Ξεκινά στην Βέροια το μεγάλο τουρνουά μικρών ηλικιών "Βριληττός" (φωτογραφίες)

Ξεκινά στην Βέροια το μεγάλο τουρνουά μικρών ηλικιών χάντμπολ "Βριληττός". Μετά την περσινή επιτυχία, οι διοργανωτές και η δημοτική αρχή φρόντισαν να διεξαχθεί στην πρωτεύουσα της Ημαθίας το τουρνουά. Από σήμερα έως και τις 8 Απριλίου, 490 επισκέπτες (350 αθλητές και οι υπόλοιποι προπονητές και συνοδοί) θα βρίσκονται στην πόλη και θα συμμετέχουν στο τουρνουά. Στο τουρνουά θα συμμετάσχουν 18 ομάδες, 9 από την Ελλάδα και 9 από το εξωτερικό. Για την διοργάνωση πραγματοποιήθηκε σήμερα Δημαρχείο της Βέροιας συνέντευξη τύπου.

Ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης υπογράμμισε: "Είναι μια πετυχημένη διοργάνωση που έγινε θεσμός. Γίνεται και φέτος εδώ διότι όλα πέρσι πήγαν καλά, ο κόσμος αγαπάει το χάντμπολ και το αγκάλιασε. Η Βέροια είναι κοιτήδα του χάντμπολ, με πολλές επιτυχίες. Θεωρώ ιδιαίτερα τιμητικό για τον Βριληττό να φιλοξενείται στην Βέροια. Αυτές τις ημέρες θα έρθουν επισκέπτες που θα γνωρίσουν την πόλη και την ιστορία της πόλης. Οι φίλοι όλοι θα ξεναγηθούν στην Βεργίνα, θα ακούσουν την ιστορία του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου, θα επισκεφθούν το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, την Εβραϊκή Συναγωγή και όλα τα θέλγητρα της πόλης. Οι επισκέπτες θα μεταδόσουν τις εμπειρίες από την Βέροια στις χώρες τους. Η διοργάνωση θα πάει καλά. Θα έχουμε θετικό απολογισμό.

Η Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, πρόεδρος οργανωτικής επιτροπής σημείωσε: "Την Άνοιξη η Βέροια είναι πόλη που σφίζει από ζωή και ζωντάνια. Εκτός από το τουρνουά Βριληττός, έχουμε και τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χορού. Είναι πόλη που σφίζει από νιάτα. Αυτό είναι υγεία. Η συζήτηση για να γίνει το τουρνουά στην Βέροια έγινε πριν δυο χρόνια, με αγάπη και συναίσθημα. Καλό μίγμα για να σκαρώσουμε καλές δουλειές. Δεν τέθηκε θέμα αν μπορεί η Βέροια, αυτό το θεωρήσαμε δεδομένο. Η Βέροια την περασμένη τετραετία επένδυσε στον αθλητισμό, το 2008 με το έτος Αθλητισμού. Έγινε δουλειά στις υποδομές μας και η πόλη είναι έτοιμη για να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις. Στοχεύσαμε στον αθλητισμό γιατί τα πάμε καλά. Για παράδειγμα η Νάουσα τα πάει καλά με τις Μπούλες, εμείς έπρεπε να στοχεύσουμε σε κάτι άλλο. Και δεν είναι το μόνο που κάνουμε καλά. Μπορούμε να μιλάμε για έναν ακόμη θεσμό στην Βέροια. Πιστεύω ότι πάντοτε η Δημοτική Αρχή θα είναι ανοιχτή σε αθλητικές διοργανώσεις. Έχουμε σημαντικές συμμετοχές, άριστη οργάνωση έχουμε μεγάλο μεράκι και διάθεση, επαγγελματισμό και εθελοντισμό. Μια διοργάνωση που ξεκίνησε να γίνεται στην μνήμη ενός αγγέλου, έγινε σπονδή στον θεό του αθλητισμού".

Ο Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, β' αντιπρόεδρος της ΟΧΕ τόνισε: "Το Βριληττός είναι μεγάλο αναπτυξιακό γεγονός και έχει μεγάλο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό χαρακτήρα. Ευχαριστούμε τους πολλούς εθελοντές, τον Δήμαρχο Βέροιας, την Οργανωτικής Επιτροπή, τον Φίλιππο Βέροιας και τους χορηγούς μας. Για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα σε αυτό το τουρνουά, οι διαιτητές να χαρακτηριστούν διεθνείς. Σε κάθε πρωτοβουλία ανάπτυξης του αθήματος, η συμπαράστασή μας είναι δεδομένη".

Ο Θεόφιλος Κορωνάς, πρόεδρος του ΚΑΠΑ Βέροιας τόνισε: "Είμαστε χαρούμενοι που το τουρνουά διεξάγεται στην Βέροια. Ο Βριληττός και η Βέροια θα πρέπει να θεωρούνται έννοιες ταυτόσημες. Προσπαθούμε, η διεξαγωγή του τουρνουά να γίνεται πάντα στην Βέροια. Το τουρνουά θα είναι πετυχημένο γιατί η πόλη αγαπά το χάντμπολ. Εύχομαι οι επισκέπτες να έχουν καλή παραμονή και να κερδίσει ο καλύτερος".

Η διευθύντρια του ΚΕΜΑΕΔ Μελίνα Δαμιανίδου είπε: "Απλώθηκε στο ΚΕΜΑΕΔ ένα χέρι, το χέρι του Βριληττού. Είναι μεγάλη τιμή για εμάς που είμαστε κομμάτι αυτής της διοργάνωσης. Κι εμείς παλεύουμε για το αύριο. Θα συμμετάσχουμε στην παρέλαση των αθλητών, σε μια εκδήλωση του Σαββάτου και την τελευταία ημέρα, πριν τον αγώνα παλαιμάχων. Ο αγώνας των ατόμων με αναπηρία δεν δικαιώνεται ποτέ. Αυτές οι διοργανώσεις μας βοηθούν να μένουμε όρθιοι και να βγαίνουμε από την ρουτίνα μας. Αγαπάμε τον τόπο μας και θέλουμε να τον προβάλουμε. Ο Δημήτρης και η Κατερίνα επέλεξαν τα αναμνηστικά δωράκια που θα δώσουν να είναι από τις δημιουργίες του ΚΕΜΑΕΔ".

Η υπεύθυνη διοργάνωσης Κατερίνα Ψωμιάδου σημείωσε: "Πέρσι η πρώην δήμαρχος μας υποσχέθηκε μια ανοιχτή ζεστή αγκαλιά και ο σημερινός δήμαρχος την κράτησε ανοιχτή. Όλοι οι δρόμοι μας οδηγούσαν στην Βέροια. Η Δημοτική Αρχή ήταν δίπλα μας σε όλα. Το ΚΕΜΑΕΔ μας αγκάλιασε. Είμαστε εδώ για να περάσουν καλά τα παιδιά και να περάσουν καλά. Κουραστήκαμε πολύ και τα καταφέραμε. Φροντίσαμε ακόμη και την τελευταία λεπτομέρεια. Ακόμη και αυτοί που δεν θα είναι κοντά μας, μέσω της ζωντανής μετάδοσης θα παρακολουθήσουν τι γίνεται εδώ".

{globalflash.gallery 6}