Logo

Τα 5.000 βραχιολάκια για τη Μέριμνα αποδείχθηκαν πολύ λίγα

Στην κορυφαία αθλητική συχνότητα της χώρας τον ΣΠΟΡ-FM 94.6 και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Playball» φιλοξενήθηκαν η αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Κατερίνα Ψωμιάδου, η Ταμίας της ΟΧΕ, Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης Κυριακή Μπακουλοπούλου και ο Πρόεδρος του ΚΑΠΑ Θεόφιλος Κορωνάς, όπου και μίλησαν για το 4ο διεθνές τουρνουά αναπτυξιακών ηλικιών χάντμπολ που θα πραγματοποιηθεί στη Βέροια το διάστημα 22-27 Απριλίου 2016.

Αναλυτικά τα όσα είπαν στους Μάνο Ζερβάκη, Αλεξάνδρα Αξενίδου και Κωνσταντίνο Χατζηδημητρίου

Κατερίνα Ψωμιάδου αντιπρόεδρος «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2016»

Το περιμένει ο κόσμος το τουρνουά;
«Η αλήθεια είναι το τουρνουά το περιμένει αρκετός κόσμος ένα χρόνο τώρα. Είμαστε πιστοί στο ραντεβού μας και όλα είναι έτοιμα. Μας περιμένει μία ανοιχτή αγκαλιά στη Βέροια, όπως κάθε χρόνο. Με την ολοκλήρωση του 3ου τουρνουά ξεκινήσαμε να οργανώνουμε το 4ο. Έχουμε φτάσει αυτή την στιγμή αν όχι στο 100% της ετοιμότητας, στο 98%».

Τι διαφορετικό αναμένεται να δούμε σε σχέση με πέρσι;
«Αυτό είναι το άγχος που έχουμε κάθε χρόνο, αλλά πάντα έχουμε κάτι διαφορετικό. Φέτος εκτός από την κατηγορία των Παμπαίδων, θα διεξαχθεί και τουρνουά Παίδων και μάλιστα Εθνικών ομάδων. Θέλουμε όμως να επικεντρωθούμε στον κοινωνικό πυλώνα του τουρνουά. Συνεργαζόμαστε εκ νέου με την Μέριμνα που αγκαλιάζει τα άτομα με ειδικές δεξιότητες. Αποφασίσαμε να προβάλλουμε και να στηρίξουμε ακόμα περισσότερο το έργο της Μέριμνας, δημιουργώντας τα βραχιολάκια αγάπης σε τέσσερα διαφορετικά χρώματα για τα τέσσερα χρόνια του τουρνουά. Πωλούνται προς ένα ευρώ το καθένα και όλα τα έσοδα θα δοθούν στη Μέριμνα. Είναι ένα πολύ ευαίσθητο κομμάτι για εμάς. Επίσης μια ακόμα πολύ όμορφη στιγμή θα είναι το πέρασμα της Ολυμπιακής Φλόγας από την Βέροια. Τους λαμπαδηδρόμους θα συνοδεύσουν παιδιά από το ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ».

Ισχύει ότι η ανταπόκριση του κόσμου στα βραχιολάκια είναι μεγάλη;
«Η αλήθεια είναι ότι δεν ήμασταν σίγουροι πόσα βραχιολάκια πρέπει να φτιάξουμε, αλλά τελικά τα 5.000 αποδείχθηκαν πολύ λίγα. Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι ήρθαν στα χέρια μας, η ζήτηση ήταν πολύ μεγάλη. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι συγκινητική. Έχει μείνει ένας πολύ μικρός αριθμός ακόμα και είμαστε χαρούμενοι που η Μέριμνα θα ενισχυθεί με αυτά τα χρήματα γιατί το αξίζει. Η τελετή παράδοσης της επιταγής των θα πραγματοποιηθεί πριν τους τελικούς, στο κλειστό γυμναστήριο ζωντανά μπροστά σε όλο τον κόσμο».

Συμμετέχουν ενεργά τα παιδιά της Μέριμνας;
«Εννοείται. Αυτός είναι και ο σκοπός της Μέριμνας. Να εντάξει αυτά τα παιδιά στην κοινωνία, δεν τα κρύβει, τα βγάζει μπροστά και κάποια στιγμή να μπορέσουν στα σταθούν μόνα τους. Τα παιδιά αυτά θα ανοίξουν την παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στην οδό Μητροπόλεως, ενώ την Μ. Τρίτη το απόγευμα πριν τους τελικούς θα μπουν στο γήπεδο για να παίξουν χάντμπολ. Μάλιστα η γυμνάστρια τους είναι πρώην χαντμπολίστρια τους προπονεί εδώ και ένα χρόνο για αυτή τη στιγμή. Νομίζω ότι αυτή η σκηνή με τα παιδιά της Μέριμνας να παίζουν χάντμπολ είναι η κορυφαία και πιο δυνατή όλου του τουρνουά».

Τι διαφορετικό βρίσκει στη Βέροια ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ;
«Για να μην κρυβόμαστε, ως Βεροιώτισσα ήθελα να κάνω κάτι για τον τόπο μου. Η Βέροια είναι η μητρόπολη του ελληνικού χάντμπολ, αλλά όχι στα λόγια, το αποδεικνύουν εμπράκτως. Η αγάπη και η στήριξη που υπάρχει είναι απίστευτη. Δεν μας αφήνουν να φύγουμε από την πόλη. Βάζουν πλάτη όλοι για αυτό το τουρνουά, ο Δήμος, ο Φίλιππος Βέροιας, οι εθελοντές με επικεφαλής την Νόπη Παπαδοπούλου, όλοι».

Πόσοι εθελοντές συμμετέχουν;
«Το νούμερο είναι πολύ μεγάλο. Οι ενεργοί εθελοντές ξεπερνούν τους 100. Για κάθε όμιλο υπάρχει υπεύθυνος ένας εθελοντής. Για κάθε ομάδα 4-5 εθελοντές που συνοδεύουν τις ομάδες, θα τους βοηθήσουν με τα νερά, με τις μπάλες, με το ξενοδοχείο αν χρειαστούν κάτι, θα τους συνοδεύσουν στην πόλη. Φυσικά υπάρχουν εθελοντές που βοηθούν στην διανομή του φαγητού το μεσημέρι, αφού οι ομάδες λόγω των αγώνων δεν προλαβαίνουν να επιστρέψουν στο ξενοδοχείο και γευματίζουν στους χώρους των κλειστών γυμναστηρίων».

Πως είναι η συνεργασία με την ΕΑΠ/ΟΧΕ και πως αποφασίσατε να... υιοθετήσετε τις Εθνικές ομάδες;
«Η αλήθεια είναι ότι συνεργαζόμαστε πολύ καλά. Όταν συμβαίνει αυτό κερδισμένο βγαίνει το ελληνικό χάντμπολ. Για την στήριξη στις Εθνικές ομάδες ήταν μία σκέψη που κάναμε με στόχο να προσφέρουμε ακόμα περισσότερο στον τομέα της ανάπτυξης. Θέλαμε να τους δώσουμε περισσότερες εμπειρίες και πιστεύω το αποτέλεσμα θα φανεί στο μέλλον. Ξέρουμε τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν σε όλες τις ομοσπονδίες και προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε την δική μας ομοσπονδία μέσα από αυτή την συνεργασία».

Για τον πολιτιστικό χαρακτήρα του τουρνουά, τι έχουμε να περιμένουμε;
«Για αρκετά παιδιά είναι η πρώτη τους χρονιά στο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος όλες οι ομάδες θα περιηγηθούν στην Βεργίνα. Θα θαυμάσουν την πλούσια κληρονομιά της Μακεδονίας και θα μάθουν την πραγματική ιστορία. Η διαφορά με τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι θα γίνει επίσκεψη στην Παναγία Σουμελά, σύμβολο του χριστιανισμού. Φυσικά αρκετές ομάδες μεμονωμένα επισκέπτονται και άλλα μέρη, όπως το βήμα του Αποστόλου Παύλου, η συναγωγή κ.α. Φυσικά αντιπροσωπεία των ομάδων θα επισκεφτούν το σπίτι της Μέριμνας Ατόμων με ειδικές δεξιότητες για να δουν από κοντά το σπουδαίο έργο της».

Πως είναι η συνεργασία με τον Δήμο Βέροιας και το ΚΑΠΑ (νομικό πρόσωπο);
«Είναι στο πλευρό μας από την αρχή που αποφασίσαμε να έρθουμε στη Βέροιας. Και η προηγούμενη Δημοτική αρχή και η τωρινή συμβάλει καθοριστικά στην πραγματοποίηση του τουρνουά. Το ΚΑΠΑ του Δήμου Βέροιας μας παραχωρεί δωρεάν από το πρωί έως το βράδυ για πέντε ημέρες τα κλειστά γυμναστήρια της περιοχής».

Κυριακή Μπακουλοπούλου, Πρόεδρος ΕΑΠ/ΟΧΕ

Ποιος είναι ρόλος που παίζει το τουρνουά στο χάντμπολ του σήμερα:
«Ο ρόλος του ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ είναι πάρα πολύ σημαντικός γιατί συμβάλλει σε μία τρυφερή και ευαίσθητη ηλικία, στην προσωπικότητα του αθλητή μέσα από το ευ αγωνίζεσθαι, την ευγενή άμιλλα, το φίλαθλο πνεύμα, το ήθος, την αλληλεγγύη και τον σεβασμό προς όλους».

Πως προέκυψε η συνεργασία του ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ με την ΕΑΠ/ΟΧΕ για τις Εθνικές ομάδες;
«Η Επιτροπή Ανάπτυξης και ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ έχουν υπογράψει ένα συμβόλαιο συνεργασίας που αφορά τις Εθνικές ομάδες παμπαίδων και παίδων για τα επόμενα δύο χρόνια. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στο ελληνικό χάντμπολ. Μαζί με τον κ. Κοτσιώνη έχουμε κάνει έναν προγραμματισμό και ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ δίνει την δυνατότητα σε αυτά τα παιδιά να πάρουν μέρος σε καμπ προετοιμασίας, αλλά και να παίξουν πολλά διεθνή παιχνίδια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πρόσφατα, τον Δεκέμβριο η Εθνική παμπαίδων Α’ συμμετείχε στο διεθνές τουρνουά της Βοσνίας. Είναι παιχνίδια που μας λείπουν σε αυτές τις ηλικίες και τα έχουμε ανάγκη. Ευχαριστούμε πολύ το ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ και τον κ. Κοτσιώνη για την συμβολή του στην ανάπτυξη. Πιστεύουμε ότι σε ένα άθλημα η ανάπτυξη είναι το «α» και το «ω». Εμείς σαν Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος είμαστε ανοιχτοί σε τέτοιες ιδιωτικές πρωτοβουλίες και σε τέτοιες συμφωνίες. Ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ είναι ένας φορέας που μας πλησίασε και έχουμε κοινούς στόχους. Μας ενδιαφέρουν τα παιδιά, μας ενδιαφέρει να έχουν εξέλιξη και πρόοδο. Ήταν μια εποικοδομητική συνεργασία και είμαι σίγουρη ότι θα αποδώσει καρπούς».

Θεόφιλος Κορωνάς, Πρόεδρος ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας

Τι κρατάει στην Βέροια το ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ;
«Το κρατάει ότι η πόλη μας είναι η μητρόπολη του χάντμπολ. Έχει βαθιά ιστορία στο άθλημα και θεωρούμε ότι είναι η καθ’ ύλην αρμόδια να διοργανώσει ένα τόσο σπουδαίο τουρνουά. Είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση που συνδιοργανώνει ο Δήμος Βέροιας».

Ο κόσμος το περιμένει; Τι σημαίνει για την πόλη αυτό το τουρνουά;
«Από την προηγούμενη χρονιά που ολοκληρώνεται η διοργάνωση, ο κόσμος περιμένει πως και πως την επόμενη. Είναι κάτι το ιδιαίτερο για εμάς. Εκτός των άλλων ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ είναι μια οικονομική ανάσα για την πόλη, ειδικότερα μία επαρχιακή πόλη, όπως είναι η Βέροια. Ξέρετε ότι η οικονομική κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και αυτές τις ημέρες όλοι οι επαγγελματίες (ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέριες, καταστήματα με ρούχα) θα δουλέψουν. Φυσικά θα βοηθήσει και στον τουρισμό της περιοχής που επίσης έχουμε ανάγκη».

Τα κλειστά θα χωρέσουν τον κόσμο;
«Έχουμε δύο κλειστά γυμναστήρια το Φιλίππειο και το ΔΑΚ Βικέλας. Πιστεύω ότι έχουν καλή χωρητικότητα, αλλά όσο το τουρνουά μεγαλώνει, τόσο μεγαλώνει η ανάγκη για ένα νέο κλειστό. Πιστεύουμε ότι η Βέροια δικαιούται ένα μεγάλο κλειστό γυμναστήριο ευρωπαϊκών προδιαγραφών μόνο για χάντμπολ»

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb