Συγκινητικά μηνύματα από τις ξένες αποστολές για την συμμετοχή τους στον Βριληττό

vrilito

Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη του 3ου Διεθνούς Τουρνουά αναπτυξιακών ηλικιών χάντμπολ «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Βέροια το διάστημα 3-8 Απριλίου 2015 στην κατηγορία των παμπαίδων με την συμμετοχή 18 ομάδων από 7 χώρες, υπό την αιγίδα του Δήμου Βέροιας και με την συμπαράσταση της ΟΧΕ και του Φίλιππου Βέροιας.

Εννιά ομάδες από το εξωτερικό θα δώσουν φέτος το παρών στην διοργάνωση. Οι Παρτιζάν και Νόβι Βελιγραδίου στηρίζουν για 3η χρονιά το τουρνουά, ενώ υπάρχουν και ισχυρές σχολές του αθλήματος, όπως η Δανέζικη Γέρσι που συμμετέχουν για πρώτη χρονιά.
Η Οργανωτική Επιτροπή «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2015» ζήτησε από τα παιδιά των ξένων αποστολών να εκφράσουν τις εντυπώσεις τους από τις προηγούμενες διοργανώσεις, αλλά και τον λόγο που θέλουν να συμμετέχουν στο 3ο τουρνουά.

HC VALENCE: «Μετά την συνομιλία μας με τα παιδιά της «Saint Raphael» ακούσαμε τις τέλειες εντυπώσεις τους από τον ''2ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ'' και γνωρίζοντας προσωπικά τους διοργανωτές και την αφοσίωση τους σε ότι κάνουν, αποφασίσαμε να κάνουμε το καλύτερο και να πάρουμε μέρος στην οικογένεια του '
«ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» αυτή τη χρονιά. Και τα καταφέραμε και ερχόμαστε Σε όλους τους άλλους έχουμε να πούμε: ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΚΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!!!!

HK JERSIE: Εμείς σαν ομάδα, αποφασίσαμε να συμμετέχουμε μετά την αρκετά καλή εμπειρία στην Σερβία και στην Βοσνία. Ο Mr. Branislav Strajnic μας προσκάλεσε και μας εξήγησε τα πάντα για το τουρνουά με λεπτομέρειες. Όλοι οι φίλοι μας από την Σερβία και την Βοσνία που τους εμπιστευόμαστε μας είπαν ότι πρέπει να είμαστε ΠΟΛΛΟΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ με την πρόσκληση. Όταν λοιπόν σου δίνεται μια τέτοια ευκαιρία δεν χρειάζεσαι πολύ χρόνο για να αποφασίσεις, πρέπει ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΚΕΙ !!!!!

NATIONAL ISRAEL: Η Εθνική ομάδα του Ισραήλ είναι πολύ χαρούμενη που ξαναπηγαίνει στο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» μετά την πολύ καλή περσινή εμπειρία. Η συμπεριφορά προς εμάς ήταν καταπληκτική. Το τουρνουά ήταν τέλεια οργανωμένο και το απολαύσαμε πάρα πολύ.
PARTIZAN BEOGRAD: Η «HC Partizan Beograd» ξέρει από χάντμπολ και επενδύει σε νεαρούς παίκτες και στην ανάπτυξη τους έτσι ώστε να ετοιμάζει παίκτες για την πρώτη ομάδα και την εθνική ομάδα της Σερβίας. Με χαρά δεχτήκαμε την πρόσκληση για το διεθνές τουρνουά «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» στη Βέροια για τρίτη χρόνια, αφού ήμασταν και τις δυο πρώτες χρονιές. Είμαστε εντυπωσιασμένοι από τον τρόπο οργάνωσης του τουρνουά και από την ποιότητα του, ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη και στον κόσμο για νεαρές ηλικίες ο οποίο μπορούν να το ζηλέψουν και τουρνουά για μεγαλύτερες ηλικίες. Η δίκη μας ομάδα, αγόρια 2000, έχουν κερδίσει μέσα από τον ποιοτικό ανταγωνισμό φιλίες ομαδικές και ατομικές που τους ανέθρεψαν σαν αθλητές αλλά και σαν νεαρούς επίσης. Περιμένουμε με ανυπομονησία να ξαναβρεθούμε μαζί σας και με όλους τους αθλητικούς μας φίλους.

SAINT RAPHAEL: «Αγαπητοί μας φίλοι, έχουμε πολλούς λόγους να έρθουμε ξανά στο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ». Πρώτα απ' όλα η προηγούμενη διοργάνωση ήταν τέλεια, όχι μόνο οι διοργανωτές και οι εθελοντές ήταν πολύ φιλικοί και συνεργάσιμοι, να προσφέρουν την βοήθεια τους κάθε λεπτό σε ότι χρειαζόμασταν. Ποιοτικό χάντμπολ, υψηλού επιπέδου, αυτή τη χρόνια ακόμη πιο υψηλό. Από την άλλη πλευρά είναι καταπληκτική εμπειρία για τα παιδιά μας να γνωρίσουν και να συναντήσουν παιδιά από άλλες χώρες, να επισκεφτούν την Ελλάδα, να γνωρίσουν καινούργιους πολιτισμούς και να προσεγγίσουν με διαφορετικές εμπειρίες το χάντμπολ. Ήταν δύσκολο να οργανώσουμε το ταξίδι μας και να το κάνουμε πραγματικότητα αλλά αξίζει να ξαναέρθουμε στο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ».

LOCOMOTIVA BRCKΟ: «Πρώτη φορά παίρνουμε μέρος σε αυτό το τουρνουά, σκεπτόμενοι ότι είναι ένα από τα καλύτερα, τα δυνατότερα και με την καλύτερη οργάνωση τουρνουά στην Ευρώπη σε αυτήν την ηλικία. Οι διοργανωτές είναι φίλοι μας και συμμετείχαν στο δικό μας τουρνουά, στο Brcko. Αντιπροσώπευσαν την Ελλάδα και την ομάδα τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ελπίζουμε σε μια μελλοντική συνεργασία μεταξύ των δυο ομάδων και το τουρνουά να γίνει ακόμη δυνατότερο και καλύτερο. Θα προσπαθήσουμε να δικαιώσουμε το «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» για το κάλεσμα του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

NOVI BEOGRAD: «Αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2015» ξανά γιατί είναι ένα πολύ καλά οργανωμένο τουρνουά. Πολλές καλές ομάδες συμμετέχουν στο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» και κάθε χρόνο μεγαλώνει. Εκτός από τα δυνατά παιχνίδια οι διοργανωτές είναι αποφασισμένοι να μας κάνουν να περάσουμε καλά. Και για εμάς στην «Novi Beograd» αυτό, είναι πολύ σημαντικό. Ο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας και για την ομάδα της «Novi Beograd» είναι ένα μοναδικό τουρνουά.

ZAGREB CROATIA: Η ομάδα χάντμπολ «PPD Zagreb» κάθε χρόνο στην αρχή της σεζόν σχεδιάζει τα διεθνή τουρνουά που θα συμμετάσχει. Ο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2014» είχε φοβερή οργάνωση και ήταν φοβερή εμπειρία για τους χαντμπολίστες μας, με σκληρά παιχνίδια, γνώρισαν την όμορφη Ελλάδα, έκαναν καινούργιους φίλους και είχαν φοβερά αποτελέσματα στο τέλος. Θα σας δούμε στην Βέροια στον «ΒΡΙΛΗΤΤΟ 2015»......... ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΚΕΙ!!!»
CAMP RASTIMO: «Ακούγοντας τις εμπειρίες των άλλων ομάδων που συμμετείχαν στο τουρνουά σας τα προηγούμενα χρόνια (όλες θετικές) δεν διστάσαμε να δεχτούμε την πρόσκληση σας και σε σύντομο χρονικό διάστημα να οργανώσουμε και να έρθουμε στο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2015» Θα είναι μια καλή ευκαιρία να ξεκινήσουμε μια συνεργασία και όλα τα πλεονεκτήματα να τα καρπωθούν τα δικά σας παιδιά καθώς και τα δικά μας. Έχετε την υποστήριξη μας σε όλα»

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΛΜΑΡΕ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Νόβι Βελιγραδίου
Η ομάδα της Novi Beograd έρχεται για τρίτη χρονιά στο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ». Είναι ομάδα- πρότυπο στις νεαρές ηλικίες στην Σερβία. Αγωνίζεται με την πιο νεαρή ομάδα στην αντρική κατηγορία στην Β' Εθνική με μέσο όρο ηλικίας 20,5 χρόνια, η οποία έχει δυνατότητες να παίξει στην πρώτη κατηγορία. Τώρα είναι στην πρώτη θέση μετά από 12 αγωνιστικές.

Οι ομάδες της αποτελούνται: Αντρική ομάδα (1991 και νεότεροι), με 20 παίκτες, Κ 17 (1998), με 30 παίκτες , Κ 15 (2000) με 20 παίκτες.
Σχολή χάντμπολ - 320 αγόρια και κορίτσια από 7 δημοτικά του Νέου Βελιγραδίου και από Nova Pazova, Stara Pazova and Barajevo. Όλες οι ομάδες αγωνίζονται στο πρωτάθλημα του Βελιγραδίου και της Σερβίας. Επίσης συμμετέχουν σε εθνικά και διεθνή τουρνουά.

Αγόρια 1999 : 1η θέση Lundaspelen 2012, πρωτάθλημα Σερβίας 2012, 2η θέση στο πρωτάθλημα Σερβίας 2013, φιναλίστ Βελιγραδίου το 2013, πρωταθλήτρια Βελιγραδίου 2012 & 2014, τρεις παίκτες της κατηγορίας είναι μέλη της εθνικής ομάδας της Σερβίας

Αγόρια 2000 : 1η θέση ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2013, 2η θέση Kepma CUP in Prešov 2015, 1η θέση πρωτάθλημα Σερβίας 2012 & 2013, πρωταθλητές Βελιγραδίου 2011, 2012, 2013, 3η θέση Eurofest" 2012, 1η θέση Smederevo 2011, 2012, 2013, 8 παίκτες αυτής της κατηγορίας αγωνίζονται στους επίλεκτους του Βελιγραδίου. Έχουν κατακτήσει περισσότερα απο 35 τρόπαια τα τελευταία 3 χρόνια.
Αγόρια 2001: Πρωταθλητές Βελιγραδίου 2014, 2 η θέση πρωτάθλημα Σερβίας 2013, φιναλίστ Βελιγραδίου
2012 & 2013, πρωταθλητές Βελιγραδίου 2011, 2012, 2013, 2η θέση Eurofest 2013.
Αγόρια2002 : Πρωταθλητές Βελιγραδίου 2015, φιναλίστ Βελιγραδίου 2013, 1η θέση Eurofest 2013.
Κορίτσια 2002 : 1η θέση Kempa Cup 2014, 1η θέση πρωτάθλημα Βελιγραδίου 2014, 2015, περισσότερα από 10 κύπελλα στην Σερβία.

Partizan Beograd
Η Partizan ιδρύθηκε το 1948. Στην τροπαιοθήκη της έχει 9 εθνικούς τίτλους, 11 εθνικά Κύπελλα και 3 εθνικά Super Cup. Στην Ευρώπη, έφτασε στους ημιτελικούς του Κυπέλλου EHF Cup, όπου νίκησε δύο φορές (1998-1999) & (2001-02) καθώς επίσης έφτασε και στους ημιτελικούς του EHF Challenge Cup (2010-11). Πρόεδρός της είναι ο Σάλε Μπλακόγεβιτς ο οποίος είχε μεγάλη και σημαντική παρουσία στο Ελληνικό πρωτάθλημα με τον Ιωνικό Ν.Φ. και την Ηλιούπολη. Είναι η τρίτη χρονιά που παίρνει μέρος στο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ». Στο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2013» είχε καταλάβει την 4η θέση στην κατηγορία των Mini στο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2014» είχε καταλάβει την 3η θέση, στην κατηγορία παμπαίδων.

Λοκοβοτίβα
Η Λοκομοτίβα ιδρύθηκε το 1960 αλλά τα μεγαλύτερα αποτελέσματα ήρθαν τα τελευταία 10 χρόνια. Σήμερα αγωνίζεται στο πιο δυνατό πρωτάθλημα, την πρώτη κατηγορία της Βοσνίας. Από την Λοκομοτίβα αναδείχθηκαν αρκετοί παίκτες που ακόμη παίζουν σε ευρωπαϊκές ομάδες (Kosta Savic - Azoti της Πολωνιας και στην εθνική ομάδα αντρών της Βοσνίας & Ερζεγοβίνης , Dragas Milos - Bergišer, Γερμανία Περιστασιακά μέλος της εθνικής ομάδας αντρών της Σερβίας. Stjepanovic Neven – εθνική ομάδα του Κατάρ. Šarenac Goran – Γαλλία
Επιπλέον η Λοκομοτίβα διοργανώνει ένα από τα μεγαλύτερα και τα δυνατότερα τουρνουά στις νεαρές ηλικίες. Μέχρι τώρα έχει διοργανώσει 12 τουρνουά που συμμετέχουν δυνατές ομάδες όπως η Ζάγκρεμπ από την Κροατία, η Παρτιζάν Βελιγραδίου, ο Ερυθρός Αστέρας , η ακαδημία του Balic, ΕΣΝ Βριλήσσια , η ΗΚ Τζέρσι από την Δανία και άλλες πολλές.
Διακρίσεις
Seniors: 7 τίτλοι, Juniors : 11 τίτλοι, Cadets : 8 τίτλοι, Pioners: 5 τίτλοι.

Croatia Zagreb
H Ομάδα Zagreb Handball club, ιδρύθηκε το 1922. Στην τροπαιοθήκη της έχει 32 εθνικά πρωταθλήματα, 22 κύπελλα, 2 Ευρωπαϊκά και 4 φορές αγωνίστηκε σε τελικούς. Ήταν νικήτρια στο Ευρωπαϊκό Super Cup και για πρώτη φορά το 2013 κατέκτησε το περιφερειακό πρωτάθλημα Αδριατικής Λίγκας. Με συνολικά 58 τρόπαια έως το 2014, είναι το πιο επιτυχημένο Κροατικό club.
Στις μικρές κατηγορίες εκτός από τα εθνικά πρωταθλήματα, συμμετέχει και σε αξιόλογα διεθνή τουρνουά. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Partille το 2011 πήραν την 2η θέση, το 2012 την 3η θέση και το 2013 κατέκτησαν την 1η θέση. Στο τουρνουά Lundaspelen το 2011 πήραν την 3η θέση και το 2012 κατέκτησαν την 1η θέση. Στα εγχώρια ημερήσια τουρνουά παίρνουν πάντα την 1η θέση. Έρχεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα στις μικρές ηλικίες στο τουρνουά «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2015» για να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε στο προηγούμενο τουρνουά.

Saint Raphael
Η Ομάδα Saint Raphael είναι μια από τις καλύτερες ομάδες και ανερχόμενες δυνάμεις του Γαλλικού πρωταθλήματος. Έρχεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα στις μικρές ηλικίες.
Οι σημαντικότεροι σταθμοί στην ομάδα:
1963 Ίδρυση της AS Fréjus St Raphael στον τομέα handball. Πρώτος πρόεδρος Marcel Tafani.
1977 Η ομάδα ASFSR γίνεται AS Saint-Raphael με πρόεδρο τον κ. Maurice Odin.
1983 Πάει στην 3η κατηγορία
1992 Πάει στην 2η κατηγορία
1994 Πάει στη 1η κατηγορία
1996 Ημιτελικοί στο Γαλλικό Κύπελλο.
2010 Πρώτη qualification για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο EHF. Τελικό Κυπέλλου Γαλλίας.
2011 1η Ευρωπαϊκή : 1/4 φιναλίστ στο Κύπελλο EHF.
2011 3η στο πρωτάθλημα Γαλλίας.
2012 3ο Πρωτάθλημα Γαλλίας : προκρίνεται στη διοργάνωση Wild Card Tournament EHF . Champions League: Η SRVHB πετυχαίνει γκολ στην παράταση αγώνα εναντίον του Αμβούργου όπου γίνεtαι Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο τέλος περιόδου 2012-2013 !
2012 Φιναλίστ στο League Cup.
2013 Το club γιορτάζει τα 50 χρόνια χάντμπολ στο Saint-Raphael και εκδίδει το βιβλίο σχετικά με την ιστορία του.
2014 6η στο πρωτάθλημα και φιναλίστ στο League Cup.
2015 Νο 3 στο τρέχον πρωτάθλημα Γαλλίας.

Valence
Η HC Valence France ιδρύθηκε το 1988, 1ος πρόεδρος ήταν ο κ. Mr Julien Bertini.
Το 1997 το club μπήκε στην 3η κατηγορία league και το 2009 στην 2η κατηγορία.
Τώρα το club έχει senior team στην 2η κατηγορία Γαλλίας, 2η ομάδα μέσα σε 22 που παίζουν στην 4η κατηγορία και όλες οι άλλες νεότερες επιλογές αγωνίζονται σε κατηγορίες μεγάλων ηλικιών (U18, U17, U16, U15, U14 and κάτω των 12).

Jersie
To Club Jersie HK ιδρύθηκε το 1938. Το club έχει κερδίσει πάνω από 100 τίτλους σε τοπικά και εθνικά πρωταθλήματα, τουρνουά στη Δανία και στο εξωτερικό. Η ομάδα από το 2000/01 είναι το Νο 3 στην περιοχή μας και Νο 9 στη χώρα μας.

National Team Israel
Η Εθνική ομάδα του Ισραήλ, έρχεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα, σε ηλικίες ανάπτυξης. Στο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2014», έφτασε στον τελικό και κατέλαβε την δεύτερη θέση, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις.