 16-14 και 18-16, ωστόσο αυτή δεν έγινε.

 

Τάσος Χατζηπαρασίδης (Προπονητής Φίλιππου): «Ήταν το πρώτο μας παιχνίδι στην διοργάνωση, απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα από τη Σερβία. Επαληθεύτηκε ο φόβος που είχαμε για το άγχος της πρεμιέρας, είχαμε ένα νεκρό διάστημα στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο τελικά μας στοίχισε το παιχνίδι. Όμως τέτοια παιχνίδια θέλουμε να παίζουμε για να αποκτούμε εμπειρίες».

 

ΒλάνταΣίμιτιτς (Προπονητής Νόβι): «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ με την ομάδα μου. Οι πρώτες μου εντυπώσεις από το τουρνουά είναι πολύ καλές είναι σημαντικό ότι βρίσκονται εδώ μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος και θα έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε με ομάδες από τη Δανία, την Κροατία και τη Γαλλία, όπως φυσικά και με τις εθνικές ομάδες του Ισραήλ και της Ελλάδας. Περίμενα ότι ο Φίλιππος είναι καλή ομάδα γιατί είχα δει βίντεο από τα περυσινά του παιχνίδια και επιπλέον είναι και οικοδεσπότης της διοργάνωσης. Στο παιχνίδι σταθήκαμε τυχεροί και παρά τα λάθη που κάναμε καταφέραμε να νικήσουμε».

 

ΝΟΒΙ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ – ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ 20-18

Τα πεντάλεπτα: 2-1, 6-2, 8-5, 11-7 (ημχ.), 13-10, 15-13, 17-16, 20-18

ΝΟΒΙ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ (Β. Σίμιτιτς): ΤάσιτςΡάγιτςΤομόβ 3, ΚαρλιούσαΝτέριτςΚοβάσεβιτςΝτζελεσόσκιΜιλόγιεβιτςΣτοΐκοβιτς 3, ΜπιοτσανίνΡανισάβλιεβιτςΤοντόροβιτς 4, ΚόστιτςΜιλούνοβιτς 7, Γκολούμποβιτς 3, Όπατσιτς

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (Α. Χατζηπαρασίδης): ΣτεργιόπουλοςΜπαλτζήςΤζημπούλας 5, Ναβροζίδης 1, Γκαράς, Παπαδόπουλος, Μπαρμπέρης, Σαράφης 3, ΚοντόπουλοςΚετόγλου, Μπαλτατζής 2, Κουκουτσίδης 5, ΤζούφραςΤαραμονλής 2, Ζούζος

Διαιτητές: ΚιρςΣιτνίκοβ. Δίλεπτα: 2-2. Πέναλτι: 2/2 - 0/1

 

ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – Α.Ο. ΦΑΙΑΞ 31-12

Ο Άρης Νικαίας επικράτησε εύκολα του Φαίακα Κέρκυρας με 31-12, σε ένα ματς που το σκορ ξέφυγε από νωρίς, ωστόσο το ενδιαφέρον δεν χάθηκε.Το παιχνίδι έδειξε από την αρχή πως θα έχει έναν… πρωταγωνιστή, με τον Άρη να παίρνει από νωρίς «κεφάλι» στο σκορ με 5-0. Τα πράγματα δεν άλλαξαν στην συνέχεια, αφού η ομάδα της Κέρκυρας δεν μπόρεσε να ακολουθήσει, και ο Άρηςξεκίνησε νικηφόρα την φετινή του πορεία στο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ».

 

Ιωάννης Γρηγοράκης (Προπονητής Άρη Νικαίας): «Εύκολη νίκη. Όλα τα παιδιά από εμάς αγωνίστηκαν. Είναι καλό να υπάρχουν και εύκολα και δύσκολα παιχνίδια για να παίζουν τα παιδιά. Τώρα περιμένουμε τα απογευματινό παιχνίδι, που είδαμε σήμερα δύο ισάξιες ομάδες, και η Ράστιμοκαι η Παρτίζαν, για να δούμε αν θα περάσουμε στην οχτάδα, που θα ήταν ευχής έργον για εμάς. Συνεχίζουμε…».

 

Σπύρος Παγιάτης (Προπονητής Α.Ο. Φαίαξ): «Δεν θεωρώ πως ήταν βαριά η ήττα. Είμαστε μία ομάδα που δεν έχουμε κανένα ματς πριν από αυτό το τουρνουά. Το ευχαριστηθήκαμε. Έπαιξαν καλά τα αγόρια μου και έδειξαν πως ξέρουν χάντμπολ. Πέρυσι είχαμε καταλάβει την δέκατη θέση, φέτος έχουμε έρθει εδώ με μηδέν αγώνες. Θέλουμε να αναδείξουμε παίκτες, οι οποίοι δεν έχουν ακόμα την εμπειρία και είναι λογικό».

 

ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΑΟ ΦΑΙΑΞ 31-12

Τα πεντάλεπτα: 3-0, 5-1, 11-1, 15-4 (ημχ.), 19-4, 25-7, 27-8, 31-12

ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (Ι. Γρηγοράκης): ΝάκηςΤερλέτσκιΚαλπέρηςΔραγγάρηςΠατσουλίνης 1, Βλάχος, Ασβεστάς, Κρεμμύδας 5, ΓρούσπαςΚοκκοράκης 1, Ντεσούνι 9, Πογάτος 2, Χουρσουντιάν2, Κούβαρης 1, Τσαμούρης 5, Αρτινιάν 3

ΑΟ ΦΑΙΑΞ (Σπ. Παγιάτης): ΓούσηςΔοΐκαςΚεμεντζόπουλοςΚονισπολιάνηςΚόντζιαληςΠαγιάτης Γ. 5, Παγιάτης Ε. 1, Προσελάνης 2, ΠούληςΣουλάνηςΣουρβίνος Α. 2, Σουρβίνος Π. 2Διαιτητές: ΑντλαματένΓουάπ. Δίλεπτα: 1-0. Πέναλτι: 0/0 - 0/0

 

Α.Σ.Ε. ΔΟΥΚΑ – ΠΑΟΚ 22-12

Ο Δούκας ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις του στο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2015», επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 22-12. Η ομάδα των «εκπαιδευτηρίων» συνάντησε πρόβλημα μόνο στο πρώτο ημίχρονο (6-6, 8-8) από τον Δικέφαλο, που δεν άντεξε και… παραδόθηκε στα «χέρια» των παικτών του Δούκα.

 

Δημήτρης Στραβομύτης (Προπονητής  Α.Σ.Ε. Δούκα): «Είμαι χαρούμενος από την νίκη και την προσπάθεια των παιδιών. Το τουρνουά είναι πάρα πολύ υψηλού επιπέδου. Νομίζω υπάρχουν ομάδες με αρκετή απόσταση μεταξύ τους, από τα πρώτα παιχνίδια που είδα. Πιστεύω θα γίνει ένα πάρα πολύ όμορφο τουρνουά. Κάποιες ομάδες είναι πιο αδύνατες και σε άλλο επίπεδο, μαζί με μας, κάποιες όμως είναι πολύ δυνατές και πάρα πολύ υψηλού επιπέδου. Συγχαρητήρια σε όλους τους ανθρώπους».

 

Αλέξης Παπαβασίλης (Προπονητής  ΠΑΟΚ): «Θεωρώ ότι είμαστε πιο βελτιωμένοι σε σχέση με πέρυσι, σαν ΠΑΟΚ, είναι η δεύτερη μας χρονιά στο τουρνουά και ευελπιστούμε σε κάτι καλύτερο. Βέβαια το τουρνουά έχει πολύ δυνατές ομάδες. Συγχαρητήρια στον Δούκα».

 

Α.Σ.Ε. ΔΟΥΚΑ – ΠΑΟΚ 22-12

Τα πεντάλεπτα: 2-0, 5-3, 6-6, 9-8 (ημχ.), 12-8, 17-10, 19-12, 22-12

Α.Σ.Ε. ΔΟΥΚΑ (Δ. Στραβομύτης): Κατσαρής, ΚαλάργυροςΚωνστανταρόπουλος, Στραβομύτης 4, Ζαφειράκος 1, Κωνσταντινίδης, ΛαφαζάνοςΧριστοφορίδης, Ζώης 3, ΡαλλάκηςΣπηλιώνης 2, Πατμανίδης, Κωστόπουλος 1, Σκαρής 3, Μπασδέκης 8, Σωτήρης

ΠΑΟΚ (Αλ. Παπαβασίλης): ΓκλόκαΒαλιώτης, Λαζαρίδης, Κιάκος 1, ΜπζάκοςΊτσιος 6, Ντίνας 1, ΠαπαβασίληςΒαίτσης, Εμμανουήλ 2, Κουρκουλάκης, Ιωάννου, ΔούμτσηςΓιαννακίδης 2, Σκυτούδης, Παπαβασιλείου.

Διαιτητές: ΠέντερσενΦρέμσταντ, δίλεπτα: 2-4. Πέναλτι: 3/4 - 0/0

 

ΚΡΟΑΣΙΑ ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΓΕΡΣΙ  22-13

Εύκολο  έργο είχε η Κροάσια Ζάγκρεμπ στο εναρκτήριο παιχνίδι του Α’ ομίλου του διεθνούς τουρνουά «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2015» με αντίπαλο την Γέρσι από τη Δανία. Οι Κροάτες στη δεύτερη συμμετοχή τους στη διοργάνωση και έχοντας να υπερασπιστούν τον τίτλο που κατέκτησαν πέρυσι, επικράτησαν με  22-13 των Δανών που έδειξαν καλά στοιχεία, αλλά δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στην ανωτερότητα των αντιπάλων τους.

 

ΜπόριςΝέμετς (Προπονητής Κροάσια): «Στόχος μας φέτος είναι να φτάσουμε στα ημιτελικά. Αν το καταφέρουμε, όλα είναι πιθανά. Σε σχέση με πέρυσι έχουμε  δύο αλλαγές, ενώ ο καλύτερός μας παίκτης έχει τραυματιστεί στο δάχτυλο του χεριού του».

 

ΜίκαελΒιλμς (Προπονητής Γέρσι): «Είχαμε να αντιμετωπίσουμε την καλύτερο ομάδα, αλλά είχαμε καλή απόδοση. Αντιμετωπίσαμε κάποια προβλήματα με τις μεγάλες μπάλες και την κόλα. Στο πρώτο ημίχρονο τα σουτ μας από απόσταση δεν ήταν ό,τι καλύτερο».

 

ΚΡΟΑΣΙΑ ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΓΕΡΣΙ   22-13 

Τα πεντάλεπτα: 5-1, 6-3, 10-4, 13-5 (ημχ.), 15-6, 19-8, 21-11, 22-13

ΚΡΟΑΣΙΑ ΖΑΓΚΡΕΜΠ (ΜπόριςΝέμετς): ΠούριτςΚράλιεβιτςΣτάρστεβιτς, Κάμπα, ΝτράσκοβιτςΦριτζΚασάρ 1, Μπένκοβιτς 2, Μπράνιτς 2, Νρούζινετς 1, Σαφράνκο 3, Βρίμπιτς 6, Μπουνάτσκι 1, Γιαβόρ 2, Πλάνινιτς 7, Ρόβις 2.

ΓΕΡΣΙ (ΜίκαελΒιλμς): Γένσεν, Γιόχανσεν, Τζέκομπσεν 2, Φρεντερίκσεν 4, Μπατ 2, Γιόργκεσεν 2, ΜόγκελβαγκΚόφοεντ 1, ΒίλmςΠάουλσεν 2, ΠόλνεΑντρέσενΠέμπεργκ 1.

Διαιτητές: Κραζν - Γιάνας. Δίλεπτα:5-2

 

ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ – ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ ΜΠΡΙΤΣΚΟ 24-16

Πέρυσι η Εθνική Ισραήλ είχε δείξει πως έχει και τις δυνατότητες αλλά και το απαραίτητο ταλέντο για να φτάσει ψηλά. Ως δευτεραθλήτρια το 2014, επέστρεψε στη Βέροια και στο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2015» και φαίνεται πως έχει ανάλογες βλέψεις. Σε ένα κλειστό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο (12-12) επικράτησε με 24-16 της ΛοκομοτίβαΜπρίτσκο. Οι Βόσνιοι - πρωτάρηδες στο τουρνουά - αν και έδειξαν ικανοί να μετατρέψουν τον αγώνα σε ντέρμπι, στο δεύτερο μέρος προδόθηκαν από τα λάθη τους, τα οποία οι Ισραηλινοί δεν άφησαν ανεκμετάλλευτα.

 

Μπέντζαμιν Ιντζέλ (Προπονητής Ισραήλ): «Ήταν ένα ανοιχτό παιχνίδι και όπως σε κάθε εναρκτήριο ματς ήμασταν λίγο νευρικοί. Στο δεύτερο ημίχρονο καταφέραμε να ανεβάσουμε την απόδοσή μας και να επιστρέψει το χαμόγελο στα χείλη μας».

 

ΓκόρανΒάσιτς (Προπονητής Λοκομοτίβα): «Ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ είναι ένα πολύ καλό τουρνουά, με δυνατές ομάδες κι ανάλογα παιχνίδια. Παίξαμε καλά κόντρα στο Ισραήλ ειδικά στο πρώτο ημίχρονο  αλλά στη συνέχεια κάναμε πολλά λάθη. Τα οκτώ γκολ δεν είναι η πραγματική διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες. Εμείς θα προσπαθήσουμε να πάρουμε καλά αποτελέσματα, να περάσουμε από τον όμιλο και να φτάσουμε στα προημιτελικά».

 

ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ - ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ ΜΠΡΙΤΣΚΟ 24-16 

Τα πεντάλεπτα: 4-4, 6-5, 11-9, 12-12 (ημχ.), 14-13, 15-14, 20-15, 24-16

ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ (Μπέντζαμιν Ιντζέλ): ΙλιουκάινΖαγκάινοφ, Σούμαν 1, ΤσεμερκίνσκιΚοένΤρόγεμανΚεσέμ 4, Νιβ 4, Νταγιάν 6, ΚατςΊντο 1, Πίντο 1, ΣίμσιΜότολαΣαχάρΛουμπόζο 7.

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ ΜΠΡΙΤΣΚΟ (ΓκορόνΒάσιτς): ΡικάνοβιτςΤάντιτςΝτόρντεβιτςΜίλιτς, Πέτροβιτς 2, Μπαράκοβιτς 6, Γκλάμοτσακ 1, ΝτούκιτςΜεχμέντοβιτς 2, ΓιάξιτςΝτόντιτςΤοντόροβιτςΚράισνικ 5, Μπίελακ.Διαιτητές: KραζνΓιάνας, δίλεπτα:5-2

 

ΣΕΝ ΡΑΦΑΕΛ – ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ 14-12

Σε μεγάλο ντέρμπι εξελίχθηκε η αναμέτρηση της Σεν Ραφαέλ με τον Φοίβο Συκεών. Οι Γάλλοι κατάφεραν να προηγηθούν με δύο τέρματα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αλλά οι Θεσσαλονικείς ανέκαμψαν στο δεύτερο εικοσάλεπτο και ισοφάρισαν. Με τις άμυνες (προωθημένες σε αρκετές περιπτώσεις κι από τις δύο ομάδες) να έχουν τον πρώτο λόγο, η Σεν Ραφαέλ αποδείχθηκε πιο αποτελεσματική επιθετικά, στοιχείο που της έδωσε τη δυνατότητα να πάει και πάλι στο +2, αλλά ο Φοίβος μείωσε με γκολ από τον πίβοτ σε 13-12 ένα λεπτό πριν το τέλος. Oμως, οι Γάλλοι με τέρμα από την περιφέρεια μισό λεπτό πριν από τη λήξη, έφτασαν στη νίκη με 14-12.

 

ΚριστόφΣαρουά (Προπονητής  Σεν Ραφαέλ): «Φέτος το τουρνουά είναι πολύ πιο δυνατό σε σχέση με πέρυσι, με το επίπεδο να έχει ανέβει πολύ. Κόντρα στον Φοίβο χρειάστηκε να παίξουμε πιο επιθετική άμυνα για να κλέψουμε μπάλες, αφού οι παίκτες μας είναι πιο μικροί σε ηλικία και σε σωματοδομή».

 

Θανάσης Καρακεχαγιάς (Προπονητής  Φοίβου): «Παίξαμε με μια ομάδα που έρχεται από μια μεγάλη σχολή του αθλήματος. Είναι ένα τουρνουά υψηλού επιπέδου. Είτε χάσουμε είτε κερδίσουμε το σίγουρο είναι το θα βγούμε νικητές από τις εμπειρίες που θα αποκομίσουμε».

 

ΣΕΝ ΡΑΦΑΕΛ - ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ 14-12 (8-6 ημχ.)

ΣΕΝ ΡΑΦΑΕΛ (ΣαρουάΚριστόφ): Βοϊνόβιτς 9, ΧεϊναϊνίΛανές 2, Βορμπέργκερ 1, ΜπλανσάρΒενσάνΜαρσαντιέΜπροέρΤαλίμπΛουμπρανόΦλορενζάΛινιόνΜπρισόΣαντονί 2, Ντεκρουά.

ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ (Καρακεχαγιάς Αθανάσιος): Μίγκας 3, Σιγιρίδις 1, Καρακεχαγιάς 1, Μπόσκος2, Παναγιωτίδης 3, Γεωργαντόπουλος 1, Γιαγούλας, Αθανασιάδης 1, Μαρκάτος, Αρβανίτης, Παντελίδης, Καλαϊτζής, Φώτογλου, Γρηγοριάδης, ΚαμπίτσηςΘωΐδης.

Διαιτητές: ΧαλαμούρΜπλάνερ. Δίλεπτα: 0-4.

 

ΒΑΛΕΝΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ 27-20

Δυνατό παιχνίδι έγινε ανάμεσα στην Βαλένς, στην πρώτη της συμμετοχή στο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ, και τα Βριλήσσια. Οι Γάλλοι επικράτησαν με 27-20  ανεβάζοντας την απόδοσή τους στο δεύτερο εικοσάλεπτο, έχοντας ως κύριο χαρακτηριστικό στο παιχνίδι τους την ταχύτητα, χάρη στην οποία «έχτισαν» μια διαφορά που αποδείχθηκε αρκετή για να τους χαρίσει την παρθενική νίκη τους στο τουρνουά.

Τα Βριλήσσια στο πρώτο ημίχρονο στάθηκαν εξαιρετικά, αλλά στο δεύτερο μέρος δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν τον ρυθμό της Βαλένς.

 

ΝεμπόισαΛοντσάρεβιτς (Προπονητής  Βαλένς): «Αρχικά είχαμε προβλήματα με τους αντίπαλους να παίζουν καλά, ενώ εμείς είχαμε αρκετές ατομικές επιλογές. Στη συνέχεια καταφέραμε να προσαρμοστούμε, πιέσαμε, κλέψαμε μπάλες και ήμασταν πιο ομαδικοί. Είναι μια καινούρια εμπειρία για τα παιδιά και είναι πολύ ωραίο που ξεκινήσαμε με νίκη. Είμαστε εντυπωσιασμένοι από τη διοργάνωση τόσο σε οργανωτικό επίπεδο όσο και σε αγωνιστικό».

 

Σωτήρης Τοντόροβιτς (Προπονητής - Βριλήσσια): «Έχουμε έρθει για να πάρουμε εμπειρίες, να γνωρίσουμε διαφορετικές σχολές. Για πρεμιέρα ήμασταν καλοί και θα γίνουμε καλύτεροι στη συνέχεια και θέλουμε να εμφανιστούμε ακόμη πιο ανταγωνιστικοί».

 

ΒΑΛΕΝΣ-ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ  27-20 (12-10 ημχ.)

ΒΑΛΕΝΣ (ΝεμπόισαΛοντσάρεβιτς): ΣεκρέτΦερντιούΣαπέτ 2, Βαλιέρ 2, Ντεπό, Βελότι 2, Κοκελέ 2, Οντεμάρ 6, Βινιερόν 2, Κλουζ 2, Πεν 6, Μπρουνέλ 1, Γκάι 1, Λακάιγ 1,Μανικόμ.

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ (Τοντόροβιτς Σωτήρης): Αρώνης 2, Φλώρος, Δαπόλας 9, ΔαφνομίληςΖωγραφίδης 1, Ιωαννίδης 1, Κρητικός, Λάσκος 5, Μάιστρος 1, Σεϊτανίδης, Σωτηρίου, Τσαγκαράκης, Τομαδάκης, Κορκολής 1, Κοτσιώνης, Κόμης.

Διαιτητές: ΤζόλιτςΣάρατς. Δίλεπτα: 1-3

ΚΡΟΑΣΙΑ ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΧΑΝΘ  26-9

Άνετα και επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις ότι είναι μία από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο, η Κροάσια Ζάγκρεμπ και στη 2η αγωνιστική του α’ ομίλου συνέχισε με επιτυχία την υπεράσπιση του τίτλου της νικώντας εύκολα με 26-9 τη ΧΑΝΘ. Οι Θεσσαλονικείς υποχρεώθηκαν σε πολλά λάθη στη επίθεση από την άμυνα των Κροατών που έκλεψαν μπάλες και έβγαλαν πολλές αντεπιθέσεις.

 

ΜπόριςΝέμετς (προπονητής Κροάσια): «Ηταν ένα εύκολο παιχνίδι και είχα την ευκαιρία να χρησιμοποιήσω όλους τους παίκτες που είχα στη διάθεσή μου και μου έδωσαν θετικά μηνύματα. Τώρα περιμένουμε αύριο να απολαύσουμε τα δύο επόμενα παιχνίδια και να καταφέρουμε να περάσουμε στα προημιτελικά».

 

Κυριάκος Λάππας (προπονητής ΧΑΝΘ): «Το παιχνίδι δεν αξίζει κριτικής αφού η διαφορά δυναμικότητας είναι μεγάλη. Εμείς θέλαμε από πέρυσι να πάρουμε μέρος στο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ. Σκοπός είναι και οι αθλητές αλλά και οι προπονητές να αποκτήσουν παραστάσεις. Παλιότερα αναζητούσαμε τουρνουά στο εξωτερικό για να παίξουμε, και πλέον οι διοργανωτές έχουν καταφέρει να το έχουμε στην Ελλάδα. Κι όπως μου έχουν πει κι άλλοι προπονητές, το επίπεδο φέτος είναι ακόμη υψηλότερο».

 

ΚΡΟΑΣΙΑ ΖΑΓΡΕΜΠ- ΧΑΝΘ 26-9

Τα πεντάλεπτα: 3-1, 5-2, 9-3, 15-15 (ημχ.), 17-6, 19-7, 20-9, 26-9

ΚΡΟΑΣΙΑ ΖΑΓΚΡΕΜΠ (ΝέμετςΜπόρις): ΠούριτςΚράλιεβιτς 5, Στάστεβιτς 2, Κάμπα, ΝτράσκοβιτςΦριτζΚασάρ 2, Μπένκοβιτς 1, Μπράνιτς 1, Νρούζινετς 3, Σαφράνκο 4, Βρίμπιτς 3, ΜπουνάτσκιΓιαβόρ 1, Πλάνινιτς 1, Ρόβις 3

ΧΑΝΘ (Κυριάκος Λάππας): ΔαμιανίδηςΓιαπιτζόγλου, Βασιλακόπουλος, ΜιροδίκοςΚαραπαναγιωτίδης, Παπαδόπουλος 1, Γουτζίκας, Θεοδώρου, Πάντζιος 1, Ανδρεαδάκης, Αγαθόνικος 3, Μαμούρης 1, Ασκεπίδης 3, ΜιλίπουλοςΑχιλλιάς, Καλαφάτης.

Διαιτητές: Καρμό, Μαρς. Δίλεπτα: 0-3

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ- ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 

Σάββατο 4/4 
ΦιλίππειοΚροάσια Ζάγκρεμπ- Γέρσιε 22-13, Ισραήλ- Λοκομοτίβ 24-16, Σεν Ραφαέλ- Φοίβος 14-12, Βαλένς- Βριλήσσια 27-20, Κροάσια Ζάγκρεμπ- ΧΑΝΘ 26-9, 14:00 Ισραήλ- Επίλεκτοι Ελλάδος, 15:00 Γέρσιε- Σεν Ραφαέλ, 16:00 ΛοκομοτίβΒαλένς, 17:00 Φοίβος- ΧΑΝΘ, 18:00 Βριλήσσια- Επίλεκτοι Ελλάδος. 

 

Δ. Βικέλας: ΠαρτιζάνΡάστιμο 24-22, Νόβι- Φίλιππος 20-18,  Άρης Νίκαιας- Φαίακας 31-12, Δούκας- ΠΑΟΚ 22-12, 16:00 ΠαρτιζάνΦαίακας, 17:00 Νόβι- Δούκας, 18:00 Ράστιμο- Άρης Νίκαιας, 19:00 Φίλιππος- ΠΑΟΚ. 

 

Κυριακή 5/4 
Φιλίππειο: 09:00Σεν Ραφαέλ- ΧΑΝΘ, 10:00 Βαλένς- Επίλεκτοι Ελλάδος, 11:00 Γέρσιε- Φοίβος Συκεών, 12:00 Λοκομοτίβ- Βριλήσσια, 13:00 Κροάσια Ζάγκρεμπ- Σεν Ραφαέλ, 14:00 Ισραήλ- Βαλένς, 15:00 Γέρσιε- ΧΑΝΘ, 16:00 Λοκομοτίβ- Επίλεκτοι Ελλάδος, 17:00 Κροάσια Ζάγκρεμπ- Φοίβος Συκεών, 18:00 Ισραήλ- Βριλήσσια. 
Δ. Βικέλας: 09:00 Φίλιππος- Δούκας, 10:00 ΡάστιμοΦαίακας, 11:00 Παρτιζάν- Άρης Νίκαιας, 12:00 Νόβι- ΠΑΟΚ.